UEFA

Ευκαιρία για απογείωση: Η Ευρώπη θα αισθανθεί για τα καλά Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Μονομαχία των Ορτέγκα και Ιωαννίδη
Μονομαχία των Ορτέγκα και Ιωαννίδη EUROKINISSI SPORTS

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν την ευκαιρία να απογειωθούν στην Ευρώπη στο νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια ιδανική προοπτική, μας το χάλασε η ΑΕΚ. Στο νέο φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα συμμετάσχουμε με τρεις ομάδες και ο περσινός θρίαμβος του Ολυμπιακού, απέδειξε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, φτάνει να πιστεύεις στις δυνατότητές σου και να έχεις σωστό πλάνο. Ας αφήσουμε στην άκρη τον… τυφλό οπαδισμό, μόνο προβλήματα μας έχει δημιουργήσει, οι επιτυχίες έρχονται μέσα από σεβασμό και συνεργασία.

Η κληρωτίδα στο Μονακό φέρνει τους "ερυθρόλευκους" και τον ΠΑΟΚ απέναντι σε σημαντικά ονόματα για το League Phase του Europa League. Ο τρόπος διεξαγωγής είναι πρωτόγνωρος για όλους, άρα η δοκιμασία θα έχει και αστάθμητους παράγοντες.

Αυτοί που θα την "διαβάσουν" σωστά και θα βασιστούν σε ένα αποδοτικό πλάνο, μπορούν να κάνουν βλέψεις για να πάνε μακριά. Τα 8 ματς (4 εντός, 4 εκτός) με 8 διαφορετικές ομάδες θα πρέπει να μας αλλάξουν λίγο το σκεπτικό παρακολούθησης των διοργανώσεων, πλέον είμαστε κοντά σε ένα είδος πρωταθλήματος, συνεπώς η βαθμοθηρία θα κάνει και την διαφορά.

Το ευρωπαϊκό DNA του Ολυμπιακού

Επί της ουσίας, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μπορούν εκ πρώτης να μελετήσουν το πρόγραμμα και να φορμαριστούν αντίστοιχα. Για τους "ερυθρόλευκους", σε θεωρητικό επίπεδο η κλήρωση έχει ευκαιρίες και όταν πριν λίγους μήνες έχεις αποκλείσει Άστον Βίλα, Φενέρμπαχτσε και το έχεις σηκώσει κόντρα στην Φιορεντίνα, δεν υπάρχουν πολλά για να σε φοβίσουν.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε λόγω για το… “all the way” μέχρι το σπίτι του Βαλβέρδε, το Μπιλμπάο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αρκετά άνετος, αποδέχτηκε την πρόκληση για ένα μυθικό φινάλε στην επίσης δική του πατρίδα, τη Βασκονία: "θα ήταν σπουδαίο να πάμε σε δεύτερο σερί τελικό". Ο ευρωπαϊκός τίτλος έχει περάσει πλέον στο DNA όλου του ερυθρόλευκου οργανισμού, τα λόγια τους δεν είναι μια… έκρηξη αισιοδοξίας, αλλά ένας ρεαλισμός, μια πίστη που πηγάζει βαθιά μέσα τους.

Ταξίδι στο θέατρο και στο βάθος πρόκριση

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να απολαύσει την… παράσταση στο "θέατρο των ονείρων" κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να πιεστεί, για να βρεθεί στην επόμενη φάση. Μια θέση στην πρώτη οκτάδα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αλλά τα playoffs για τις θέσεις 9 – 24 είναι μια αποστολή απολύτως στα μέτρα του.

Ο Λουτσέσκου πάντα βρίσκει τρόπους και παρουσιάζει ένα σύνολο ικανό να κάνει την διαφορά και εκτός συνόρων, οι πορείες των τελευταίων ετών αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη.

Η τεράστια ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε τα… ρέστα του για να μείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά, ρίσκαρε, είχε απώλειες στο πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την πρόκριση σε βάρος της Λανς και αυτό είναι που μετράει. Προφανώς και δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, αυτό το ήξερε πρώτος από όλους ο Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά στην παρούσα φάση το αποτέλεσμα κάνει την διαφορά.

Το προσεχές διάστημα ο Ουρουγουανός τεχνικός θα έχει χρόνο για να δουλέψει με τους παίκτες του, να διορθώσει πράγματα, να ενσωματώσει τους νέους και να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα ορίζει την τύχη του και δεν θα την περιμένει.

Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά το φετινό Conference League προσφέρει τεράστια ευκαιρία διάκρισης! Η διοργάνωση είναι αυτόνομη, δεν υποβιβάζονται οι ομάδες του Europa League μετά την πρώτη φάση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Δείτε τις ομάδες και το συμπέρασμα είναι τόσο απλό!

Μεγάλο φαβορί η Τσέλσι, ακολουθούν η Μπέτις από την Ισπανία, η περσινή φιναλίστ Φιορεντίνα και τέλος! Τέταρτο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην κλήρωση βρισκόταν στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας! Δεν έχει δικαίωμα να υποτιμήσει καμία ομάδα το "τριφύλλι", αλλά οφείλει να αντιληφθεί πόσο μεγάλη είναι η προοπτική για να επιστρέψει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή σκηνή.

TAGS UEFA EUROPA LEAGUE CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ