ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Ρότα είναι ο μόνιμα αμφισβητούμενος που πρώτα έγινε λιοντάρι κάπου στη Σλοβακία

Ο Ρότα είναι ο μόνιμα αμφισβητούμενος που πρώτα έγινε λιοντάρι κάπου στη Σλοβακία
Ο Λάζαρος Ρότα INTIME SPORTS

Ο Λάζαρος Ρότα ήταν συγκλονιστικός κόντρα στην Αγγλία και κανείς δεν περίμενε πως θα φτάσει στο Γουέμπλεϊ όταν έφευγε από τον Ηρακλή για να παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Σλοβακίας.

Πώς τα φέρνει καμία φορά η ζωή ε; Ο Λάζαρος Ρότα την επομένη της επιτυχίας στο Γουέμπλεϊ αποθεώνεται για την απόδοσή του με τέτοιο τρόπο που νομίζεις ότι δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και αποτελεί τη σίγουρη λύση που όλοι εμπιστεύονται.

Σε παράλληλο σύμπαν οι γραμμές που διαβάσατε νωρίτερα. Ο Λάζαρος Ρότα από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα και έφτιαξε το όνομά του στην ΑΕΚ βρίσκεται μόνιμα σε καθεστώς αμφισβήτησης. Δυνατή ψυχή ο 27χρονος που δεν λυγίζει, υπομένει και δικαιώνεται στην αυγή της μιας μεγάλης επιτυχίας που σκοτεινιάζει φυσικά από τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Άνθρωπος από ατσάλι

Ο Λάζαρος Ρότα έχει αντέξει στην ποδοσφαιρική του ζωή. Έχει αδάμαστη ψυχολογική δύναμη και αυτό φαίνεται από τα γεγονότα δεν το λέμε/γράφουμε εμείς.

Πάμε να δούμε τα δεδομένα: Το '17 ο Ηρακλής βαράει κανόνι, ο Ρότα παίρνει τη σάκα του και πηγαίνει να παίξει ποδόσφαιρο στην Σλοβακία και ούτε καν στην πρώτη κατηγορία.

Επί της ουσίας ο έμπειρος πλάγιος μπακ αρχίζει την καριέρα του στην παντελώς άγνωστη Σλάβοϊ Τρέμπισοφ. Γενάρη μήνα όλα αυτά και το καλοκαίρι του '18 φόρεσε τη φανέλα της Μιχάλοβτσε.

Αγωνίστηκε στη συγκεκριμένη ομάδα έως το 2020 και τα Χριστούγεννα αντί 200.000 ευρώ... είδε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς οι άνθρωποι της Φορτούνα Σίταρντ αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω του.

Και στην ΑΕΚ δεν πέρασε εύκολα

Το '21 μένει ελεύθερος και η ΑΕΚ κάνει την κίνησή της. Πράγματι ο Ρότα ντύνεται στα κιτρινόμαυρα και ετοιμάζεται να παλέψει για τη θέση του ως τρίτος.

Από τρίτος καταφέρνει να γίνει πρώτος και συνεχίζει να τρώει σούπερ ανταγωνισμό από ποδοσφαιριστές όπως ο Σιντιμπέ που είχε τρελές ευρωπαϊκές παραστάσεις.

Ο Ρότα και πάλι επιβιώνει και μπαίνει στη φετινή σεζόν ως το βασικό δεξί μπακ της Ένωσης.

Όλα αυτά για έναν παίκτη που έφυγε 20 ετών με μηδέν παραστάσεις για κάπου απίθανα και έφτασε να παίζει και να είναι εκ των κορυφαίων μέσα στο Γουέμπλεϊ στην πιο ιστορική/δύσκολη βραδιά της Εθνικής τα τελευταία δέκα χρόνια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ