ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι διεθνείς έβγαλαν την ψυχή τους στο χορτάρι για τον Μπάλντοκ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης
Ο Βαγγέλης Παυλίδης EUROKINISSI SPORTS

Οι διεθνείς τίμησαν τη μνήμη του συμπαίκτη τους Τζορτζ Μπάλντοκ γράφοντας ιστορία στο Γουέμπλεϊ με την νίκη επί της Αγγλίας. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Στα αποδυτήρια της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ ο Τάσος Μπακασέτας στην ομιλία του είπε κάποια πράγματα. Εξαιρετικά όλα αυτά που είπε ο αρχηγός της ομάδας, ανατριχιαστικό, όμως, που τηρήθηκαν στο 100% από όλους.

Με τα δάκρυα να στάζουν ακόμα για τον χαμό του Τζορτζ Μπαλντοκ, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έκαναν αυτό που στο ποδόσφαιρο και γενικά στη ζωή δεν μπορούν να αναλύσουν τα στατιστικά, τα μαθηματικά και όλες οι θετικές επιστήμες του κόσμου μαζί.

Έβγαλαν την ψυχή τους στο χορτάρι. Ο Μπέλιγχαμ μπορεί να κοστίζει όσο ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, αλλά όταν παίζεις για σκοπό που καμία σχέση δεν έχει με βαθμολογίες, ρεκόρ και ενδεχόμενες προκρίσεις, μετακινείς βουνά, το τι μπάλα έχεις μάθει και τα χρήματα πάνε στράφι. Είναι νόμοι όλα αυτά.

Μπρος στην ανθρώπινη ψυχή και τη στοχοπροσήλωση δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό. Για αυτό είναι μάγκες οι Έλληνες διεθνείς. Γιατί ήξεραν τη ήθελαν από αυτό το ματς και γιατί το ήθελαν. Τίμησαν τη μνήμη του φίλου και συμπαίκτη τους. Απάλυναν τον πόνο για μερικά λεπτά και λύγισαν μετέπειτα έχοντας γράψει ιστορία για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, τον 31χρονο που ο Μπακασέτας ζήτησε να έχουν ως παράδειγμα προτού αναμετρηθούν με την λαμπερή Αγγλία.

Τους έκαναν πλάκα

Δεν είναι υπερβολή. Η Ελλάδα έκανε πλάκα στην Αγγλία μέσα στο Γουέμπλεϊ. Παρακολουθείς τα highlights και αναρωτιέσαι αν μπέρδεψαν οι φροντιστές τις φανέλες. Κι όμως δεν έγινε κανένα λάθος.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έτσι όπως άρχισε αυτή την πορεία έδειξε ότι πάει για κάτι μεγάλο. Θα έσκαγε κάτι κάποια στιγμή. Μπορεί όλο αυτό να συνδυάζεται με ένα τραγικό γεγονός, αλλά δεν μπορούμε να μην δούμε τη χαρά που επιτέλους η Εθνική επέστρεψε στις μεγάλες νύχτες και βλέπει με αισιοδοξία την παρουσία της σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Καταλύτης ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί μια σοφή κίνηση. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος, αυτός που σέβονται όλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δείχνει ότι μπορεί να ένωση καταστάσεις αντί να προκαλεί διχασμό και ερωτηματικά.

Θα δούμε ποια θα είναι η πορεία του. Η δουλειά του πάντως φαίνεται με το καλημέρα σας και εν μέσω μιας τραγωδίας εντός της ομάδας έγινε μια άλφα διαχείριση για να μείνουν όλοι συγκεντρωμένοι στο στόχο τον οποίο και πέτυχαν.

Τα λόγια είναι περιττά

Από εδώ και πέρα περαιτέρω αναλύσεις δεν χρειάζονται. Η ομάδα θρηνεί το χαμό ενός συμπαίκτη, ενός πατέρα, ενός νέου ανθρώπου.

Όλα έγιναν για τον Τζορτζ με τον τρόπο που έπρεπε να γίνουν. Η οικογένειά του έχει να τραβήξει το Γολγοθά της απώλειας και τους χρειάζεται όλη η δύναμη του κόσμου για να είναι δυνατοί και να σταθούν στο πλευρό του παιδιού που έμεινε πίσω.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE ΜΠΑΛΝΤΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ