ΠΑΟΚ

Ο μάγος Κωνσταντέλιας και η όμορφη ιστορία του Κουλιεράκη απογείωσαν τη βραδιά στην Τούμπα

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ σαν να γυρίζει ταινία έχει φτιάξει μια υπέροχη ιστορία που ο Κουλιεράκης αποθεώνεται από ένα ολόκληρο γήπεδο στο φευγιό του και ο Κωνσταντέλιας συνεχίζει να χαζεύει κόσμο όταν απλώνει τη μαεστρία του στο χορτάρι. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε πάνω στην Σάμροκ για τον αποκλεισμό από την Μάλμε (με τον Πανσερραϊκό δεν μπόρεσε) και πάει την επόμενη εβδομάδα στην Ιρλανδία για να καθαρίσει τη δουλειά της πρόκρισης.

Με την εξέλιξη του περσινού πρωταθλήματος και ο τρόπος με τον οποίο ο τίτλος πήγε στην Τούμπα, το ιδανικότερο σενάριο θα ήταν το Champions League, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και το Europa League αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς δεν νοείτο οι πρωταθλητές να μην παίξουν στην Ευρώπη το 24/25 με προοπτική μακράς διάρκειας.

Η απόδοση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Σάμροκ ήταν καλή. Και στα νεκρά σημεία οι ασπρόμαυροι διαχειρίστηκαν όμορφα την κατάσταση και στο ξύλο που άρχισαν να ρίχνουν οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν. Σε γενικές γραμμές το ματς πήγε πρίμα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και αν δεν γίνει κάνα… μαγικό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης τη δουλειά της σε πρώτη φάση την έχει κάνει.

Μια όμορφη ιστορία που τελειώνει ενώ αρχίζει

Στα σημαντικά της βραδιάς η αποθέωση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Ο Χανιώτης στόπερ αποθεώθηκε από την Τούμπα όπως του άρμοζε και αφήνει την ομάδα που τον έκανε επαγγελματία ποδοσφαιριστή για να δοκιμάσει σε υψηλότερο επίπεδο, όπως είναι αυτό του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ιδανικό φινάλε για ένα παιδί που μπήκε στην 11άδα, έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα και ανταμείφθηκε με τον τίτλο της πιο ακριβής πώλησης του ΠΑΟΚ, έως την επόμενη, που μάλλον την βλέπουμε ήδη στο χορτάρι.

Τι να πεις για τον Κωνσταντέλια; Όταν ακουμπάει την μπάλα κατά 99% θα σε σηκώσει από την καρέκλα. Πιο ώριμος, πλέον, χωρίς τον ενθουσιασμό του παιδιού, αλλά του παίκτη «σημείο αναφοράς» κάνει τα απλά ακόμα και όταν δεν την αγγίζει δείχνοντας συνέχεια τη μεγάλη ποιότητα που διαθέτει και ποσό καλλιτέχνης, αλλά σε μοντέρνα έκδοση είναι.

Βάσει λογικής, φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων, πείτε όπως θέλετε είναι ο επόμενος που θα αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα για να πουληθεί με δεκάδες εκατομμύρια στην Ευρώπη. Για πολλές ή λίγες παραστάσεις ακόμα (θα δείξει) ας συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε.

Ένας μάγος και ένα παλικάρι, λοιπόν, έφτιαξαν το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Δυο παιδιά που αποτελούν την άνω τέλεια σε ένα σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και αφορά τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών.

Ώρα για μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ, τώρα, οφείλει να κλείσει τις τρύπες. Ο Μιχαηλίδης με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε πως θα αναβαθμιστεί και θα αποκτήσει εκ νέου το στάτους που είχε προτού τραυματιστεί όμως ο Λουτσέσκου θέλει στόπερ και έχει βγει καιρό στην αγορά για να τον έχει έτοιμο όταν θα γινόταν η δουλειά με τον Κουλιεράκη.

Επίσης, καλό θα ήταν άμεσα να τελειώσει και του παίκτη της μεσαίας γραμμής. Θα είναι ο Μεϊτέ θα είναι κάποιος άλλος; Καιρός να μπει σε μια σειρά το συγκεκριμένο θέμα για να προσαρμοστεί ο παίκτης που θα έρθει το γρηγορότερο στο πλάνο του Λουτσέσκου.

Εάν θα είναι ο Μεϊτέ αυτός το πράγμα αλλάζει. Σε περίπτωση όμως που φέρνει άλλον τότε οι απαιτητικές συνθήκες που επικρατούν στον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί χρόνο για να τις καταλάβει το νέο αίμα.

Δεδομένα πάντως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αγορά και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσες σε όλα τα μέτωπα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ