ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Τζίμας φώναξαν "απεταξάμην" και με μαεστρία εκτοξεύουν το πρότζεκτ

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τζίμας -ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο- αφήνει τα πάτρια εδάφη για να πάρει γεύση από εξωτερικό. Η μανούβρα όλων των πλευρών είναι άκρως ευνοϊκή για την εξέλιξη του νεαρού επιθετικού.

Το παρακλάδι στο ποδόσφαιρο που αφορά την εξέλιξη των νεαρών αθλητών είναι από τα πλέον δύσκολα ως προς τις προβλέψεις, είναι ίσως το απόλυτο ρίσκο, εκεί που δεν μπορείς να πατήσεις σταθερά τα πρώτα χρόνια.

Ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής έχει την πρώτη ύλη, βλέπεις τα στοιχεία της ικανότητας να ξεχωρίσει ωστόσο ο δρόμος με προορισμό τον επαγγελματισμό και την καριέρα είναι ο πιο σύντομος μακρύς.

Το μονοπάτι που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτό των γεγονότων.

Μια τέτοια υπόθεση είναι και του Στέφανου Τζίμα ο οποίος πήρε την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα για να παίξει ως δανεικός στην Νυρεμβέργη της Bundesliga 2.

Τι δείχνουν τα facts

Ο Τζίμας, λοιπόν, αφήνει την ασφάλεια του σπιτιού του, την αγκαλιά του ΠΑΟΚ και πάει να παίξει μπάλα. Ασυζητητί ο γεννημένος το 2006 σέντερ φορ (18 ετών) είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Ελλάδας.

Εκεί που πάει, όμως, παύει να είναι το... ταλέντακι. Γι' αυτό είναι μαεστρική η κίνηση και η επιλογή. Ο ύψους 1,86μ. θα επιχειρήσει τώρα να γίνει παίκτης, αυτός που θα στραπατσαριστεί, αυτός που θα πει "απεταξάμην" στο χαρακτηρισμό το... παιδί.

Σύμμαχος στην προσπάθεια και το απόλυτο αφεντικό, δηλαδή ο ΠΑΟΚ. Οι πρωταθλητές έδωσαν το ΟΚ ο ποδοσφαιριστής να δοκιμάσει το έξω, να δει άλλα πράγματα ποντάροντας πως η επιστροφή του χρόνου θα φέρει "άλλο" Τζίμα πίσω εφόσον η Νυρεμβέργη δεν τρελαθεί και δώσει τα 18.000.000 ευρώ της οψιόν ή κάποια άλλη ομάδα έφοσον ο παίκτης τσουλήσει και τον δουν μάτια.

Όπως και με τον Κωνσταντέλια οι Θεσσαλονικείς δεν φοβήθηκαν ν' ανοίξουν τις φτερούγες. Μπορεί ο "Ντέλιας" να μην έβγαλε μάτια στο Βέλγιο μην νομίζετε όμως ότι δεν του έκανε καλό η Εουπέν.

Και με προπονητή μαέστρο

Σημαντικό για τη θέση που αγωνίζεται ο Τζίμας είναι το γεγονός της συνεργασίας του με τον Μίροσλαβ Κλόζε. Ο legend της Γερμανίας είναι ο προπονητής της Νυρεμβέργης, ένας καλλιτέχνης στο σκοράρισμα.

Έχει γκάμα ο Τζίμας

Τον Τζίμα τον ήθελαν κι άλλες ομάδες. Από μικρή ηλικία τον θέλουν, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει χτίσει το know how πώς να κρατάει τα παιδιά του.

Παίζοντας στην Γερμανία, ανεξαρτήτως της κατηγορίας καθώς καμία σημασία δεν έχει, ο Τζίμας θα έχει πολλά περισσότερα μάτια πάνω του συνεχίζοντας να χτίζει το στάτους.

Τώρα, πάντως, το πρότζεκτ περνάει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα δικά του πόδια, στο δικό του μυαλό. Οι δικές του αποφάσεις, η δική του προσήλωση θα καθορίσουν κατά πόσο μπορεί να τρυπήσει το ταβάνι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ