ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός του Αυγούστου κερδίζει, αυτός του Σεπτέμβρη υπόσχεται

Ο Ολυμπιακός του Αυγούστου κερδίζει, αυτός του Σεπτέμβρη υπόσχεται

Ο Λάμπρος Μπαλάφας γράφει για τον Ολυμπιακό που προς το παρόν κάνει αυτό που πρέπει παίρνοντας νίκες ενσωματώνοντας σταδιακά παίκτες, τις μεταγραφές που ξεκίνησαν ήδη την απόσβεση και τις υποσχέσεις που αφήνουν οι "ερυθρόλευκοι" για το μέλλον.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ζητάει πάντα το μέγιστο, οι νίκες στο "Γ. Καραϊσκάκης" θεωρούνται αυτονόητες, ιδανικά να συνοδεύονται και από "γεμάτες" εμφανίσεις.

Στην παρούσα φάση δεν γίνεται να παρέχεται όλο το... πακέτο από τους κατόχους του Conference League για πολλούς λόγους. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα ήταν εγκληματικό να φορμαριστεί η ομάδα τέτοια εποχή, τη στιγμή που το πρόγραμμα είναι ευνοϊκό.

Δικαίως θα ερωτηθεί κανείς: Και είναι απλά τα πράγματα με Βόλο, Athens Kallithea και προσεχώς Λαμία; Προφανώς και όχι, αλλά σε όλα τα μεγάλα κλαμπ, η στόχευση για να κυμανθεί η απόδοση στο μέγιστο σημείο, εξαρτάται από το πρόγραμμα.

Από τα τέλη του Σεπτέμβρη θα προστεθούν στην ερυθρόλευκη ζωή το League Phase του Europa League, αλλά και κάμποσα ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφικές κινήσεις και ο Μεντιλίμπαρ θα είναι σε θέση να παρουσιάσει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Σταδιακή ενσωμάτωση

Τις ζεστές μέρες του Αυγούστου προέχουν οι νίκες. Ο Ολυμπιακός για την εποχή είναι σε κατάσταση που του επιτρέπει να μαζεύει "τρίποντα", χωρίς να καταναλώνει πολλές δυνάμεις. Ο Μεντιλίμπαρ, ενσωματώνει παίκτες που δεν τους είχε από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας.

Ο Ελ Κααμπί, ο Γιάρεμτσουκ, ο Ντάνι Γκαρθία, ο Πιρόλα, ο Στάμενιτς, ο Βέλντε ακολούθησαν το πρόγραμμα των υπολοίπων σταδιακά, είτε γιατί κάποιοι ήρθαν σαν μεταγραφές, είτε γιατί κάποιοι εξ αυτών αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Μια ομάδα δεν χτίζεται από τη μία στιγμή στην άλλη και ο φετινός Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να παρουσιαστεί παντοδύναμος τη στιγμή που θα κρίνονται πολλά.

Οι μεταγραφές άρχισαν την απόσβεση

Κόντρα στην Athens Kallithea υπήρχαν αρκετές καλές ειδήσεις για τον Βάσκο τεχνικό των "ερυθρόλευκων". Βέλντε και Γιάρεμτσουκ πέτυχαν τα πρώτα επίσημα γκολ, ήταν αυτοί που έκριναν την αναμέτρηση, είναι σημαντικό να παίρνεις ουσία από τους νεοφερμένους.

Ο Νορβηγός είχε στείλει… μηνύματα από τα φιλικά, παίζει με ένα αέρινο στιλ, δεν κόβεται στο ένας εναντίον ενός, τελειώνει τις φάσεις ψύχραιμα. Ο Ουκρανός από την άλλη είναι μεγάλο κορμί, γρήγορο αναλογικά, αλλά όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, μετά το Euro έμεινε εκτός για ένα μήνα και με την καθημερινή δουλειά καλύπτει το χαμένο έδαφος.

Όταν είχε αποκτηθεί θεωρούσα πως θα είναι ξεκάθαρα ο φορ πίσω από τον Ελ Κααμπί, βλέποντάς τον όμως να κινείται μαζί με τον Μαροκινό, δεν αποκλείω – στο ελληνικό πρωτάθλημα- να τους βλέπουμε συχνά να παίζουν μαζί, ακόμη και από την αρχή σε εντός έδρας παιχνίδια.

Η μισή άμυνα και το "εργαλείο" από την Αργεντινή

Πάμε λίγο και στην οπισθοφυλακή. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο ζητούμενο χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό του δίδυμο, ο Κάρμο ανακοινώθηκε μόλις προχθές, ο Ρέτσος ήταν στα… πιτς λόγω τραυματισμού. Αυτοί σήκωσαν την κούπα στις 29 Μαΐου, αυτοί είναι οι πρώτες λύσεις, δεν χρειάζονται δεύτερες σκέψεις.

Την ίδια στιγμή φάνηκε πόσο κομβικός είναι ο Έσε, ο τραυματισμός του αποσυντόνισε τη μεσαία γραμμή, δημιούργησε ανισορροπία, έδωσε δικαίωμα στην Athens Kallithea να βγει από τη ζώνη άμυνας, να πατήσει το άλλο μισό του γηπέδου και τελικά να σκοράρει.

Ο Αργεντινός έχει έναν τρόπο να βρίσκεται παντού, να βουλώνει κάθε τρύπα και το κάνει… αθόρυβα. Το σημειώνω με έμφαση, γιατί το όνομά του "παίζει" για την Νιούκαστλ, μια ομάδα με γεμάτο πορτοφόλι, η οποία αν το αποφασίσει, θα ρίξει στο τραπέζι όσα χρήματα ζητηθούν…

Οι δύο τελευταίες κινήσεις

Κλείνω το σημείωμα με μια αναφορά στο δημιουργικό σκέλος. Για να κρίνουμε με ασφάλεια τον Ολυμπιακό από τη μέση και μπροστά χρειάζονται δύο προσθήκες και με βάση το ρεπορτάζ θα τις δούμε.

Αν επιστρέψει ο Ποντένσε για να καλύψει αυτός το ένα άκρο και ο Βέλντε το άλλο, οι "ερυθρόλευκοι" θα αποκτήσουν ασύλληπτη δυναμική στα "φτερά", ειδικά εντός συνόρων δεν βλέπω τρόπους αντιμετώπισης.

Αν μπει στην εξίσωση και παίκτης με χαρακτηριστικά Φορτούνη, ο Μεντιλίμπαρ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει έναν Ολυμπιακό, καλύτερο από αυτόν που κατέκτησε την Ευρώπη. Λείπουν λίγα αλλά κομβικά κομμάτια του παζλ, αλλά αίσθησή μου είναι πως δεν απέχω πολύ από αυτά που έρχονται…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ