ΠΑΟΚ

Με στόχο το back to back ο ΠΑΟΚ: Η ενίσχυση στην άμυνα, τα 3Κ και το Razvan's way

Με στόχο το back to back ο ΠΑΟΚ: Η ενίσχυση στην άμυνα, τα 3Κ και το Razvan's way
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ξεκινά την προσπάθεια για την διατήρηση των σκήπτρων που κατέκτησε την περασμένης σεζόν, έχοντας διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του, τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου του και την ίδια φιλοσοφία.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2024-25 αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ. Μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος την περίοδο 2018-19 και του περυσινού, ίσως του πιο συναρπαστικού, πρωταθλήματος όλων των εποχών, ο Δικέφαλος οφείλει να παλέψει για το… back to back. Ή το… back to black, όπως χαρακτήριζαν οι άνθρωποι του τα συνεχόμενα κύπελλα που πήρε η ομάδα τους τα προηγούμενα χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι το βράδυ της περασμένης Τρίτης κανείς δεν σκεφτόταν ότι από το Σάββατο και τον αγώνα με τον Πανσερραικό οι πρωταθλητές θα ξεκινήσουν την προσπάθεια για την υπεράσπιση του τίτλου τους. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η προοπτική του Champions League επισκίαζε τα πάντα στους ασπρόμαυρους. Μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μάλμε και πριν τα παιχνίδια με την Σάμροκ Ρόβερς για τα playoffs του Europa League η έναρξη των εγχώριων αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι έτσι και αλλιώς μια περίεργη συνθήκη.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα γνωρίζοντας ότι θα πρέπει και αυτή την αγωνιστική περίοδο να κρατήσει πολλά…καρπούζια στη μασχάλη της, έχοντας -στη χειρότερη των περιπτώσεων- δεδομένη τη συμμετοχή της τουλάχιστον στο Conference League.

Η ενίσχυση στην άμυνα και η αναζήτηση για τον… Μεϊτέ

Όπως και να έχει και αφήνοντας κατά μέρους, αν αυτό είναι δυνατόν την Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει οριστικοποιήσει το ρόστερ του. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να έχει ισχυροποιήσει την επιθετική του γραμμή με την απόκτηση του Φεντόρ Τσάλοφ, του Τάρικ Τισουντάλι και σε δεύτερο χρόνο του Σόλα Σορετίρε. Όπως όμως είπε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να περιμένουμε να τους δούμε στην καλύτερη δυνατή τους κατάσταση από τον Οκτώβριο και μετά.

Στη μεσαία του γραμμή μοιάζει υποχρεωτική η απόκτηση ενός χαφ με τα στοιχεία του Σουαλιό Μεϊτέ, που για την ώρα αποτελεί την μεγαλύτερη απώλεια σε σχέση με το ρόστερ της περυσινής πρωταθληματικής σεζόν του. Μπορεί να αποκτήθηκε ο Μαντί Καμαρά ωστόσο η απουσία του Γάλλου – ή ενός παίκτη σαν και αυτόν- ισοσκελίζει την δική του παρουσία. Η αναζήτηση ενός ακόμη μέσου συνεχίζεται, αν και είναι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες ανακατατάξεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ενισχύσει το ελληνικό του στοιχείο, με την απόκτηση των Τσιφτσή και Θυμιάνη. Ωστόσο η προσπάθεια του έμεινε μισή. Και αυτό διότι αποχώρησε από την Τούμπα ο Στέφανος Τζίμας, είναι προς αποχώρηση ο Λευτέρης Λύρατζης και δεν αποκλείεται να προκύψουν εξελίξεις και με τον Χάρη Τσιγγάρα, που ψάχνει ακόμη ρόλο στην ομάδα της φετινής σεζόν.

Τα 3Κ και οι ανακατατάξεις στην άμυνα

Για την ώρα τουλάχιστον τα τρία Κ, (Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι, Κουλιεράκης) παραμένουν στην Τούμπα. Φαντάζει όμως δύσκολο αυτό να ισχύει και στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Ο ΠΑΟΚ άντεξε στις πιέσεις της Σάλτσμπουργκ στην περίπτωση του Ντέλια, αλλά αυτές που ασκούν οι Γερμανοί – η Βόλφσμπουργκ πλέον περισσότερο από την Άιντραχτ Φρανκφούτης- μοιάζουν αφόρητες. Το σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας, ηγετικός πλέον, κεντρικός αμυντικός θα παραμείνει παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος των ευρωπαϊκών προκριματικών και τα δυο παιχνίδια με την Σάμροκ Ρόβερς.

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό και σε συνδυασμό με την φυγή του Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ για την Αραβία δημιουργεί μεγάλη ανάγκη για την εξεύρεση αντικαταστατών στο κέντρο της άμυνας. Εκτός από τη θέση του χαφ στα μετόπισθεν προκύπτει η μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης, ενώ πριν από λίγες ημέρες η μόνη προσπάθεια αφορούσε την ποιοτική αναβάθμιση στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Με την ίδια συνταγή για την κατάκτηση του τίτλου

Ο ΠΑΟΚ θα είναι κατά τι αλλαγμένος την επόμενη σεζόν, ωστόσο οι περισσότεροι από τους παίκτες που κατέκτησαν, με το εντυπωσιακό ντεμαράζ των τεσσάρων συνεχόμενων νικών, το πρωτάθλημα θα είναι εδώ και αυτοί θα κάνουν την προσπάθεια για τη διατήρηση των σκήπτρων.

Και φυσικά, σε αντίθεση με την τελευταία φορά που ο Δικέφαλος στέφθηκε πρωταθλητής, στην άκρη του πάγκου του θα είναι για μια ακόμη φορά ο Ραζβάν Λουτσέσκου και αυτός θα είναι που θα ηγηθεί της προσπάθειας για την back to back κατάκτηση του τίτλου. Κάτι που σημαίνει ότι η φιλοσοφία του Δικεφάλου δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε η αρχή του game by game που εφαρμόστηκε με επιτυχία την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Το θέμα είναι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει τις υπερβάσεις που έκανε πέρυσι για να πανηγυρίσει στο τέλος και πάλι αυτός τον τίτλο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ