ΑΕΚ

Χρόνος, ηρεμία και μια αγκαλιά στον Αλμέιδα

Η αγκαλιά του Κοϊτά στον Αλμέιδα αφού σκόραρε στο Λεβαδειακός - ΑΕΚ
Η αγκαλιά του Κοϊτά στον Αλμέιδα αφού σκόραρε στο Λεβαδειακός - ΑΕΚ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της μετά από την γκέλα με την Λαμία. Νίκησε σε ένα δύσκολο γήπεδο, κέρδισε χρόνο κι ηρεμία εκτός από τους τρεις βαθμούς. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

"Σοκ" με τη Λαμία σε ένα ματς… τριάντα τελικών από την ΑΕΚ κι η εσωστρέφεια κάνει βόλτα στα Σπάτα για να οδηγήσει από νωρίς την Ένωση σε περίεργα μονοπάτια.

Είναι η αλλαγή ιδιοκτησίας, βάλε και το μεταγραφικό σχεδιασμό κυρίως λόγω του απαραίτητου έξτρα φορ, η ομάδα του Αλμέιδα για εύλογο χρονικό διάστημα θα τρέχει πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Να όμως που οι κιτρινόμαυροι πήγαν στην Λιβαδειά και με ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου που θα φανεί σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμά του κατάφεραν κι εκπλήρωσαν το καθήκον, φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Η ΑΕΚ δεδομένα δεν πετάει φλόγες, αλλά τηρουμένων των αναλογιών αγοράζει χρόνο για την... ΑΕΚ κι εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης έκανε κάβα την ηρεμία της.

Να διαβάζει το δωμάτιο

Καλό που η Ένωση ενώ πιέστηκε στην αρχή, κράτησε τη ψυχραιμία της, γύρισε την μπάλα, προηγήθηκε κι από εκεί κι έπειτα μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα χωρίς τις γνώριμες από πέρυσι κουρτίνες να πέσουν όταν έπρεπε να διατηρηθεί το υπέρ της σκορ.

Οι παίκτες κράτησαν θέσεις, έπαιξαν έξυπνα, άλλαξαν την μπάλα για να σβήσουν ή να ανάψουν τον ρυθμό κι έχτισαν μια πολύ σημαντική νίκη πριν από τη διακοπή στην Stoiximan Super League λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Μια αγκαλιά στον Αλμέιδα

Η ομορφότερη στιγμή για τη γενικότερη λειτουργία του τμήματος ήταν αυτή μετά από το γκολ του Κοϊτά.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ σκόραρε κι έτρεξε κατευθείαν στον Αλμέιδα για να τον αγκαλιάσει και να πανηγυρίσουν μαζί. Θα τη χαρακτηρίζαμε και κίνηση συμβολική.

Ένας παίκτης που μόλις ήρθε στο κλαμπ με έναν προπονητή που είναι τα θεμέλια της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια να αγκαλιάζονται και να πανηγυρίζουν.

Ο Αλμέιδα αν σε κάτι είναι πολύ καλός είναι να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ποδοσφαιριστές του.

Η ομάδα αυτή μετά από τον αποκλεισμό στην Ευρώπη ζει για να είναι ενωμένη και να κάνει ταμείο με θετικό πρόσημο στο τέλος της σεζόν.

Οι παλιοί στην ΑΕΚ ξέρουν ότι Αλμέιδα δεν θα αφήσει κανέναν πίσω στη μάχη. Αν μπουν στη νοοτροπία αυτή κι οι νεοφερμένοι τότε η Ένωση, που αν αποκτήσει φορ θα είναι μια χαρά από λύσεις, έχει μέλλον.

Σωστό τάιμινγκ για να τελειώσει πράγματα

Από εδώ και στο εξής προέχει να πάρει η ΑΕΚ παίκτη για να "πιεστεί" ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Γκαρσία είναι ολομόναχος, χρειάζεται να μπει σε ανταγωνισμό, χρειάζεται γενικά η ομάδα να πάρει παίκτη άμεσα κι άλλες αναλύσεις για το ζήτημα δεν χωρούν.

Έως το ματς με τον Βόλο, τώρα, υπάρχει χρόνος για να μπει το γκρουπ περισσότερο στο νέο αγωνιστικό στιλ, διότι μπορεί όλο το σενάριο να μοιάζει μακρινό, αλλά με τη διαφοροποίηση του φορμάτ για την ανάδειξη του πρωταθλητή η ΑΕΚ οφείλει να είναι έτοιμοι για το ματς της εβδομάδας, όπου λάθη όπως τα περσινά με απώλεια βαθμών με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να εκμηδενιστούν.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ