ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μανόλο, μέτρησες τα άστρα!

Μανόλο, μέτρησες τα άστρα!
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται πλέον στο κλαμπ των Ολυμπιονικών. Ολοκλήρωσε το μέτρημα των αστεριών που άρχισε μικρός.

Τα μετάλλια στο επί κοντώ είναι δύο, όπως συνηθίζουμε να λέμε τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την περίοδο της βασιλείας του Αρμάντ Ντουπλάντις στο αγώνισμα.

Αν και στον αθλητισμό όλα γίνονται, οι πιθανότητες να μην κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε έναν αγώνα είναι απειροελάχιστες. Ένα παραπάνω όταν μετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τους οποίους προετοιμάζεται σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Η εισαγωγή αυτή για το σουηδικό φαινόμενο του στίβου είναι απαραίτητη για να εξηγήσουμε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας αθλητής στο βάθρο του επί κοντώ των ανδρών σε μια μεγάλη διοργάνωση. Στην ουσία τα διαθέσιμα μετάλλια είναι δύο το αργυρό και το χάλκινο και όλοι παλεύουν γι' αυτά. Ο δε ανταγωνισμός στο αγώνισμα είναι πολύ υψηλός και χαρίζει εκπληκτικής ωραιότητας τελικούς γεμάτους αγωνία ως το τέλος.

Σε έναν τέτοιο τελικό ένα γελαστό Ελληνόπουλο θριάμβευσε! Ο Εμμανουήλ Καραλής βρίσκεται από σήμερα στο κλαμπ των Ολυμπιονικών με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε και πανηγύρισε με την ψυχή του.

Αυτό το μετάλλιο ποθούσε περισσότερο απ' όλα. Έφτασε κοντά με την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το κατέκτησε τώρα στο κατάμεστο “Stade de France”, μπροστά σε 80.000 θεατές. Το έζησε όπως του άξιζε. Απόψε ολοκλήρωσε το μέτρημα των αστεριών που άρχισε από μικρός. Που δεν το σταμάτησε όσες αντιξοότητες και αν συνάντησε, όσους στενόμυαλους ρατσιστές κι αν βρήκε μπροστά του, έτοιμους να του βάλουν εμπόδια. Δεν τον φρέναραν η κατάθλιψη και οι σοβαροί τραυματισμοί. Είναι ψυχάρα ολκής ο Εμμανουήλ Καραλής και παράλληλα ένα ευγενικό και τρυφερό παιδί.

Αυτό το αξιολάτρευτο πλάσμα έχοντας τον πατέρα του, Χάρη Καραλή στην κερκίδα να τον συμβουλεύει πέτυχε το μεγαλύτερο όνειρό του με μια αλματάρα πάνω από τα 5,90 μ. και έπειτα ως σπουδαίος φίλος και συναθλητής που είναι περίμενε να καμαρώσει τον Αρμάντ Ντουπλάντις στις προσπάθειές του για παγκόσμιο ρεκόρ.

Και το έκανε ο Σουηδός, με την τρίτη του προσπάθεια στα 6,25 μ..

Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε χάλκινος Ολυμπιονίκης σε έναν ιστορικό τελικό που έδωσε παγκόσμιο ρεκόρ! Ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του. Και πώς να μην ήταν με τη συνεχόμενη πρόοδο που επιδεικνύει και τη σκληρή δουλειά που κάνει στις προπονήσεις του. Ήταν αποφασισμένος γι' αυτό το μετάλλιο από την αρχή της σεζόν και δεν το έκρυβε.

Ανοιχτό βιβλίο ως είναι, μιλούσε συνεχώς για το στόχο του μεταλλίου, για το μεγάλο αστέρι που ήθελε να προσθέσει στη συλλογή του. Και έχει πολλά ακόμα να γευτεί. Είναι μόλις 24 ετών και θα βρίσκεται σε ιδανική ηλικία σε τέσσερα χρόνια από τώρα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ο Εμμανουήλ με τη δίδυμη αδερφή του γεννήθηκαν στις 20 Οκτωβρίου του 1999. "Στο σεισμό του 1999 ήμουν έγκυος στον Εμμανουήλ και στην Αγγελική. Ήμουν στο νοσοκομείο, σχεδόν ένα μήνα πριν γεννήσω. Έπρεπε να είμαι στο νοσοκομείο. Άρχισε να κουνάει. Εγώ δεν ήμουν σε θέση να μετακινηθώ, για να βγω έξω. Με άφησαν όλοι μόνη μου κι έφυγαν. Έμεινα ολομόναχη στο νοσοκομείο". Είχε πει η μητέρα του Σάρα σε μια συνέντευξη του Μανόλο στο SPORT24 για να προσθέσει ο γιος της.

"Α! Την ξέρω την ιστορία του σεισμού με τη μαμά. Την άφησαν μόνη της! Σοκ. Μάλλον, γι' αυτό δεν φοβάμαι τίποτε. Δεν φοβάμαι εύκολα. Το σεισμό δεν τον φοβάμαι, το επί κοντώ δεν το φοβάμαι, τα ύψη δεν τα φοβάμαι".

Η Σάρα Μουλούνγκα Καραλή ήρθε στην Ελλάδα από την Ουγκάντα σε ηλικία τριών ετών. Έμεινε στο οικοτροφείο της Ηλείας, "Αγία Φιλοθέη" και πήγε σχολείο στο Γυμνάσιο Θηλέων του Πύργου. Γνωρίστηκε με το σύζυγό της και πατέρα των διδύμων που έφεραν στη ζωή, τον δεκαθλητή Χάρη στο Εθνικό Στάδιο της πόλης.

Ο πατέρας της και παππούς του ατρόμητου Μανόλο, ήρθε στη χώρα μας για να γίνει παπάς. Ο πατέρας Εμμανουήλ. Η κόρη του Σάρα είναι η δύναμη του χάλκινου Ολυμπιονίκη μας. Αυτή που δεν σταμάτησε να πιστεύει το γιο της ακόμη κι έπειτα από δύσκολους τραυματισμούς, όταν μέχρι και οι γιατροί έδειχναν δυσπιστία για το αν θα τα καταφέρει.

Η μαμά Σάρα είδε το μικρό χαμογελαστό αστέρι της να λάμπει απόψε στον ουρανό των Ολυμπιονικών. Δικαιώθηκε η ίδια, οι κόποι του γιου της και του μπαμπά και προπονητή Χάρη Καραλή. Ο Εμμανουήλ είναι ο γιος που όλοι θα ήθελαν να έχουν.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ