ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Καλώς ήρθατε στο escape room του Ολυμπιακού

Καλώς ήρθατε στο escape room του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Ο Βεζένκοβ οργίασε, ο ΜακΚίσικ ακολούθησε και ο Βιλντόσα έγινε.... Βραζιλιάνος. Οι Πειραιώτες κέρδισαν εύκολα την αδιόρθωτη Αρμάνι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα καλείται κάθε φορά να λύνει τους γρίφους των "σκοτεινών δωματίων". Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Κάθε ματς θα 'ναι και μια περιπέτεια. Κάθε δεκάλεπτο και ένα σκοτεινό δωμάτιο! Ένα κόκκινο escape room με πολλές απορίες. Με πολλά κλειδιά και κωδικούς. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει να λύνει τα πάντα και ο κόσμος να δείχνει υπομονή. Οι παίκτες να παραμένουν ήρεμοι, ανεξαρτήτως χρόνου συμμετοχής.

Ζούμε σε μια δύσκολη χώρα. Το ξέρουμε καλά, όσον αφορά στο διάβασμα μιας ομάδας και των αναγκών της. Είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, όσο πιο πλούσιο είναι ένα ρόστερ, τόσο αναζητούνται οι ρόλοι. Ναι, αλλά αν δεν έχεις πλούσιο ρόστερ, δεν έχεις και τις πιθανότητες με το μέρος σου να αντέξεις. Να αντέξεις στα δύσκολα, να αντέξεις στα περίεργα. Να αντέξεις στους τραυματισμούς και στις διπλές υποχρεώσεις σου. Τα σερί παιχνίδια και τα πολλά ταξίδια.

Αν θέλετε και παράδειγμα που να αφορά τον Ολυμπιακό, μπορώ να σας το αναφέρω τώρα: Στις 27 Οκτώβρη Παναθηναϊκός. Στις 29 Ρεάλ. Στις 31 Μπαρτσελόνα. Μέσα στο ΣΕΦ και τα τρία παιχνίδια. Πώς το βλέπετε αυτό; Χρειάζεται ή όχι η υπομονή για να λυθούν σιγά- σιγά οι απορίες.

Όσοι έχουν βρεθεί σε αποδυτήρια ομάδων (ανεξαρτήτως αθλήματος και κατηγορίας) καταλαβαίνουν πως είναι διαφορετικά αυτά που εμφανίζονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και εντελώς άλλα τα ανοιξιάτικα. Ο Ολυμπιακός επειδή για αυτόν μιλάει τούτο το άρθρο, πρέπει να ανταπεξέλθει στις δικές του ανάγκες. Και μετά να δει τους αντιπάλους.

Πάντα λοιπόν θα υπάρχει ένα... σκοτάδι και το φως θα βγαίνει ανάλογα τις επιδόσεις. Στο ματς με την Αρμάνι ο Πετρούσεβ έπαιξε δυο τρίλεπτα. Και ο Λαρεντζάκης 105 δευτερόλεπτα. Ο Ντόρσεϊ 8.30''. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με παίκτες που στο μέλλον ίσως πάρουν αυτοί τους χρόνους των προαναφερθέντων.

Ο Μπαρτζώκας πολλές φορές έχει κατηγορηθεί ότι παίζει με το ρολόι. Ο ρόλος του όμως δεν είναι ούτε να κάνει τον χρονομέτρη, ούτε να απολογείται για το πώς κοουτσάρει. Ο ρόλος του -και τον ξέρει καλά- είναι να κερδίζει. Όπως έκανε στο πρώτο παιχνίδι διαβολοβδομάδας για την φετινή σεζόν.

Η Αρμάνι είναι πάντα Αρμάνι

Ο Μπαρτζώκας ξεκίνησε με Γουόκαπ - Φουρνιέ- Παπανικολάου- Βεζένκοβ - Φάλ. Με τον Γάλλο η ομάδα είναι πάντα αλλιώς προς το καλύτερο. Όμως σε τούτο το ξεκίνημα είχε και έναν εντυπωσιακό Βεζένκοβ. Ο Μεσίνα πήρε ταιμ αουτ στο 1'28'' παιχνιδιού. Οι Ιταλοί ηρέμησαν και προσπέρασαν, έχοντας ξεπεράσει την αρχική παγωμάρα.

Όμως μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η Αρμάνι θα είναι πάντα Αρμάνι. Στο τέλος του δεκαλέπτου, οι τύποι κατάφεραν σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα να φάνε 4 πόντους!!! Και είχαν και δυο φάουλ να δώσουν!!!

Η πρώτη αλλαγή του Ολυμπιακού στο ματς ήταν ο Μακ Κίσικ (που ταρακούνησε άσχημα την ιταλική άμυνα) αντί του Φουρνιέ. Μια αλλαγή πολύ πριν κλείσει η πρώτη περίοδος, αφού στην συνέχεια το rotation άρχισε να ανοίγει. Γιατί το γράφω; Γιατί πολλά θα 'χουν ακόμα να δουν τα μάτια μας, ως προς την διαχείριση από τον Μπαρτζώκα.

Η EuroLeague μόλις ξεκίνησε και το ψάξιμο, ανάλογα και με τον αντίπαλο δεν θα περιοριστεί. Όπως εύστοχα είπε πριν λίγα 24ωρα ο ερυθρόλευκος τεχνικός, το θέμα είναι να κερδίζονται οι αγώνες, αφού η μοίρα των ομάδων είναι να πρέπει να βελτιώνονται και ταυτόχρονα να έχουν λίγα περιθώρια για στραβοπάτημα.

Αργεντινός ή Βραζιλιάνος;

Μην λησμονούμε επίσης, ότι φέτος οι διπλές εβδομάδες δεν είναι λίγες. Και οι ομάδες όσο πιο φρέσκιες εμφανίζονται τόσο το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή έχει δύσκολο έργο στην Πόλη απέναντι στην Έφες και το μοίρασμα του χρόνου δεν έχει να κάνει μόνο με τα γούστα του προπονητή (όπως υποστηρίζει ο πολύς κόσμος), αλλά και με τις αληθινές ανάγκες του ρόστερ.

Ο Βιλντόσα ήταν εξαιρετικός για άλλο ένα ματς. Ο Αργεντίνος όσο έπαιξε έβλεπε όλο το γήπεδο, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του, όπως πάντα λειτούργησε σωστά στην άμυνα και παρότι από την Αργεντινή, κάποιες φορές προσπαθούσε να λειτουργήσει και ως... Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με θεαματικές πάσες.

Οι Ιταλοί στο ημίχρονο είχαν 7/27 δίποντα (!) και ο Μεσίνα αφού πρώτα κυνηγούσε τον Ντιμιτρίεβιτς για -κάμποσες- επιπολαιότητες, πάσχιζε να βρει έναν τρόπο να ισορροπήσει η ομάδα του. Για να έκανε κάτι καλό το Μιλάνο, θα έπρεπε να κάνει πολλά κακά ο Ολυμπιακός. Είναι στιγμές μέσα στους αγώνες, που η Αρμάνι κάνει τα ίδια λάθη εδώ και μια δεκαετία! Μην γελάτε, αλήθεια είναι...

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου αλλά μέχρι αυτό να τελειώσει, είχαν πέσει θύματα των ορέξεων του Βεζένκοβ και της ενέργειας του Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός είχε παρουσιάσει αρκετούς παίκτες σε καλή κατάσταση για αυτό το ματς και έτσι μπόρεσε να φτάσει στην νίκη σχετικά άνετα...

Διαχείριση ρόλων, παικτών, καταστάσεων

Μεγάλες αναλύσεις για τα ματς δεν χρειάζονται αυτή την εποχή. Υπάρχουν σοβαρότερα να επισημάνετε σε μια συζήτηση. Όπως καταλάβατε όσοι είδατε το ματς, ο Μπαρτζώκας έχει ρίξει κάμποσο βάρος στην διαχείριση του Φουρνιέ και στο να βρει ρυθμό ο Γάλλος. Σιγά-σιγά. Τον χρησιμοποίησε έξυπνα, ο παίκτης δεν είχε υψηλή πτήση, αλλά αυτό έχει να κάνει με το σκοράρισμα και την ευστοχία.

Γιατί σε όλα τα άλλα ο Γάλλος κάνει πολύ όμορφη τη ζωή των συμπαικτών του. Ο Φάλ με τον Ράιτ μοιράστηκαν ουσιαστικά το "5" με ένα μικρό πέρασμα του Πετρούσεβ, ο οποίος ξεκάθαρα όταν γίνει 100% καλά, θα πρέπει να παίζει περισσότερο. Ο Βεζένκοβ έχει τον Πετρούσεβ για να ανασαίνει, ενώ πλέον ο Ολυμπιακός ζει στην εποχή που ο Γουόκαπ βγαίνει και μπαίνει ένας πολύ καλύτερος επιθετικά παίκτης. Ο Βιλντόζα.

Ο ΜακΚίσικ με Μπαρτζώκα δεν φοβάται ποτέ για τον χρόνο του. Όχι ότι του έγινε χάρη στο ματς με τους Ιταλούς. Ο άνθρωπος ήταν σούπερ επιθετικά. Σε αυτό το ματς θυσιάστηκε -ίσως- ο Ντόρσεϊ, αλλά την Παρασκευή μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα.

Γνωρίζουν ακόμη και οι πιο απόμακροι με το άθλημα, πως όταν φτιάχνεις ένα τέτοιο ρόστερ, οι γρίφοι πολλαπλασιάζονται. Και οι γρίφοι στον φετινό Ολυμπιακό, όπως επισήμανα στον πρόλογο, θα είναι αρκετοί με τις λύσεις να εμφανίζονται παιχνίδι με παιχνίδι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ