X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον Άγιαξ

Ajax' players celebrate at the end of the Champions League, quarterfinal, second leg soccer match between Juventus and Ajax, at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, April 16, 2019. Ajax won 2-1 and advances to the semifinal on a 3-2 aggregate. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο Τσάρλυ γράφει για την ποδοσφαιρική παράσταση του Άγιαξ στο ματς με τη Γιουβέντους μέσα από την οποία κερδίζεις φίλους, δόξα και πραγματική αναγνώριση.

Τα μωρά του Άγιαξ, πήγαν στο Τορίνο και διέλυσαν την Γιουβέντους με τον ίδιο τρόπο που διέλυσαν την Ρεάλ στο προηγούμενο γύρο. Το πιο σπουδαίο όμως που πέτυχαν είναι πως κέρδισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι σε όλον τον πλανήτη, άφησαν στην άκρη τα όργια που έκανε ο Μέσι στους βραδυκίνητους ποδοσφαιριστές του Σόλσκιερ και χάζευε τα μωρά του Άγιαξ. Βλέποντας από ένα σημείο τις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έμοιαζε σαν λαϊκή απαίτηση να περάσει ο Άγιαξ.

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Οι ποδοσφαιριστές του Τεν Χάγκ μας γέμισαν με ποδόσφαιρο. Γοήτευσαν τον μέσο ποδοσφαιρόφιλο, έδειξαν τόλμη, θάρρος, ποιότητα, ικανότητα στη συνεργασία, μέσα από σύγχρονο ποδόσφαιρο έντασης και δημιουργίας. Παρουσίασαν μία ποδοσφαιρική πρόταση, ανάλογη με την ιστορία του συλλόγου. Ο κάθε σύλλογος είτε είναι ο Άγιαξ, είτε η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Γιουβέντους, έχει την "κατάρα" πως για να είναι αρεστός, πρέπει να πρεσβεύει τις ποδοσφαιρικές αρχές, που μέσα από αυτές, ιστορικά έχει κατακτήσει τις επιτυχίες του.

Το να ακολουθήσει την επιθετική φιλοσοφία ο Άγιαξ των προγόνων του είναι πολύ πιο απλό, καθώς αυτή μόνο δουλεύεται στο προπονητικό κέντρο, φυσικά και υπήρξαν σκόρπιες ομάδες την τελευταία 20ετία που δεν είχαν ταλέντο, όμως ο δρόμος της επιτυχίας είναι προδιαγεγραμμένος.

Ο Άγιαξ μόνο μέσα από ένα ποδόσφαιρο συνεργασιών και επιθετικότητας μπορεί να πετύχει. Ο κόσμος τρελάθηκε, γιατί αυτήν την εποχή, μοιάζει να είναι δύσκολο να νικηθεί από μία Ακαδημία, το χρήμα. Έφτασε το ποδόσφαιρο σε ένα σημείο να μοιάζει απίθανο για τα κλαμπ που δεν παίζουν στις κορυφαίες λίγκες και δεν έχουν επενδυτές από Κατάρ, Αμερική και Ασιατικές χώρες, να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο πιο υψηλό επίπεδο.

Ο Θέμης νωρίς το πρωί ανέβασε ένα πολύ όμορφο κείμενο και έπιασε το λεπτό σημείο της κλειστής λίγκας των πλουσίων που θέλουν να επιβάλουν τα μεγάλα κλαμπ. Πράγματι, το ποδοσφαιρικό πλάνο του Άγιαξ, κέρδισε τα χρήματα.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ενώθηκαν γύρο από την ομάδα του Τεν Χαγκ στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιρόφιλοι του πλανήτη. Έβλεπαν μία ομάδα που δεν κερδίζει, αλλά αγωνιστικά ταπεινώνει μεγαθήρια, μέσα από την επιθετικότητα και την ποιότητα του ποδοσφαίρου. Είμαστε στην εποχή, που το χρήμα στο ποδόσφαιρο στα κάνει όλα πιο εύκολα.

ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ

Ο Γκουαρντιόλα που αναμφισβήτητα διδάσκει το ποδόσφαιρο στην πιο σύγχρονη του εκδοχή, έχει τη δυνατότητα να λύνει προβλήματα αγοράζοντας όποιον θέλει. Είναι διαφορετικό να είσαι υποχρεωμένος να μάθεις το απαιτητικό σου ποδόσφαιρο σε όποιον έχεις στη διάθεση σου, από το να μπορείς να κοιτάξεις την αγορά και να διδάξεις αυτόν που κρίνεις πως μπορεί να ανταποκριθεί.

Ασφαλώς και δεν μειώνει αυτό σε τίποτα την αξία της δουλειάς του, απλά καταγράφεται σαν μία πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο που με την Μπαρτσελόνα πήρε τα πάντα. Εκεί υπήρχε ο απόλυτος συνδυασμός. Ένας σύλλογος που έχει στο DNA του την βασική ποδοσφαιρική φιλοσοφία που ζητά και του πρόσφερε ποδοσφαιριστές από την ακαδημία υψηλού επιπέδου και το δικαίωμα να ενισχύσει με μεταγραφικές επιλογές αυτήν την προσπάθεια.

Στον Άγιαξ όμως δεν υπάρχουν χρήματα για αγορές, ούτε η δυνατότητα να κρατηθούν για πολλά χρόνια αυτά που παράγει η Ακαδημία και καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό που έχει πετύχει.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Φέτος υπήρχε ένας συνδυασμός πραγμάτων που έφερε αυτήν την πραγματικότητα, που ανέβασε τον Άγιαξ σε αυτό το επίπεδο. Ο "Αίαντας" έχει να κατακτήσει εγχώριο τίτλο από την σεζόν 2013-14. Μετά από πολλά χρόνια έγινε κατανοητό πως είναι καλό να επενδύουμε στις ακαδημίες, αλλά χρειάζεται να ενισχύσουμε την προσπάθεια με εμπειρία.

Το καλοκαίρι έγιναν δύο μεταγραφές με στόχο να μπει εμπειρία και ποιότητα στην ομάδα, για να μπορέσει ο Τεν Χαγκ να βάλει ξανά τον Άγιαξ στους ομίλους, αλλά πάνω από όλα να πάρει τα σκήπτρα στο Ολλανδικό πρωτάθλημα από την Αϊντχόφεν.

Ασφαλώς και τα λεφτά που δόθηκαν δεν έχουν σχέση με αυτά που ξοδεύονται στο υψηλό επίπεδο, με 16 εκατομμύρια επέστρεψε στον σύλλογο ο 28 ετών Μπλίντ, με 11,4 εκατομμύρια επέστρεψε στην Ολλανδία ο 30 χρόνος Τάντιτς, που το 2012-14 είχε κάνει όργια και είχε φτιάξει το όνομα του, στο Ολλανδικό πρωτάθλημα με την Τβέντε.

Επέλεξαν λοιπόν για να πλαισιώσουν την ταλαντούχα φουρνιά που είχαν δημιουργήσει, αποκτώντας δύο έμπειρους ποδοσφαιριστές που γνώριζαν καλά το Ολλανδικό ποδόσφαιρο και είχαν ασφάλεια πως μπορούν να κάνουν την διαφορά.

ΝΤΑΝΙ ΜΠΛΙΝΤ

Ποδοσφαιριστές που στο πιο υψηλό επίπεδο δεν αξιολογήθηκαν όπως έπρεπε. Ειδικά το γεγονός πως η Γιουνάιτεντ δεν βρήκε τρόπο να αξιοποιήσει ένα πολύεργαλείο σαν τον Ντάνι Μπλιντ, και επέλεξε να τον αφήσει για 16 εκατομμύρια να γυρίσει στον Άγιαξ και παιδεύεται με τους Τζόουνς, Λίντελόφ, Σμόλινκ. Αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα πως κάτι στην ποδοσφαιρική αξιολόγηση δεν πάει καλά.

Είναι μεγάλη κουβέντα, πιστεύω πως στην Γιουνάιτεντ, πλήρωσε ο Μπίλντ πως μπορεί να παίξει παντού. Με λίγα λόγια το όπλο του, όπως το διαχειρίστηκε μία προσβλητική ομάδα όπως τα τελευταία χρόνια η Γιουνάιτεντ έγινε ο εχθρός του. Δεν καθιερώθηκε ποτέ, στον χώρο που μπορεί να κάνει την διαφορά. Μόνιμα μπάλωνε τρύπες και έπαιζε όπου χρειαστεί.

Στον Άγιαξ ήξεραν ακριβώς τον λόγο που τον ήθελαν, η ακαδημία έβγαλε ένα φαινόμενο όπως είναι ο Ντε Λιχτ, ένα θηρίο με απίστευτη αρμονία στο κορμί του για την ηλικία του και ασφαλώς είχαν σαν στόχο να τον παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απέκτησαν λοιπόν τον έμπειρο Μπλιντ. Που μπορεί να γίνει το μυαλό ο ηγέτης της άμυνας. Ο Μπλίντξέρει μπάλα χαφ και μπορεί να βγάλει την ομάδα ψηλά και να δώσει ακόμα έναν παίκτη στην ανάπτυξη, έχει παίξει μπακ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως θα κάνει καλύψεις διαγώνιες σε κινήσεις αντίπαλων εξτρεμ. Με λίγα λόγια είναι ο ιδανικός για να αναδείξεις έναν νεαρό κεντρικό αμυντικό.

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ

Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για ένα θαύμα της φύσης, ο Ντε Λιχτ είναι ένα θηρίο, βλέπεις την αρμονία, τον συνδυασμό όγκου, δύναμης και ευκινησίας που διαθέτει και δεν μπορείς να πιστέψεις πως αυτό κορμί ανήκει σε έναν 19χρονο. Του έκαναν όμως στον Άγιαξ το ιδανικό αμπαλάζ, τον πάντρεψαν με έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή που γνωρίζουν καλά πως έχει όλα τα στοιχεία για να τον προστατέψει και να αποτελέσει οδηγός του και του έδωσαν το περιβραχιόνιο. Εδώ είναι και η τέχνη του εμπορίου. Το να πουλάς είναι τέχνη και ο Άγιαξ, παντρεύοντας τον με τον Μπλιντ και δίνοντας του στα 18 το περιβραχιόνιο του αρχηγού, φώναξε στην πλούσια ποδοσφαιρική αγορά, έχω χρυσάφι δείτε το.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΝΤΙΤΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Άγιαξ ξεκίνησε από τα προκριματικά, έδειξε από το καλοκαίρι πως η πρόοδος του είναι μεγάλη, είχε ένα συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας, έμεινε αρχικά πίσω στο πρωτάθλημα από την Αϊντχόφεν όμως τον κρατούσε το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε, η πρόκριση του στους ομίλους και η παρουσία του σε αυτούς.

Πέρασε μία κρίση στις αρχές του 2019 αλλά η ρεβάνς στο Μπερναμπέου άλλαξε όλη την χρονιά. Στην συνέχεια κέρδισε με δέκα παίκτες 3-1 την Αιντχόφεν και βρέθηκε στην κορυφή στο Ολλανδικό πρωτάθλημα, με πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Μέσα στην διάρκεια της σεζόν, βρήκε ο Τεν Χαγκ, κάποιες ποδοσφαιρικές λύσεις, που ανέβαζαν ταχύτητα και έκανε πιο δημιουργική την ομάδα του.

Η σεζόν ξεκίνησε με βασικό τον Χούντελαρ, με τον Τάντιτς στα αριστερά τον Ζιγιέκ δεξιά και σιγά σιγά χώρεσε και την ταχύτητα του Νέρες περιφερειακά. Στο Μόναχο για πρώτη φορά ο Τεν Χαγκ χρησιμοποίησε σε ρόλο ψεύτικου 9αριού τον Τάντιτς και κατάλαβε πως βρήκε το ποδοσφαιρικό πλάνο που επιτρέπει στον Άγιαξ να βγάζει την φιλοσοφία του στο πιο υψηλό επίπεδο. Έχοντας σαν δίδυμο στον άξονα τους Ντε Γιονκ, Σένε και επιθετική τετράδα των Νέρες, Ζίγιεκ, Ντ Μπέεκ, Τάντιτς ο Άγιαξ άρχισε να εξελίσσεται.

Η ομάδα που χειροκροτήθηκε αλλά ο βαθμός στο Μόναχο έμοιαζε υπέρβαση. Λίγους μήνες αργότερα έφθασε στο σημείο να κυριαρχεί και να κερδίζει άνετα την Ρεάλ και την Γιουβέντους. Και αν η Ρεάλ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και απλά χρειαζόταν ένα φύσημα για να πέσει, η Γιουβέντους πλάσαρε τον εαυτό της, σαν το φαβορί για την κατάκτηση του Champions League. Για την ακρίβεια είναι η μόνη ομάδα στην Ευρώπη, που όρισε σαν μοναδικό δρόμο επιτυχίας την κατάκτηση του Champions League.

ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΛΕΓΚΡΙ

Η αλήθεια είναι πως δεν βρήκε ένα ποδοσφαιρικό σχέδιο να της δίνει αυτό το δικαίωμα. Ο Αλέγκρι απέτυχε, να παρουσιάσει μία ποδοσφαιρική πρόταση, να τη βλέπεις και να λες πως μέσα από την εξέλιξη της μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Το ανέφερα στο άρθρο μου και μετά το παιχνίδι με την Ατλέτικο, ήταν μία ομάδα που βασίστηκε σε απίστευτο βαθμό στο ύψος της και στην ικανότητα του Ρονάλντο στον αέρα.

Κατάφερε στο προηγούμενο γύρο κάτι πολύ δύσκολο, που προσωπικά το βλέπω σαν ευθύνη της Ατλέτικο, να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου αγώνα, κάνοντας επιθέσεις μόνο με σέντρες.

Ο Αλέγκρι φαίνεται να πίστεψε, πως το να παίζουμε άμυνα χαμηλά, να απορροφούμε την πίεση, να βγάζουμε την μπάλα στα άκρα, να γεμίζουμε την περιοχή, έχοντας σαν όπλο τον Ρονάλντο και αν δεν πηγαίνει κάτι καλά να αξιοποιούμε τις λύσεις που έχουμε από τον πάγκο είναι αρκετό για να μας δώσει την κούπα.

ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Για το παιχνίδι με τον Άγιαξ, είχε τρεις τεράστιες απώλειες για το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει. Δεν είναι άλλοθι, ούτε φεύγουν οι ευθύνες από τον Ιταλό προπονητή, όμως για το ποδόσφαιρο που διδάσκει ήταν σκληρές οι απουσίες των Μάτζουκιτς, Κιελίνι. Το γεγονός πως ταυτόχρονα έλλειπε ο Ντούγκλας Κόστα δεν του επέτρεπε να αλλάξει πλάνο. Στους ποδοσφαιριστές που έχει δώσει ρόλους ο Αλέγκρι, ο Βραζιλιάνος είναι ο μοναδικός ικανός να αλλάξει το πλάνο και να δώσει πλάτος με ταχύτητα, δημιουργώντας ρήγματα στον αντίπαλο και όχι σηκώνοντας την μπάλα.

Η Γιουβέντους δεν γινόταν να αλλάξει από τη μία ημέρα στην άλλη, το ποδόσφαιρο που ακολουθεί της βάζει την μπάλα βαθιά στην περιοχή της και ψάχνει τα γκολ με στυμμένα και γεμίζοντας την περιοχή του αντιπάλου σε ροή αγώνα ψάχνοντας κυρίως το κεφάλι του Ρονάλντο.

Στην άμυνα δεν υπήρχε η ασφάλεια του Κιελίνι, ο Ρουγκάνι είναι στόπερ επιπέδου Έμπολι και αποδείχθηκε στο γήπεδο. Δίπλα στον Ρουγκάνι ο Μπονούτσι μοιάζει παλαίμαχος, δίπλα στον Κιελίνι, έμπειρος.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Στην επίθεση ο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε μία ασυνεννοησία στην άμυνα του Άγιαξ, και σκόραρε με το κεφάλι από στημένο. Ο Αλέγκρι έβλεπε όμως πως η απουσία του Μάντζουκιτς, δεν του επιτρέπει να ελευθερωθεί σε ροή αγώνα, δεν υπήρχε ο φορ που θα πάρει τα στόπερ πάνω του και θα επιτρέψει στον Κριστιάνο να διαβάσει την αντίπαλη άμυνα και να κινηθεί στον χώρο που θα έχει πλεονέκτημα.

Στο ημίχρονο αποφάσισε να βγάλει από το γήπεδο τον Ντιμπάλα που δεν του έχει βρει ρόλο στην φετινή Γιουβέντους -που είναι στημένο γύρω από τον Ρονάλντο-για να περάσει στο γήπεδο τον Κεν, με σκοπό να πάρει ο νεαρός πάνω του τα στόπερ και να ελευθερωθεί ο Πορτογάλος. Αυτή ήταν και η καταδίκη της Γιουβέντους.

Απέναντι σε μία ομάδα που είχε ανάπτυξη με όλους τους παίκτες, έπαιρνε κατοχή και συνεργασίες έμεινε με δύο ποδοσφαιριστές μόνιμα πάνω από την μπάλα, προσφέροντας ελεύθερα μέτρα ανάμεσα στις γραμμές.

Στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε σαν να βλέπουμε το Ρεάλ - Άγιαξ. Όσο αδύναμη ήταν η Ρεάλ να αντιμετωπίσει το ποδόσφαιρο του Άγιαξ, το ίδιο αδύναμη και απελπισμένη έμοιαζε η Γιουβέντους. Μόνο που υπάρχει μία μεγάλη διαφορά, η Ρεάλ είχε κατακτήσει τρία Champions League στη σειρά. Έγραψε ιστορία, ο προπονητής της, το μεγάλο της αστέρι αποχώρησαν και ήταν μια ομάδακορεσμένη, από επιτυχία.

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΟΧΙ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Η Γιουβέντους πλήρωσε για να φέρει τον Ρονάλντο να ενισχύσει μία ομάδα που έπρεπε από τα χρόνια δουλειάς που έχουν προηγηθεί, να είναι έτοιμη για να κατακτήσει το Champions League και στο γήπεδο ταπεινώθηκε. Ο Ρονάλντο έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, πήρε την ομάδα στο προηγούμενο γύρο από το χεράκι και την πήγε στους 8 με τρία δικά του τέρματα. Σκόραρε και στα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ, πληρώθηκε για να παλέψει να κατακτήσει με την Γιουβέντους το Champions League, πέτυχε στην νοκ άουτ φάση σε 4 παιχνίδια, 5 γκολ. Ο Αλέγκρι και το ποδόσφαιρο του απέτυχε, όχι ο Ρονάλντο.

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ

Ο κόσμος την Τρίτη το βράδυ, ενώθηκε υπέρ του Άγιαξ, επειδή αυτή η ομάδα τον χόρτασε ποδόσφαιρο. Ταπείνωσε την Γιουβέντους, όχι με το τελικό αποτέλεσμα αλλά με την ποδοσφαιρική του πρόταση. Δεν υπήρξε επικράτηση στο όριο αλλά η απόλυτη κυριαρχία, που έκανε τους παίκτες του Αλέγκρι να υποφέρουν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να αντέξουν την πίεση, όταν προσπαθούσαν να επιτεθούν τους ήταν αδύνατον να αλλάξουν δύο πάσες. Οδηγιόντουσαν από ανάγκη σε τυφλή σέντρα και όταν η μπάλα χανόταν ο τρόπος που έβγαινε στην επίθεση ο Άγιαξ σκορπούσε πανικό.

Το τελικό 2-1 είναι κολακευτικό για την ομάδα του Αλέγκρι, που προσπάθησε να κατακτήσει τη διοργάνωση, έχοντας μοναδικό επιθετικό πλάνο τη σέντρα.

Ο Άγιαξ συνεχίζει και μας προσφέρει μία πολύ όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία, σε μία εποχή που το ποδόσφαιρο το έχει ανάγκη, στην εποχή που κάποιοι πιστεύουν πως με χρήμα μπορείς να αγοράσεις τίτλους. Ασφαλώς και μπορείς, αλλά όταν τα καταφέρνεις μέσα από ποδοσφαιρική φιλοσοφία, κερδίζεις φίλους, δόξα και πραγματική αναγνώριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ