ΠΑΟΚ

Ήταν δίκαιο για τον ΠΑΟΚ να είναι πρώτος και έγινε πράξη

Ο Τάισον
Ο Τάισον EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με κυριαρχικό ποδόσφαιρο στη Λαμία κι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Super League.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του. Κέρδισε και στη Λαμία, φτάνοντας στις εννέα εκτός έδρας νίκες στην κανονική περίοδο κι εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία της ΑΕΚ στο "Κλ. Βικελίδης" ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση.

Ο Δικέφαλος μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις από κάθε άλλη φορά στα playoffs, σε αυτή τη διαδικασία που θα αναδείξει τον πρωταθλητή.

Δεν είναι μόνο η πρωτιά που τη δικαιούταν με την εικόνα του στο μεγαλύτερο κομμάτι της κανονικής περιόδου. Δεν είναι ότι σε αυτά τα 26 παιχνίδια είχε την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα από τους υπόλοιπους.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι μέχρι τώρα καλύτερος κι από τον πρόσφατο εαυτό του. Κι αυτό διότι οι 60 βαθμοί συνιστούν την καλύτερη επίδοση τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη και από τη σεζόν 2019-20 όταν η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα συγκέντρωσε 59 βαθμούς, μπήκε στο τελευταίο και πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν δεύτερος και με απόσταση επτά βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας.

Επικράτησε με το κυριαρχικό ποδόσφαιρό του

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπορεί να χρειάστηκε ένα σουτ στο 70' του Τάισον -του πλέον κομβικού του ποδοσφαιριστή μέχρι τώρα στη σεζόν- για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στη Λαμία έκανε πολύ καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με τις νίκες που πήρε στο Αγρίνιο και τις Σέρρες.

Ο Δικέφαλος ήταν απόλυτα κυριαρχικός, πολιόρκησε ασφυκτικά την εστία του Κοσέλεφ και δημιούργησε πολλές καταστάσεις που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί.

Ωστόσο στο χορτάρι έκανε αυτό που έπρεπε. Προσπάθησε με την μπάλα κάτω, με συνδυαστικό ποδόσφαιρο να μπει στην αντίπαλη περιοχή που συνήθως ήταν γεμάτη από παίκτες της Λαμίας.

Κι έδειξε υπομονή κι επιμονή στο δικό του παιχνίδι μέχρι να δικαιωθεί με το γκολ του Βραζιλιάνου. Δικαίωση και για τον Τάισον που επέστρεψε στα γκολ, αλλά και για τον Ραχμάν Μπάμπα που έδωσε άλλη οντότητα στην αριστερή πλευρά του Δικεφάλου και πέτυχε και αυτός γκολ, καθαρίζοντας το παιχνίδι.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου κι η χαμένη ευκαιρία του Σαμάτα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε καμία περίπτωση δεν έκανε οικονομία δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (7/3) με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έδειξε με τις επιλογές του πόσο πολύ υπολόγιζε στο καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στα playoffs κι έριξε στον αγωνιστικό χώρο ό,τι είχε και δεν είχε.

Με τους Γιόνι και Μπάμπα στα δυο άκρα της άμυνας, τους Κουλιεράκη και Κεντζιόρα - μοναδικούς διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς του για το παιχνίδι στην Κροατία- στα στόπερ, τους Μεϊτέ και Οζντόεφ στα χαφ, τον Κωνσταντέλια στο δέκα και τους Τάισον και Άντριγια Ζίβκοβιτς στα δυο άκρα της επίθεσής του δεν υπήρξε αμφιβολία ότι το σημερινό ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού.

Μόνο στην κορυφή της επίθεσης θα μπορούσε να έχει κάποιος αμφιβολίες, με τον Αλί Σαμάτα να παίρνει άλλη μια ευκαιρία.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟΚ κι αυτή την έχασε στο 25' όταν μετά από τον συνδυασμό του Μπάμπα με τον Κωνσταντέλια, ο Γκανέζος τού πέρασε την μπάλα κι αυτός σε κενή εστία δεν κατάφερε ούτε καν να εκτελέσει.

Η έκφρασή του αμέσως μετά ήταν χαρακτηριστική. Ο Σαμάτα μοιάζει να μην μπορεί να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην απογοήτευση που δείχνει να τον έχει καταβάλει.

Ο τραυματισμός του έφερε από νωρίς στο παιχνίδι τον Μπράντον Τόμας, αλλά το πρόβλημα για τον Δικέφαλο είναι μεγαλύτερο από τη συμμετοχή σε ένα παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ αντέχει, μάχεται κι επιστρέφει

Από εδώ και πέρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να υπερασπιστεί αυτό το ισχνό προβάδισμα έναντι τον άλλων διεκδικητών του πρωταθλήματος.

Όλα θα παίξουν το ρόλο τους… Κι η αυριανή κλήρωση που θα καθορίσει και τον αντίπαλό του στην άδεια Τούμπα την πρώτη αγωνιστική των playoffs κι η επιβάρυνση από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα προβλήματα τραυματισμών στην άμυνα. Όλα.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει όμως, ότι έχει μεγάλες αντοχές και την ικανότητα να ξεπερνά τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ