ΑΕΚ

Ο πλανήτης ΑΕΚ γυρίζει σε δικό του σύμπαν

Ο Αντονί Μαρσιάλ ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κάπου "παρεξηγήθηκε" μέσα στη σεζόν. Ενώ ήταν/είναι μέσα στους εγχώριους στόχους της, παρουσιαζόταν σαν να βρίσκεται... χιλιόμετρα μακριά. Οι ακριβοί παίκτες αποδίδουν, ο Αλμέιδα χαμογελάει και το καράβι, που πλέει εδώ και μερικές εβδομάδες σε ήρεμα νερά, δείχνει να στρίβει για αλλού το θέμα.

Αν η ΑΕΚ συνεχίσει να παρουσιάζει το ποδόσφαιρο των τελευταίων εβδομάδων στη συνέχεια των αγώνων μέχρι τα Playoffs (εκεί είναι μια άλλη ιστορία), τότε δικαιωματικά μπορεί να κάνει, όσους την ακολουθούν, να ονειρεύονται το νταμπλ.

Δεδομένα η σειρά των αγώνων με τον Ολυμπιακό θα κρίνει πολλά. Σίγουρα την παραμονή στον έναν στόχο και σε μεγάλο ποσοστό και την κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων της Κυριακής έφερε την Ένωση μια ανάσα από την κορυφή και η “μάχη” συνεχίζεται για μια ακόμη σεζόν στη Stoiximan Super League.

Το γεγονός πως η ομάδα του Αλμέιδα (δυστυχώς για το ευρωπαϊκό της πρεστίζ) δεν έχει έξτρα ματς, όπως οι υπόλοιποι διεκδικητές του πρωταθλήματος, θα είναι -μέχρι να κριθούν όλα- ένα μεγάλο ατού, καθώς ο Αργεντινός λίγο με την πώληση του Γκαρσία, λίγο με τις αποχωρήσεις των υπολοίπων που έγιναν τον Γενάρη, μπορεί να χειριστεί το ρόστερ του με πιο καθαρό μυαλό, απλώνοντας στο χορτάρι όλα του τα “όπλα”.

Συν ότι πως τα νεοφερμένα ακριβά συμβόλαια των Μαρσιάλ, Λαμέλα και Περέιρα έχουν πάρει φόρα, ειδικά οι δύο τελευταίοι γιατί ο Γάλλος είχε μπει πιο γρήγορα, και γίνονται εξαιρετικά χρήσιμοι στην πιο κρίσιμη καμπή τη σεζόν και μετά από φουρτούνα στην ομάδα. Μην ξεχνάμε πως δεν έχουν περάσει καλά καλά τρεις εβδομάδες από τότε που ο Αλμέιδα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση στα θετικά, πέρα από την ευρεία νίκη κόντρα στον Πανσερραϊκό, είναι και ο τρόπος με τον οποίο έπαιξε η ΑΕΚ. Η Ένωση κυριάρχησε 100%, ήταν επιβλητική και κάθε φορά που βγάζει στο γήπεδο αυτό που λέμε “πρώτη χρονιά Αλμέιδα” πάντα θα γέννιουνται σκέψεις για επανάληψη εκείνης της επιτυχίας.

Ο Ελίασον ήρθε για δεύτερη φορά στην ΑΕΚ

Η… εγκεφαλική επιστροφή του Νίκλας Ελίασον είναι σαν μεταγραφή. Σαν να έφυγε ο Σουηδός και να επέστρεψε τώρα τον Γενάρη στην ΑΕΚ για μια δεύτερη θητεία.

Απέναντι στους Σερραίους ο Ελίασον ήταν αυτό που έλειψε από την Ένωση τους προηγούμενους μήνες. Το ταλέντο του στο σερβίρισμα δεν παίζεται όταν είναι σε κέφια και με εκτελεστές παίκτες world class, όπως ο Μαρσιάλ, η ομάδα μαθαίνει να ζει κανονικά χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία και όχι με… διακοπές όπως στο παρελθόν.

Το καλοκαίρι θα είναι μια άλλη ιστορία. Αλλά τώρα ο Ελίασον έμεινε εδώ και πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Ο Αλμέιδα τον υπολογίζει, τον έχει βοηθήσει, τα χνώτα τους ποδοσφαιρικά κολλάνε κοντά δύο χρόνια, οπότε ο Αργεντινός επαναφέρει στα πλάνα του έναν πάρα πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή.

Αντοχή στα ζόρια

Επίσης η ΑΕΚ έχει δείξει αντοχή στους κραδασμούς. Δηλαδή στην αγωνιστική κρίση κατάφερε να είναι κοντά , έπειτα στην προπονητική κρίση πάλι κατάφερε να… επιβιώσει και να παραμείνει διεκδικήτρια.

Κάποια στιγμή θα προκύψει στα μανταλάκια το θέμα του αριστερού μπακ. Με το δόγμα “αυτούς έχουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε” ο Αλμέιδα πρέπει, ωσάν Κόπερφιλντ, να το καμουφλάρει.

Πρακτικά ο Αργεντινός έχει δείξει πως μπορεί και κάνει κάποια μπαλώματα. Αν του βγει ο Γκατσίνοβιτς ως βασικός ή εν δυνάμει βασικός σε αυτή θέση, τότε θα μιλάμε για επιτυχία.

Σε περίπτωση που δεν πιάσει, τότε ο Χατζισαφί θα πρέπει να λιώσει στο γήπεδο για τον προπονητή που τον πίστεψε όσο κανείς, για όσο αντέξει φυσικά, και το καλοκαίρι ας γίνει δουλειά.

Και όλα αυτά αναφέρονται γιατί μιλάμε για το παρόν. Ό,τι γράφει δεν ξεγράφει και η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πετύχει ή να αποτύχει με τις επιλογές της. Άπαντες πια τρέχουν κατοστάρι σε μαραθώνια διαδρομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ