ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντί να πάρει την poll potision, έπεσε από την κορυφή

Ο ΠΑΟΚ αντί να πάρει την poll potision, έπεσε από την κορυφή
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την γκέλα ολκής του ΠΑΟΚ, που δεν πήρε τα μαθήματα από τα παθήματα των άλλων και έχασε από τον ΟΦΗ στο σπίτι του.

Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να ξεφύγεις πέντε βαθμούς από τους δυο βασικούς συνδιεκδικητές της Stoiximan Super League και δεν την εκμεταλλεύεσαι είσαι ασυγχώρητος και λίγο πολύ άξιος της μοίρας σου.

Στον ΠΑΟΚ προσφέρθηκε ανέξοδα ένα πολύ διδακτικό μάθημα από τις γκέλες της ΑΕΚ στις Σέρρες και του Ολυμπιακού στην Τρίπολη αλλά αποδείχθηκε στο τέλος ανεπίδεκτος μαθήσεως. Δεν έμαθε από τα παθήματα των άλλων και όχι μόνο δεν κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του αλλά έχασε μαζί με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και την πρώτη θέση στην βαθμολογία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι με την γκολάρα του Ντεσπόντοφ από τα 30, σχεδόν μέτρα, ο Δικέφαλος, προηγήθηκε στο σκορ και είχε και πολλές ευκαιρίες να μεγαλώσει το προβάδισμα του. Και ενώ φαινόταν να τα έχει όλα έμεινε στο τέλος με άδεια χέρια.

Ο ΠΑΟΚ είναι δομημένος με τέτοιο τρόπο, με τους παίκτες του και όλο το επιτελείο του να έχει ως επίκεντρο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπορεί πρακτικά η απουσία του από τον πάγκο να μην σήμαινε και πολλά αλλά όταν τα πράγματα στο γήπεδο άρχισαν να αλλάζουν, με τους Κρητικούς να βρίσκουν πιο εύκολα τον τρόπο να φτάνουν κοντά στην περιοχή του Κοτάρσκι, είναι σίγουρο ότι τον Λουτσέσκου τον χρειαζόταν η ομάδα του πολύ σε αυτό το παιχνίδι.

Έδειξε επιπολαιότητα στην επίθεση, δεν οχύρωσε τα μετόπισθεν του

Ένα παιχνίδι στο οποίο ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε εύκολα φάσεις αλλά εξίσου εύκολα τις πετούσε στα σκουπίδια. Τόσο εύκολα που έδινε την αίσθηση ότι η απώλεια τόσων πολλών ευκαιριών ήταν αποτελέσματα επιπολαιότητας και όχι τόσο πολύ η ατυχία ή η έλλειψη καθαρού μυαλού.

Και συν τοις άλλοις όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο φαινόταν ότι ο Δικέφαλος, όχι μόνο είχε αφήσει το αποτέλεσμα ανοικτό, αφού δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ αλλά και δεν φρόντιζε να οχυρώσει τα μετόπισθεν του.

Και έτσι μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε πίσω στο σκορ και να τρέχει να σώσει ότι δεν σωζόταν. Κανένα come back, όπως αυτό της περασμένης Πέμπτης με την Βικτόρια Πλζεν δεν συνέβη, το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν και τον ΠΑΟΚ να πέφτει στη δεύτερη θέση, μην μπορώντας, από τα τέλη του Αυγούστου να εκμεταλλευτεί την έδρα του.

Μεγάλο πρόβλημα στην Τούμπα

Αυτό το τελευταίο προβληματίζει πλέον έντονα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τελευταία φορά στο γήπεδο του τον Παναιτωλικό στη 2η αγωνιστική και από τότε έχει δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με το μοτίβο να επαναλαμβάνεται…Με τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι ποδοσφαιριστές του να χάνονται με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο και τους αντιπάλους να βρίσκουν, στην πλειοψηφία τους, γκολ και να παίρνουν στο τέλος αποτέλεσμα.

Η ζημία που έχει υποστεί είναι σίγουρα μεγαλύτερη στο Europa League, ωστόσο αυτή η αδυναμία να εκμεταλλευτεί την έδρα του, είναι που δεν τον έχει αφήσει να αποκτήσει προβάδισμα στο πρωτάθλημα με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Πόσο γρήγορα θα διορθωθεί αυτή η ανορθογραφία; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Όσο όμως υπάρχει αυτό το παράδοξο για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να μην εκμεταλλεύεται την έδρα του, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε δυσχερή θέση ή πιο σωστά να μην παίρνει όσα ως ομάδα αξίζει να έχει. Και θα είναι αναγκασμένοι όπως έγινε σήμερα μέσα σε λίγα λεπτά να χάνει πράγματα για τα οποία μοχθεί μέσα στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ