ΠΑΟΚ

Δυνατός και φιλόδοξος ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δυνατός και φιλόδοξος ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τους πρωταθλητές που έκαναν το καθήκον τους στην Ιρλανδία, προκρίθηκε με δυο νίκες και περιμένουν αύριο να μάθουν τους αντίπαλους τους στο φετινό Europa League.

Ο ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέφει στην κυρίως φάση του Europa League και θα προσπαθήσει από εκεί να βρει ξανά μια ευρωπαϊκή διάκριση και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Οι πρωταθλητές έκαναν πράξη την επιθυμία του προπονητή τους, παρουσιάστηκαν αρκετά σοβαροί, κέρδισαν και προκρίθηκαν τελικά με 2 νίκες επί των Ιρλανδών αποδεικνύοντας στο γήπεδο ότι είναι πολύ καλύτερη ομάδα

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ που θα αγωνιστεί στη League Phase του Europa, θα έχει τελικά αρκετές διαφορές από την ομάδα που πάλεψε το καλοκαίρι στα προκριματικά παίρνοντας δυο προκρίσεις και γνωρίζοντας έναν οδυνηρό -και για τον τρόπο που τελικά ήρθε- αποκλεισμό.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει και πάλι

Από την ομάδα που ξεκίνησε τα προκριματικά απέναντι στην Μπάνια Λούκα έχουν αποχωρήσει δυο από κέντρο της άμυνας: Κουλιεράκης, Εκόνγκ ενώ έφυγε, χωρίς λεπτό συμμετοχής, ο Τσιγγάρας.

Βαλίτσες ετοιμάζει ο Φελίπε Σοάρες που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του με τη φανέλα της Φαμαλικάο – παίρνοντας στο Δουβλίνο τα πρώτα του φετινά ευρωπαϊκά λεπτά συμμετοχής- , ενώ δεν υπολογίζεται και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Αλί Σαμάτα.

Ο ΠΑΟΚ φέρνει αύριο στην Θεσσαλονίκη Ομάρ Κόλι και Τιεμουέ Μπακαγιόκο για να περάσουν από ιατρικά και να υπογράψουν συμβόλαια και έστω και αν χρειαστούν χρόνο για να μπουν στα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι παρόντες στην προσπάθεια που θα κάνουν οι πρωταθλητές στο φετινό Europa με τη νέα του μορφή.

Οι άνθρωποι του έχουν περιθώριο μέχρι τις 4 του Σεπτέμβρη να ολοκληρώσουν τις μεταγραφικές τους κινήσεις προκειμένου να προλάβουν να δηλώσουν στην λίστα της UEFA τους παίκτες που θα φέρουν.

Είναι δεδομένο ότι αναζητείται ένας ακόμη, εκτός του Κόλι, κεντρικός αμυντικός αν και η αλήθεια είναι ότι στην Τούμπα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μεγάλη κινητοποίηση, με κρούσεις που αφορούσαν παίκτες που αγωνίζονται και σε άλλες θέσεις εκτός από τα μετόπισθεν και τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κάτι που σημαίνει ότι πολλά ενδεχόμενα παραμένουν ακόμη ανοικτά .

Με υψηλές φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Για την ώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή κλήρωση και τις ομάδες που θα βρεθούν στο δρόμο του Δικεφάλου. Με το νέο format στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πλέον αποκτά μεγάλη σημασία όχι μόνο ο αντίπαλος αλλά και που θα τον αντιμετωπίσεις.

Εννοείται ότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξεί να προχωρήσει και στην νοκ άουτ φάση και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Άλλωστε φαίνεται ότι όλοι στην Τούμπα έχουν συνειδητοποιήσει και από την καλή, (με την παρουσία του δύο φορές στα προημιτελικά του Conference), αλλά και από την ανάποδη ( τον προπέρσινο αποκλεισμό από τη Λέφσκι) ποσό σημαντική είναι μια καλή ευρωπαϊκή πορεία και πόσο μπορεί να τον ωφελήσει.

Πλέον απομένει ένα παιχνίδι, αυτό της Κυριακής με τον Ατρόμητο για να κλείσει ένας πολύ απαιτητικός κύκλος αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 4-0 της Τούμπας έδωσε σήμερα το δικαίωμα στον προπονητή του Δικεφάλου να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Σβαμπ, ο Τάισον, ο Κωνσταντέλιας και ο Τσάλοφ για να τους έχει φρέσκους την Κυριακή στο Περιστέρι.

Και εκεί ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του θα παλέψουν για μια ακόμη νίκη, την τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Τη χρειάζονται για να πάνε με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος και με καθαρό μυαλό να γίνει και ο απαραίτητος απολογισμός.

Να δουν τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα το καλοκαίρι για να μην παραμείνει όνειρο απατηλό το Champions League και κυρίως τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα ώστε η ομάδα να προχωρήσει και στην Ευρώπη αλλά και να δώσει τη μάχη για την διατήρηση των κεκτημένων στο πρωτάθλημα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ