ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την αφέλεια στην άμυνα της Μπόντο Γκλιμτ, που παίζει παλιό Pro στην επίθεση

Ο Λουίς Πάλμα
Eurokinissi

Η Μπόντο Γκλιμτ για τα δεδομένα της, δηλαδή την απόσταση της από τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ευρώπης, τα οικονομικά της, το γήπεδό της και του χαμηλού επιπέδου πρωτάθλημά της είναι μια εξαιρετική ομάδα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε, αλλά θα έχει ευκαιρίες στο Καραϊσκάκης αν πιστέψει στην ανατροπή από χθες. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Με όλο το σεβασμό ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει γάντι στην Μπόντο Γκλιμτ είναι ένας: Παλιομάδα! Ενώ σου φαίνεται ότι κάνει θαύματα στην επίθεση, βάζοντας τα κάτω και αναλύοντας τις φάσεις εύκολα θα δει κανείς ότι οι Νορβηγοί με τον τρόπο τους θυμίζουν πολύ το πάλαι ποτέ κραταιό παιχνίδι ποδοσφαίρου Pro Evolution Soccer.

Όχι γιατί για είναι η… Μπαρτσελόνα, περισσότερο διότι κάνει ένα πράγμα μπροστά από την αντίπαλη άμυνα και το κάνει καλά. “Πατάνε” το L1 σε συνδυασμό με το Δ (για τους γνώστες) και η μπάλα φεύγει προς τους επιθετικούς «μηχανάκια» που σχεδόν πάντα γίνονται επικίνδυνοι, το ξέρουν σαν την προπαίδεια.

Ολα όσα έχετε ήδη διαβάσει συνδυάστε τα με τις καιρικές συνθήκες και τον αγωνιστικό χώρο που παίζει καταλυτικό ρόλο όταν ο αντίπαλος δεν είναι μαθημένος να πατάει σε τέτοιου είδους γήπεδα. Η Μπόντο Γκλιμτ είναι τόσο καλά δουλεμένη που θα σε πάρει στο σπίτι της εάν δεν είσαι προσεκτικός.

Την έχουν πάθει πολλοί εκεί και την έπαθε και ο Ολυμπιακός που επέστρεψε στην Ελλάδα με το βαρύ 3-0 στην πλάτη. Και πάλι όμως για όσους προσπαθούν να δουν το ποδόσφαιρο με ψυχραιμία η πρόκριση δεν έχει χαθεί και αυτό οφείλεται στα χτυπητά ζητήματα που έχουν να λύσουν οι Νορβηγοί στην άμυνά τους.

Όχι πως ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα τέλεια

Ναι, ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των γηπεδούχων στην άμυνα, δεν τους πρέσαρε σκληρά, αλλά για να ελπίζει στην πρόκριση (όπως είχε κάνει πέρυσι με τους Ισραηλινούς) πρέπει να το πιστέψει πρώτα από όλα και μετέπειτα να εμφανιστεί με μια άμυνα που δεν θα περνάει ούτε μύγα και να κάνει γκολ τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.

Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν ήδη πως πρέπει να γυρίσουν το έργο στα μετόπισθεν. Οι Νορβηγοί θα δώσουν χώρο και θα χτυπήσουν στην κόντρα, γιατί πολύ απλά δεν είναι ομάδα που μπορεί να κλειστεί πίσω, καθώς το απόλυτα δυνατό της χαρτί είναι η επίθεση.

Αν η Μπόντο Γκλιμτ έρθει στην Ελλάδα για να ταμπουρωθεί ο Ολυμπιακός θα την σμπαραλιάσει οπότε χρειάζεται προσοχή γιατί δύσκολα να βγει το σενάριο του κατενάτσιο για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Ο Μεντιλίμπαρ διαβάζει τις κακές βραδιές

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής των τελευταίων επιτυχιών του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι καλός στο διάβασμα των βραδιών που στραβώνουν για την ομάδα του.

Η περίπτωση του Βάσκου είναι τέτοια που έχει αρχίσει ήδη να κάνει τη μελέτη του για τη ρεβάνς και πώς θα χρειαστεί να δουλέψει για να ανατρέψει την εις βάρος της ομάδας του κατάσταση.

Θα φανεί βέβαια αυτό την Πέμπτη το βράδυ, αλλά κατά κύριο λόγο τώρα ο Ολυμπιακός που θα γιορτάζει τις επόμενες μέρες, πρέπει να ξεμπερδέψει το ματς με τον ΟΦΗ για να μπει ως το απόλυτο φαβορί στα playoffs της Stoiximan Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ