ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Αλόνσο ρίσκαρε, αλλά δεν του βγήκε

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
Ο Ντιέγκο Αλόνσο PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός του Ντιέγκο Αλόνσο που ψάχνει ακόμα την αγωνιστική του ταυτότητα εν μέσω κομβικών ματς, το ρίσκο του ευρύ ροτέισον που δεν βγήκε στον Ουρουγουανό προπονητή και οι διπλές αναμετρήσεις με τη Λανς που οι "πράσινοι" παίζουν όλη τους τη χρονιά.

Ο ένας στους τέσσερις "μεγάλους" την πάτησε στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Μόλις λίγες μέρες μετά την χαμένη ευρωπαϊκή ευκαιρία στο Άμστερνταμ, ο Παναθηναϊκός γνώρισε εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και η ανησυχία ήρθε γρήγορα να… σκεπάσει την ηρωική προσπάθεια κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Αστέρας Τρίπολης AKTOR αποδείχθηκε εξαιρετικά διαβασμένος, παγίδευσε το "τριφύλλι" και πανηγύρισε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Αλόνσο έχει την τελική ευθύνη

Δεν ξέρω αν ο Ντιέγκο Αλόνσο υποτίμησε τους Αρκάδες ή απλά είναι η προπονητική του φιλοσοφία να αλλάζει αρκετά την ομάδα του, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχόμενα ματς, η ουσία είναι πως η πλειοψηφία αυτών που επέλεξε να του κάνουν τη δουλειά στο χθεσινό ματς απέτυχαν.

Ο Ουρουγουανός έχει την τελική ευθύνη, αυτός θα καρπωθεί την επιτυχία, αυτός θα γίνει αποδέκτης κρητικής στην αποτυχία, η κακή εικόνα της ομάδας του βαραίνει αρχικά τον ίδιο.

Στα δικά μου μάτια το Κυριακάτικο (18/08) ροτέισον, για την ακρίβεια το εύρος του, ήταν ένα μεγάλο ρίσκο. Ο Αλόνσο ακόμη μαθαίνει τους παίκτες του και παράλληλα προσπαθεί να φτιάξει έναν κορμό, πάνω στον οποίο θα βασιστεί.

Όταν μέσα σε τρεις ημέρες διαφοροποιείς τόσο πολύ την άμυνα και τη μεσαία γραμμή, οι πιθανότητες να πετύχεις είναι μικρές. Οι Ζέκα, Βιλένα, Μαξίμοβιτς δεν μπόρεσαν να ελέγξουν την κυκλοφορία στο κέντρο, έχασαν τις περισσότερες μονομαχίες από τους παίκτες του Asteras, τη στιγμή που και η άμυνα δεν ενέπνεε σιγουριά.

Η κακή εκτίμηση του Ζέκα αποδείχθηκε καταστροφική, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στην ίδια φάση με αριθμητικό μειονέκτημα και με γκολ στην… πλάτη.

Επίκεινται κομβικές μεταγραφές

Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά, Αύγουστο μήνα, μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Σαφώς και μια ήττα στο πρώτο ματς πρωταθλήματος δεν είναι ικανή να χαλάσει την εύρυθμη λειτουργία ενός συνόλου, αλλά μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ που έχει να πάρει τον τίτλο 15 χρόνια και η ψυχολογία είναι εύθραυστη.

Κάθε χαμένος βαθμός, πόσο μάλλον ένα χαμένο παιχνίδι, προκαλεί αναστάτωση. Ο Αλόνσο δείχνει να έχει ξεκάθαρο πλάνο, δεν ξέρω αν το σύνολο των παικτών μπορεί να το υπηρετήσει.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως επίκεινται κομβικές μεταγραφές, αλλά μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν, η ομάδα παίζει όλη τη χρονιά για την Ευρώπη στα δύο ματς με τη Λανς και για την ώρα υπολογίζονται μόνο οι παρόντες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ