ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος, αλλά θέλει κι άλλη ταχύτητα

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έναν μήνα είχαν να χαμογελάσουν στον Πειραιά και σίγουρα μπορούν πιο άνετα να ετοιμάσουν τα παιχνίδια με Μπράγκα και Παναθηναϊκό. Η γρηγοράδα των μικρών, η γκολάρα του Ελ Καμπί και τα λάθη που δεν άρεσαν στον Μεντιλίμπαρ. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος

Ήταν ακόμη καλοκαίρι... Ήταν 31 Αυγούστου όταν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει τελευταία φορά. Πέρασε ένας μήνας με δυο λόγια, μέχρι να ευχαριστηθούν οι κάτοχοι του Conference. Και πήραν ένα καλό αποτέλεσμα, μιας και υποδέχθηκαν μια καλή ομάδα στην φετινή Stoiximan Super League.

Θα μου πείτε "αν δεν κέρδιζε θα είχε... νταούλια και βιολιά στο Καραϊσκάκης". Δεν διαφωνώ, αλλά στο ποδόσφαιρο έχει σημασία και πως χτίζεις την ομάδα, αλλά και πως διαχειρίζεσαι την κατάστασή σου. Με Παναιτωλικό και Άρη οι Πειραιώτες ήταν χάλια. Στην Γαλλία, αποδείχθηκαν κατώτεροι της Λυόν. Ήθελαν λοιπόν να έχουν και φρεσκάδα και πείσμα. Τα είχαν αυτά τα δυο και έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό η αλλαγή προσώπων.

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει πάντα να γνωρίζουν όλοι, είναι, ότι ποδοσφαιριστές που φαίνονται ότι δεν βοηθούν πάρα πολύ αυτή την εποχή, σε λίγο καιρό μπορεί να εξελιχθούν σε υπεραναγκαίοι. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν... Ιμπόρες για αυτό και όσοι βιάζονται να κρεμάσουν ανθρώπους, θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά και τριπλά.

Το σίγουρο είναι ότι με τον τρόπο που το ίδιο το κλάμπ επέλεξε το ρόστερ του, θα πρέπει να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, ώστε να διατηρούνται οι υψηλές στροφές. Ο Ολυμπιακός έβαλε δυο γκολ, είχε δυο δοκάρια, έκανε 15 τελικές σε ένα ματς που η κατοχή ήταν μοιρασμένη. Ο Μεντιλίμπαρ δεν έμεινε ευχαριστημένος, μίλησε για τα πολλά λάθη, όμως δοκίμασε μια νέα ενδεκάδα και οι παίκτες του έτρεξαν πιο πολύ.

Οι μικροί και η ομάδα γκολ- γκολ

Ο κόσμος γουστάρει τους μικρούς και ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με δυο από αυτούς στο αρχικό σχήμα. Εξάλλου δεν υπάρχει πιο προστατευμένο περιβάλλον από το Καραϊσκάκης για τους νεαρούς, μιας και οι φίλοι της ομάδας πιστεύουν πολύ σε αυτούς και είναι έτοιμη να τους σταθούν στα πρώτα βήματά τους στα μεγάλα σαλόνια.

Γενικά ο Βάσκος έκανε γερό ροτέισον, είχε και τον Αποστολόπουλο στο αρχικό σχήμα και τον Σταμενιτς, αλλά και τον Κοστίνια πίσω από τον Ροντινέι που πήρε και επίσημα το χρίσμα της απειλής. Έτσι κι αλλιώς ο Βραζιλιάνος έναν μήνα τώρα ήταν ο πιο απειλητικός, παίζοντας δεξί μπακ. Ε, προωθήθηκε στα χαφ για να κάνει και την δική του δουλειά πιο εύκολα.

Ο Ατρόμητος για να σας το παρουσιάσω... στοιχηματικά, μέχρι να μπεί στο φαληρικό γήπεδο, ήταν η ομάδα του γκολ- γκολ. Και έβαζε και έτρωγε. Ήταν το πρώτο ματς που δεν σκόραρε δηλαδή. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει ένα σύνολο που δεν μοιάζει με το περσινό.

Παίζουν την μπαλίτσα τους, δεν κόπτονται να κυνηγάνε στην άμυνα, αλλά δεν θα σου χαριστούν αν σε βρουν μπόσικο στην δική σου ανασταλτική λειτουργία. Εκεί ήταν και το... ποντάρισμα του Ουρουγουανού σε αυτή την αναμέτρηση με το κλασικό του 4- 3- 3. Ουεντραόγκο, Μπακού, Ουάρντα και ο Φαν Φέερτ μπροστά αποτελούν καλές πηγές απειλής για την ομάδα του Περιστερίου.

Δεν ξετρέλανε αλλά...

Όσο όμως και να προσπάθησε να αιφνιδιάσει ο Ατρόμητος, έπεσε πάνω σε έναν πιο γρήγορο Ολυμπιακό απ' ότι στα τελευταία ματς. Και γιατί μπήκαν περισσότερα παιδιά που ήθελαν να αποδείξουν, αλλά και γιατί οι γραμμές λειτουργούσαν καλύτερα. Το 1- 0 ήρθε σε ένα σημείο που η ομάδα ψαχνόταν να βρει την λύση, αλλά δεν τα 'χε καταφέρει.

Η λογική έλεγε πως το έργο των "ερυθρόλευκων" θα γινόταν ευκολότερο, όμως ο φετινός Ολυμπιακός ή πιο σωστά η ομάδα που έχει ξεκινήσει σχετικά αργά τις επίσημες υποχρεώσεις της, δεν έχει και δικαίωμα να κάνει υπολογισμούς.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε καλές λύσεις στον πάγκο για να τις εμφανίσει από την αρχή του ματς με την Μπράγκα. Αλλά και για αυτό το ματς. Έβαλε τον Γουίλιαν σε όλο το δεύτερο μέρος, θέλοντας να του δώσει ρυθμό. Και ακολούθησαν και οι επόμενες αλλαγές.

Ο Ολυμπιακός δεν ξετρέλανε, όμως απέφυγε... εγκεφαλικά και πήρε μια νίκη που την είχε ανάγκη μετά από καιρό. Θα ήταν βαρύ τέταρτο παιχνίδι χωρίς χαρά και τρίτη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη στο σπίτι του. Ο Ροντινέι είχε άλλη μια μεστή εμφάνιση ως ακραίο χαφ, είχε και δοκάρι.

Ο Ολιβέιρα σε ρόλο ανθρώπου που έπρεπε να φτιάξει το παιχνίδι. Ανέτοιμος ο Πορτογάλος, αλλά έχει φάει με το κουτάλι αυτά τα ματς, οπότε είχε τις σωστές τοποθετήσεις και βέβαια άφηνε τους Μουζακίτη και Στάμενιτς να κάνουν την... βρώμικη δουλειά.

Γκολάρα και θέμα ταχύτητας!

Το 2-0 ήταν τρομερό τέρμα. Ο Μουζακίτης έβγαλε μια μπάλα ψηλή και δύσκολη προς τον Ελ Καμπί. Ο Μαροκινός όμως ήταν ξεκούραστος, κέρδισε δυο αντιπάλους που πήγαν να τον κάνουν... σάντουιτς. Εξέθεσε τον έναν από αυτούς, τον Μπρόνσον, αφού έκανε πως θα σουτάρει με το δεξί και ο αμυντικός του Ατρομήτου έμεινε στο χορτάρι, για να ακολουθήσει τρομερό τελείωμα με το αριστερό.

Το ματς έγινε εύκολο και η ομάδα πήρε την αναγκαία για αυτή πίστωση χρόνου, ώστε να δουλέψει ήρεμα και να γίνει ακόμη καλύτερη. Ο Μεντιλίμπαρ έχει να φτιάξει κι άλλα, είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει να γυρεύει ασφαλή πίεση, άμεση ανάκτηση και αυτόματη επίθεση. Γιατί αυτό είναι το παιχνίδι που θέλει να κάνει. Όμως για να το κάνει, ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ακόμη πιο γρήγορος.

Πολύ πιο γρήγορος. Όταν μια ομάδα δεν προτιμά το build up γιατί δεν έχει και οργανωτή, πρέπει να τρέξει πολύ. Και με την σωστή δουλειά θα μειωθούν και τα λάθη που είπε ο Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος το ξέρει. Για να δούμε με Μπράγκα και Παναθηναϊκό...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ