ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλόνσο παίζει με τους κανόνες του, ο Παναθηναϊκός τα δίνει όλα για Ευρώπη

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Ο Ντιέγκο Αλόνσο PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Ντιέγκο Αλόνσο που με τις αποφάσεις του δείχνει ξεκάθαρα ότι το Conference League αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Παναθηναϊκού με κάθε τίμημα, κάτι που φάνηκε και κόντρα στον Λεβαδειακό και αναφέρεται στην... Πέμπτη της κρίσης.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο επιχειρεί να αλλάξει πολλά στον Παναθηναϊκό, η δουλειά των προπονητών τα έχει αυτά. Προσπαθεί μέσα σε δύο μήνες να χτίσει μια νέα ομάδα, που θα παίζει πολύ διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό των τελευταίων ετών και φυσικά αυτό γίνεται με πολλούς νέους παίκτες, πράγμα που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα.

Ο Ουρουγουανός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του, με τις αποφάσεις του δείχνει ξεκάθαρα σε ποιους θα στηριχθεί και έχει ανοίξει την… πόρτα σε αυτούς που κρίνει πως δεν θα του χρειαστούν. Έλα όμως που χθες (25/8) το βράδυ, αυτός που τον έβγαλε από την δύσκολη θέση, είναι ένας παίκτης που δεν υπολογίζεται και λογικά θα αποτελέσει και παρελθόν προσεχώς, είτε με πώληση, είτε με δανεισμό.

Conference League με κάθε τίμημα

Προφανώς σε συνεννόηση με την διοίκηση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει οριοθετήσει και τους άμεσους στόχους, οι «πράσινοι» θέλουν με κάθε τρόπο να παραμείνουν στην Ευρώπη μέσω του Conference League, το ματς με την Λανς μοιάζει να είναι το πιο σημαντικό της εποχής Αλαφούζου, οι πράξεις το μαρτυρούν. Τα 10 ευρώ ως γενική τιμή εισόδου, τα έξοδα μετακίνησης για τον κόσμο της επαρχίας, είναι ένα μεγάλο δέλεαρ για τον κόσμο να γεμίσει κάθε γωνιά του ΟΑΚΑ.

Σε αυτό θα βοηθούσε περισσότερο και μια «γεμάτη» εμφάνιση κόντρα στον Λεβαδειακό, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Ο Αλόνσο θεώρησε πως με κάποιο τρόπο η ομάδα του θα εμφάνιζε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά της, έδειξε τη σιγουριά του αφήνοντας εκτός αποστολής τον Φώτη Ιωαννίδη, τον πιο επιδραστικό ποδοσφαιριστή του, αυτόν που έχει τον τρόπο να ξεπερνά την κακή απόδοση του συνόλου και με μια προσωπική ενέργεια να σκοράρει, να αλλάζει τις ισορροπίες.

Το… πείραμα στη βάση του δεν πέτυχε, ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος, χωρίς ιδέες, χωρίς φρεσκάδα, με κακές μεταβάσεις. Η νίκη ήρθε με τρομερά δύσκολο τρόπο, ο κόσμος σχεδόν… ξενέρωσε, κάποιοι αποδοκίμασαν, δεν είναι εύκολο για τους φίλους του «τριφυλλιού» να… χωνέψουν τέτοιες εμφανίσεις κόντρα σε μια ομάδα όπως ο νεοφώτιστος Λεβαδειακός.

Ρίσκαρε με τον αποκλεισμό Ιωαννίδη

Ο Αλόνσο ουσιαστικά ανέλαβε την ευθύνη για όσα κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του, παραδέχθηκε πως δεν υπήρχε συγκέντρωση ελέω Πέμπτης, αλλά αυτό ήταν κάτι που ο ίδιος επέτρεψε να συμβεί.

Δεν είχε φροντίσει να περάσει στους παίκτες του την κατάλληλη νοοτροπία για να κάνουν εύκολα τη δουλειά απέναντι στον Λεβαδειακό και μόνο η κίνηση να μην έχει ούτε στον πάγκο τον Ιωαννίδη, ήταν ένα μήνυμα προς όλους, σχετικά με τις προτεραιότητες.

Ο Παναθηναϊκός όσο βρίσκεται σε φάση δημιουργίας, δεν έχει την πολυτέλεια να διαλέγει ματς. Το ροτέισον το "πλήρωσε" στο ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα, το ίδιο θα μπορούσε να πάθει και χθες, λίγο η τύχη, λίγο κάποιες λεπτομέρειες, η… παρτίδα σώθηκε και η ομάδα θα πάει να παίξει τα… ρέστα της σε τρεις μέρες, για να ανατρέψει τα δεδομένα που δημιούργησε ο πρώτος αγώνας στη Γαλλία.

Η Πέμπτη της κρίσης

Αν οι "πράσινοι" πανηγυρίσουν και… φυσήξει ευρωπαϊκό αεράκι, ο κόσμος θα ξεχάσει τις απώλειες βαθμών και τις κακές εμφανίσεις, θα έχει να περιμένει. Η Ευρώπη γεννάει ελπίδα, προσθέτει πρεστίζ, θυμίζει ένδοξες στιγμές του παρελθόντος στον κόσμο της ομάδας.

Αντιθέτως, αν ο… σκόπελος Λανς αποδειχθεί απροσπέλαστος, τότε οι χθεσινές αποδοκιμασίες θα είναι… χάδι μπροστά σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει φροντίσει να κρατήσει όλα τα δυνατά χαρτιά, για να τα ρίξει στη μάχη σε αυτό το ματς. Έχει ρισκάρει στο πρωτάθλημα και περιμένει αυτό το ρίσκο να αποδώσει προσεχώς. Το σίγουρο είναι πως θα πετύχει ή όχι με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του αποφάσεις και αυτό είναι το δίκαιο. Αν έχει πράξει σωστά ή όχι θα το μάθουμε άμεσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ