ΠΑΟΚ

Και όμως ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να χάσει

Ο Σβιντέρσκι απογοητευμένος στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη | 4 Νοεμβρίου 2021
Ο Σβιντέρσκι απογοητευμένος στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Κοπεγχάγη | 4 Νοεμβρίου 2021 © 2021 GIANNIS PAPANIKOS/AP IMAGES

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την οδυνηρή από όλες τις απόψεις ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Κοπεγχάγη στην Τούμπα, τον βγάζει κατά πάσα πιθανότητα εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς στον όμιλο και δυσκολεύει ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κοπεγχάγη, που ήταν η καλύτερη από τις ομάδες που έχει φιλοξενήσει στην Τούμπα. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκαν έχοντας καταθέσει στο γήπεδο ότι είχαν και δεν είχαν σε ενέργεια αλλά και ψυχικά αποθέματα και χωρίς να είναι χειρότεροι από τους αντιπάλους τους.

Ο δικέφαλος είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι του βάζοντας σε πίεση την άμυνα της Κοπεγχάγης αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά για να αποφύγει μια ήττα που μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες του για την πρώτη θέση. Μάλιστα μια ήττα που βάζει σε αμφισβήτηση ακόμη και τη δεύτερη θέση κάνοντας κρίσιμο τον επόμενο αγώνα με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν κατάφερε να διαχειριστεί, για μια ακόμη φορά το προβάδισμα που πήρε στο σκορ. Και αυτό διότι η αλήθεια είναι ότι το χειρότερο διάστημα του στο παιχνίδι το είχε όταν προηγήθηκε στο σκορ και όχι τις δυο φορές που φορές που μάζεψε την μπάλα από τα δικά του δίχτυα.

Το γκολ του Ζίβκοβιτς αντί να φέρει ηρεμία στους ποδοσφαιριστές τους προκάλεσε μάλλον… τρικυμία με την Κοπεγχάγη να βγαίνει μπροστά να πιέζει ψηλά και αφόρητα την προσπάθεια του Δικεφάλου να κάνει παιχνίδι από την πίσω ζώνη και να του δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το γκολ της ισοφάρισης ήρθε σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ φάνηκε να βρίσκει λύσεις και να ισορροπεί κάπως το παιχνίδι σε μια φάση που είναι αλήθεια οι Δανοί του έκρυψαν την μπάλα.

Το δεύτερο γκολ που δέχθηκε θα μπει στη λίστα των τερμάτων που σύμφωνα με τον Ραζβάν Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να αποφύγει. Σε μια βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα της Κοπεγχάγης η μπάλα βρίσκει στο πίσω μέρος του κεφαλιού του Βιεϊρίνια που δεν έχει οπτική επαφή μαζί της και καταλήγει στον Ντικς που την στρώνει στον Μπιελ. Ο Κρέσπο έχει κακή τοποθέτηση και επιτρέπει στον συμπατριώτη να σκοράρει. Από το γκολ του Ισπανού μέχρι και τη λήξη ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σωρό ευκαιρίες και προσπάθησε με κάθε τρόπο να απειλήσει την εστία των Δανών.

Σε καμία από αυτές όμως δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και πλέον πηγαίνει στην Μπρατισλάβα ισόβαθμος με την Σλόβαν και θα πρέπει να απαραίτητα να πάρει αποτέλεσμα για να μείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ είχε ίδιες προσπάθειες με την Κοπεγχάχη στην αντίπαλη εστία 4 στον αριθμό, και ισάριθμες προσπάθειες εκτός εστίας (6). Είχε όμως και ένα δοκάρι και 6 επιπλέον προσπάθειες που σταμάτησαν είτε στο Γιόνσον είτε στους αμυντικούς του. Έμεινε όμως στο γκολ του Ζίβκοβιτς και έχασε το παιχνίδι.

Έχει να ανεβεί βουνό στην Ευρώπη, αλλά και το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ ήταν και άτυχος ήταν και άστοχος και έχει να ανέβει βουνό πλέον για να περάσει στην επόμενη φάση. Και μαζί με την πρόκριση δυσκολεύει και η πορεία του στο πρωτάθλημα. Θυμηθείτε μετά το πρώτο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη στο Πάρκεν πόσο άδειος σε ενέργεια εμφανίστηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το ίδιο καταπονημένος – αυτή την φορά και ψυχολογικά- θα πάει στη Λεωφόρο για να παίξει την Κυριακή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και αν δείτε το πρόγραμμα του θα διαπιστώσετε ότι μετά το ταξίδι στην Σλοβακία και το κρίσιμο παιχνίδι στην Μπρατισλάβα θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη.

Η Ευρώπη, ανεξάρτητα από το πως τελικά θα καταλήξει η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ δεν μπορεί ωστόσο να αποτελέσει δικαιολογία και να κοστίσει και άλλο χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να εμφανιστεί αποφασισμένη για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά να μαζέψει…τα κομμάτια της στο διάστημα της διακοπής για να γεμίσει τις "μπαταρίες" της για τη δύσκολη συνέχεια.

Στόχος να μείνει ψηλά μέχρι τον Γενάρη

Αυτή θα είναι η μοίρα του Δικεφάλου μέχρι το Γενάρη, Μέχρι τότε που θα έχει την δυνατότητα να διορθώσει τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού, να κάνει κινήσεις θα γεμίσουν το ρόστερ και αριθμητικά και ποιοτικά αρκεί να μην χαθεί και άλλο έδαφος. Το διάστημα μέχρι τότε θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και κρίσιμο καθώς ο Ρουμάνος θα πρέπει να βρει τρόπους για να κρατήσει την ομάδα του ψηλά… Δυστυχώς ο Γενάρης είναι ακόμη μακριά.

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ