ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός το μόνο που δεν κέρδισε ήταν το ματς

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η βραδιά που θα θυμούνται πάντα Κωστούλας- Μουζακίτης, οι κινήσεις του Μεντιλίμπαρ, η απόλυτη ηρεμία στου Ρέντη και ο Παναθηναϊκός χωρίς Ιωαννίδη. Γράφει ο Παντελής Διαμαντόπουλος.

Πριν αρχίσει το ντέρμπι, τα δεδομένα ήταν ακλόνητα. Κάθε πιθανό αποτέλεσμα είχε και την ανάλογη συνέπεια. Στο ερώτημα τι θα αποφέρει μια ισοπαλία, άπαντες έλεγαν πως "όλα καλά για τον Ολυμπιακό, ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό". Μένει να δούμε πως θα μεταφραστεί το ερωτηματικό στους "πράσινους", γιατί από την άλλη πλευρά, η εβδομάδα έκλεισε με χαμόγελα

. Στην τελική, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κέρδισε το ματς, αλλά και εκτός έδρας έπαιξε και ο κόσμος του, απόλαυσε δυο από τους πιτσιρικάδες να παίρνουν το βάπτισμα στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας μας και να το βγάζουν υπέροχα. Χωρίς ίχνος άγχους, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ιωαννίδη, έχασε κάθε πηγή έμπνευσης. Όλα όμως έχουν εξήγηση...

Θέμα ταχύτητας

Ο Αλόνσο έκανε έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης, από την άλλη ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε κανέναν λόγο να πράξει το ίδιο. Είμαι βέβαιος ότι αν ο Τσικίνιο δεν τραυματιζόταν, οι Πειραιώτες θα άρχιζαν με την ενδεκάδα του θριάμβου τους κόντρα στην Μπράγκα.

Οι "ερυθρόλευκοι" λοιπόν, διατήρησαν και τον Μουζακίτη δίπλα στον Έσε και τον Ροντινέι μπροστά από τον Κοστίνια. Μόνο ο Ολιβέιρα ήταν new entry σε σχέση με το 3-0 της Πέμπτης. Ο Παναθηναϊκός από τις έξι αλλαγές μόνο η είσοδος του Λοντίγκιν ήταν αναγκαστική.

Έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι ένα ματς να είναι στο 0- 0 και να 'χεις δει περισσότερα πράγματα από μια αναμέτρηση που 'χουν μπει δυο γκολ. Το 45λεπτο στο ΟΑΚΑ ήταν χορταστικό σε ένταση και σε... εξέλιξη. Οι "αιώνιοι" κινήθηκαν με διαφορετική στόχευση. Ο Αλόνσο ήθελε να πάει την μπάλα στα πλάγια, αφού τα τρεξίματα στην κουλούρα ήταν κατακόκκινα.

Ο Έσε με τον Μουζακίτη ως ντουέτο δαγκώνουν, συνεπώς το "τριφύλλι" έψαξε μπάλες στις γραμμές, ώστε να γεννηθεί από εκεί ο κίνδυνος. Κάποιες φάσεις έγιναν στην περιοχή του Τζολάκη, όπως και στην άλλη πλευρά του γηπέδου, χωρίς να χαρούν οι μεν ή οι δε.

Στο 100% της πραγματικότητας ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην αντιμετωπίζει κάποια πίεση και ήταν στην διακριτική ευχέρεια του Μεντιλίμπαρ το αν θα έκανε πιο επικίνδυνη την ομάδα του, βγάζοντας τον Ολιβέιρα που ήταν αργός (δεν βοηθούσε κυρίως στην πίεση) και βάζοντας κάτι πιο γρήγορο πίσω από τον Ελ Κααμπί. Και το έκανε...

Μεντιλίμπαρ rules

Ο Παναθηναϊκός στα μετόπισθεν είχε τις δικές του εξετάσεις. Πρώτον, την λειτουργία του Λοντίγκιν με τα πόδια. Δεύτερον την παρουσία του Ίγκασον ως αριστερό στόπερ και τρίτο το να αντέξει ο Μπάλντοκ (πήγε πολύ καλά) τις φορές που ο Ολυμπιακός τον σημάδευε στέλνοντας την μπάλα στον Ζέλσον Μαρτίνς για να πάει στο "ένας με έναν".

Ο Κωστούλας μπήκε στο δεύτερο μέρος και ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας να έχει δυο 17 χρονους στην ενδεκάδα. Ο Βάσκος κόουτς μάλιστα, μετά την μια ώρα παιχνιδιού έδειξε ξεκάθαρα ότι πάει για να το πάρει και να πιέσει ακόμα περισσότερο. Πιο ψηλά ο Μουζακίτης, στο πλάι ο Κωστούλας, στην άλλη πλευρά ο Βέλντε και στο κέντρο ο έμπειρος Ντάνι Γκαρθία.

Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι του μέσα στο ΟΑΚΑ. Το γήπεδο να σκεφτείτε ξεσηκώθηκε με ένα κερδισμένο φάουλ λίγο πιο κάτω από το κέντρο στο 74' . Μέχρι εκείνη την στιγμή οι κάτοχοι του Conference είχαν τον έλεγχο και την διάθεση. Πήγαιναν το παιχνίδι όπως ακριβώς το ήθελαν και έτσι το τελείωσαν. Και αν ο Μασούρας έβρισκε στόχο στα χασομέρια, τότε θα είχε κατακτηθεί και το τρίποντο.

Η διακοπή

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τις εντυπώσεις. Σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, ήταν πιο κοντά στο να κερδίσει αυτός. Και μέσα σε αυτό το μείγμα βέβαια, τεράστιο ρόλο παίζει η παρουσία των μικρών. Πάνε ήρεμοι οι «ερυθρόλευκοι» στην διακοπή. Από την άλλη, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός.

Θα πάρει πίστωση ο Αλόνσο, του οποίου η καρέκλα έτριζε; Θα γίνει κάτι άλλο; Σίγουρα το υλικό των "πρασίνων" είναι για να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο και όχι να ψάχνουν μόνο μεμονωμένες ατομικές ενέργειες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ