ΠΑΟΚ

Η Τούμπα θα κρίνει την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League

Ο Τάισον
Ο Τάισον EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου σκιαγραφεί το φετινό ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη που θα έχει ωραίους προορισμούς, δυνατούς αντιπάλους και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η κλήρωση του Europa League πρέπει να άφησε ικανοποιημένους τους πάντες. Αν και για τους περισσότερους από τους φίλους του ΠΑΟΚ που αρέσκονται να τραγουδούν το “χιλιόμετρα κάναμε πάλι” όπου αγωνίζεται η ομάδα τους μπορεί και όλα να τελείωσαν στο άκουσμα του δεύτερου αντιπάλου: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ και ψάχνεις ήδη αεροπορικά εισιτήρια χωρίς καν να ξέρει την ακριβή ημερομηνία του αγώνα.

Στα σοβαρά πάντως το φετινό ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη θα έχει ωραίους προορισμούς και αλλού εκτός από το Μάντσεστερ. Χώρα των Βάσκων, Ανοέτα στο Σαν Σεμπαστιάν για να τεθεί αντιμέτωπος με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ωραίο ταξίδι...

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κωνσταντινούπολη αυτή την φορά όχι αντίπαλος της Φενέρ αλλά της Γαλατασάραϊ, αλλά και πάλι η εικόνα του Μουσλίμοβιτς να ανεμίζει την φανέλα του με το σημαιάκι του κόρνερ σου έρχεται στο μυαλό. Και τέλος Ρίγα στη Λετονία σε ένα παιχνίδι που ίσως και να είναι και πολύ καθοριστικό.

Η Τούμπα θα καθορίσει το ταξίδι του

Το σίγουρο είναι ότι την πορεία του ΠΑΟΚ στο Europa League θα την καθορίσει η Τούμπα. Μπορεί τα γκρουπ δυναμικότητας των ευρωπαικών διοργανώσεων να απέχουν πολύ από το να αποτυπώνουν τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων, ωστόσο η κλήρωση ήταν μάλλον ευνοική για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Και αυτό διότι θα αντιμετωπίσουν στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες – σύμφωνα με το ranking τους – ομάδες από τα πιο ισχυρά γκρουπ δυναμικότητας: την Σλάβια Πράγας από το πρώτο και την Φερεντσβάρος από το δεύτερο.

Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει στην έδρα του την πρωταθλήτρια Ρουμανίας Στεάουα Βουκουρεστίου σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που όπως είναι φυσικό αντιμετωπίζεται με τεράστιο σεβασμό από τους συμπατριώτες του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκεφτείτε ότι ακόμη και ο γνωστός μας Ηλίας Χαραλάμπους, προπονητής των πρωταθλητών Ρουμανίας,όταν ξεκινούσε να ασχολείται με την προπονητική στον Λουτσέσκου είχε στραφεί και είχε παρακολουθήσει κάποιες προπονήσεις του ΠΑΟΚ στην Κύπρο για να μάθει όπως είχε δηλώσει τότε από τον καλύτερο. Στην Τούμπα επίσης θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη ομάδα από την Τσεχία που βρέθηκε στον δρόμο του, την Βικτόρια Πλζεν.

Και παραδοσιακά αν το δει κανείς το πρόγραμμα που προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση ταιριάζει στον Δικέφαλο που συνήθως αρέσκεται να παίρνει καλά αποτελέσματα από δυνατούς αντιπάλους μακριά από την έδρα του. Θα πρέπει όμως στο σπίτι του απέναντι σε ομάδες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τον φοβίσουν να παρουσιαστεί σοβαρός, και πειθαρχημένος.

Ο οδηγός της περσινής σεζόν

Το τελευταίο κομμάτι έτσι και αλλιώς είναι δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου που στη δεύτερη θητεία του στην Τούμπα παρουσίασε μια ομάδα ιδιαίτερα διεκδικητική στην Ευρώπη, που ανεξάρτητα από τον αντίπαλο ήξερε να μάχεται στο γήπεδο και να παίρνει συνήθως το αποτέλεσμα που θέλει.

Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, μετά το Conference και στο Europa League. Στην Τούμπα έχουν συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό – και το έχουν κάνει βίωμα- ότι οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα σοβαρότητα γιατί από αυτές μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσεις.

Στην πράξη φάνηκε ότι οι θεωρίες “για δυο καρπούζια και μια μασχάλη” δεν ισχύουν αν είσαι μια καλά οργανωμένη ομάδα και πως η Ευρώπη εκτός από την καταξίωση που φέρνει δημιουργεί και μια αύρα εντός ομάδας για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ γνωρίζει τους οκτώ αντιπάλους του στη league phase του φετινού Europa. Ξέρει ότι έτσι και αλλιώς η... βαλίτσα φέτος θα πάει μακρυά στην Ευρώπη με οκτώ τουλάχιστον παιχνίδια στη χειρότερη των περιπτώσεων και έχει αποκτήσει την εμπειρία που απαιτείται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Στο χέρι του -ή καλύτερα στα πόδια των παικτών του- είναι να προχωρήσει όσο πιο μακρυά μπορεί. Και αν τα καταφέρει μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει και στις εγχώριες διοργανώσεις. Αυτό που έχει να κάνει είναι να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για το φετινό του ταξίδι….

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ