OPINIONS

Σαλπιγγίδης - Κατσουράνης κάλυψαν την... τρύπα

Σαλπιγγίδης - Κατσουράνης κάλυψαν την... τρύπα

Ο Κώστας Πετρωτός διαβάζει πίσω από τις δηλώσεις των δύο μπαρουτοκαπνισμένων παικτών και αναλύει την πιο μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ

Φαντάζομαι δεν εκπλήσσει κανένα το γεγονός ότι ο Σαλπιγγίδης είχε το θάρρος της γνώμης και μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα της σεζόν μίλησε χωρίς περιστροφές για την τεράστια πίεση που νιώθουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ,από την αρχή σχεδόν της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Το 'χει ξανακάνει στο παρελθόν και στην περίπτωσή του, κάποιοι τον έβριζαν, τον βρίζουν και θα συνεχίσουν να τον βρίζουν, ανεξάρτητα από το τι λέει και τι κάνει. Κι αν συμβαίνει να πετυχαίνει κανένα γκολ επί της Τότεναμ, της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή του Ολυμπιακού σε ματς νοκ άουτ στο Κύπελλο με τα ελικόπτερα να πετάνε πάνω από τον ουρανό της Τούμπας, απλά πέφτει σιωπή για μερικές μέρες και.... τα “π... κοντέ, ΠΑΟΚ δεν ήσουνα ποτε”παίρνουν ξανά τη θέση τους στη γνωστή πλευρά του γηπέδου.

“Ο λαός έχει πάντα δίκιο”έχει φροντίσει να μας μάθει η γενιά των 50άρηδων-γι' αυτό τώρα υπογράφουμε τα μνημόνια το ένα μετά το άλλο-άσχετα αν αυτός ο λαός είναι καμιά πεντακοσαριά άτομα στις 25.000 φιλάθλων που γεμίζουν την Τούμπα. Ο βρεγμένος, όμως, τη βροχή δεν τη φοβάται και ο Σαλπιγγίδης τα λέει, για να προφυλάξει τουλάχιστον τους συμπαίκτες του, και να μπορεί να πάει από τα αποδυτήρια στο αυτοκίνητό του χωρίς πρόβλημα.

Κάπως έτσι λειτουργεί και ο Κατσουράνης, ο οποίος έχοντας διαγράψει μία σπουδαία καριέρα στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, μπορεί να λέει πράγματα “θέλει υπομονή, δεν χτίζονται ομάδες με χρήμα και όσους μεγάλους παίκτες και να φέρεις είναι δύσκολο να μπεις στους ομίλους”που κανονικά θα έπρεπε να είναι δουλειά άλλων.

Σαλπιγγίδης: "Δεν γίνεται στην ήττα να φοβόμαστε να πάμε σπίτια μας"

Και εδώ πάμε στο πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ: Έχετε αναρωτηθεί ποιοι στ' αλήθεια-και δεν αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές-μπορούν να μιλήσουν χωρίς να "χαϊδεύουν" τα αυτιά εκείνων των θερμόαιμων οπαδών του ΠΑΟΚ που θεωρούν ότι είναι τα αφεντικά της Τούμπας και η ομάδα τσιφλίκι τους;

Ένας είναι ο Σαββίδης-αυτό έλειπε να μην μπορεί να μιλήσει ο άνθρωπος που βάζει το χέρι στην τσέπη για να κρατήσει το καράβι όρθιο-και ένας ήταν ο Μπόλονι πέρσι, που όταν έβριζαν τον Σαλπιγγίδη, αισθανόμενος ότι ο ποδοσφαιριστής του είναι απροστάτευτος, βγήκε δημόσια και άσκησε κριτική στην κερκίδα. Ουδείς άλλος.

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-2

Ο Ζαγοράκης που στην εποχή Σάντος το έκανε πολύ συχνά, τώρα για να φύγει από την Τούμπα χρειάζεται να τον πάρει αγκαλιά άνδρας της ασφάλειας του ΠΑΟΚ, ενώ ο Βρύζας, όταν προσπάθησε να αντιδράσει στο αεροδρόμιο, μετά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα στο Κύπελλο, κόντεψε να παίξει ξύλο με ορισμένους οπαδούς. Όσο για τον Τσιστιακόφ, ας μην το συζητάμε καλύτερα. Παρότι ο πιο υψηλά αμειβόμενος στην ΠΑΕ, θεωρεί ότι αυτό το κομμάτι είναι πέρα από τον τομέα ευθύνης του.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος θα σας αναφέρω το εξής περιστατικό στην αρχή της περσινής σεζόν: Όταν ο Σαλπιγγίδης άκουγε τη μία αποδοκιμασία μετά την άλλη και η ΠΑΕ δεχόταν κριτική ότι δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τον ποδοσφαιριστή ξέρετε ποια ήταν η αντίδρασή της; Στέλεχός της τον κάλεσε στα γραφεία για να μιλήσουν και του είπε το αμίμητο: “Δημήτρη, το πρόβλημα είναι προσωπικό σου, η ΠΑΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει. Πρέπει να διευρύνεις τα όρια της υπομονής σου”.

Γεωργιάδης: "Το Τσάμπιονς Λιγκ δίνει όραμα..."

Βέβαια, το τεράστιο επικοινωνιακό κενό του ΠΑΟΚ δεν φαίνεται μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτά που δήλωσε ο Καστουράνης περί υπομονής, νέων παιδιών που πρέπει να αγωνιστούν και της δυσκολίας που θα έχει ο ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους όσους μεγάλους παίκτες κι αν προσπαθήσει να φέρει, είναι πράγματα που η ΠΑΕ θα έπρεπε να επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά στον κόσμο. Ποιος στ' αλήθεια από τους οπαδούς γνωρίζει ποιος είναι ο σχεδιασμός του καλοκαιριού;

Εδώ στο πιο καυτό θέμα, αυτό του προπονητή, ο Ντομίνγκος εμφανίζεται ως λύση... ανάγκης γιατί είναι δύσκολο να κλείσει ο ΠΑΟΚ τον Στέφενς και τον Αγκίρε. Και μιλάμε για προπονητή που έπαιξε τελικόEuropa League... Πριν κάνει οτιδήποτε άλλο ο Σαββίδηςας φροντίσει να βρει στελέχη που θα βγαίνουν μπροστά, θα αναλαμβάνουν ευθύνες και δεν θα φοβούνται τον κόσμο. Όλα τα άλλα έρχονται.

Υ.Γ. Σούπερ μπάλα δεν έπαιξε ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, στο τέλος πιάστηκε από τα χέρια του Μπαντή για πάρει το εισιτήριο για τοChampions League,αλλά στους παίκτες του ΠΑΟΚ αξίζουν μπράβο μόνο και μόνο για ένα λόγο. Γιατί έπαιζαν μονίμως σε συνθήκες τεράστιας πίεσης. Χθες στα Γιάννινα, την ώρα που ξεσπούσαν σε πανηγυρισμούς οι αντίπαλοί τους δεχόταν το χειροκρότημα όλου του γηπέδου. Σκεφτείτε να ήταν οι ρόλοι αντίστροφοι και το ματς να γινόταν στην Τούμπα, πώς θα αντιδρούσαν οι γνωστοί θερμόαιμοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ