ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αρνείται να χάσει: Η συσπείρωση γύρω από τον Λουτσέσκου και ο Τισουντάλι που έλυσε τα μάγια

Ο ΠΑΟΚ αρνείται να χάσει: Η συσπείρωση γύρω από τον Λουτσέσκου και ο Τισουντάλι που έλυσε τα μάγια
Ο Τάρικ Τισουντάλι σκοράρει κόντρα στην Πλζεν ERUOKINISSI SPORTS

Με την Τούμπα συσπειρωμένη γύρω από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και την ομάδα του, ο ΠΑΟΚ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι διαθέτει ένστικτο επιβίωσης που τον κρατά ζωντανό ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε περισσότερα από 265' αγωνιστικά λεπτά για να πανηγυρίσει γκολ στην Τούμπα και επιτέλους σκόραρε. Με τον Τάρικ Τισουντάλι ήταν σαν να έλυσε τα μάγια.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν αυτός που πέτυχε το τελευταίο γκολ του Δικεφάλου στην τελευταία εντός έδρας νίκη της ομάδας του απέναντι στον Παναιτωλικό στη δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ακολούθησαν τρία παιχνίδια στην Τούμπα με Παναθηναϊκό, τον Άρη και την Στεάουα που ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν. Ο Μαροκινός σκόραρε σήμερα και πάλι μειώνοντας σε 2-1 και όταν η μπάλα μπήκε στα δίχτυα ήταν σαν να λύθηκαν τα μάγια….

Από μια ομάδα που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ ξαφνικά κατηφόρισε το γήπεδο προς την περιοχή της Βικτόρια Πλζεν.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν αυτή η κατηφόρα δημιουργήθηκε γιατί οι Τσέχοι έμειναν με δέκα στο γήπεδο από το 70' και την αποβολή του Ντουέ.

Ή αν ήταν οι αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου -που έριξε στο παιχνίδι ότι είχε και δεν είχε στον πάγκο του- ήταν αυτές που έκαναν τόσο επιθετική την ομάδα του. Προφανώς και τα δυο έπαιξαν το ρόλο τους…

Όπως και το γεγονός ότι ξαφνικά η Τούμπα, και στην πραγματικότητα χωρίς αφορμή από όσα συνέβαιναν στο γήπεδο, σηκώθηκε στο πόδι, έγινε όλη -εκτός από καμιά κατοσταριά Τσέχους που κοιτούσαν έκθαμβοι – ένα τεράστιο πέταλο και ξεσήκωσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Κάπου εκεί στο 80' ξεκίνησε το πανηγύρι – ίσως και μετά από ένα κακό σουτ του Κωνσταντέλια- και όσο πιο δυνατά τραγουδούσε ο κόσμος στην κερκίδα τόσο πιο έντονη ήταν η επιθετικότητα των παικτών με τα ασπρόμαυρα στο γήπεδο.

Ο Δικέφαλος με δυο επιθετικούς Τσάλοφ και Τισουντάλι, με τον Ζίβκοβιτς ξανά, όπως και στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Στεάουα, σε ρόλο μπακ χαφ με τον Ντεσπόντοφ μπροστά του, τον Μπάμπα να μπαίνει στο γήπεδο και στα τελευταία λεπτά να κλείνει συνεχώς στην περιοχή κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει.

Και αν οι καθυστερήσεις ήταν κατά τι περισσότερες πιθανότατα να έφτανε και σε ολική ανατροπή… Έστω και έτσι με έναν μοναδικό αλλά πολύτιμο πόντο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη βαθμολογική συγκομιδή από ένα παιχνίδι που φαινόταν εντελώς και από νωρίς χαμένο...

Μπορεί η επιστροφή από το 0-2 να σβήσει την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ σχεδόν στα 3/4 του αγώνα; Μάλλον όχι. Η αναιμική εμφάνιση των παικτών θα πρέπει να προβληματίσει και να βάλει σε σκέψεις το τεχνικό του επιτελείο.

Αναποφασιστικότητα στην άμυνα που επέτρεψε στους Τσέχους να ξεκινήσουν το ματς με ένα γκολ που δεν μέτρησε οριακά για οφ σάιντ, να έχουν το απόλυτο με πέντε ευκαιρίες για γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο και να σκοράρουν δυο φορές στο ίδιο διάστημα.

Αναιμικές αντιδράσεις στον αγωνιστικό χώρο από όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, χωρίς ευκαιρίες για γκολ και χωρίς νεύρο στις διεκδικήσεις με μόλις ένα φάουλ σε ένα 45λεπτο που που ξεκίνησε στραβά και τελείωσε χειρότερα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και με δέκα στο γήπεδο η Πλζεν είχε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για το 3-0 στο 83' και θα μπορούσε να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Ο Κοτάρσκι όμως το έβγαλε και σήμανε για τα καλά την αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Και τώρα Όλντ Τράφορντ

Ο ένας βαθμός μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος, σαν αυτόν που πήρε ο Δικέφαλος πέρυσι στη Λαμία. Μπορεί όμως στο τέλος να μη σημαίνει και τίποτα. Πιθανότατα το επόμενο παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ, απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δείξει πολλά για το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Θα πρέπει όμως να παραδεχθούν όλοι, ότι η Ευρώπη που πέρυσι στο Conference “τάιζε” την αυτοπεποίθηση του Δικεφάλου φέτος στο Europa τον τραβάει... πίσω.

Ότι πάντως και αν γίνει στο τέλος αυτό που συνέβη στα τελευταία λεπτά, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι αυτή η ομάδα δεν παρατά ποτέ κανένα παιχνίδι είναι μεγάλο κέρδος και για τους παίκτες και τον προπονητή τους.

Συσπείρωση γύρω από τον Λουτσέσκου

Παρεμπιπτόντως, αν δεν υπήρχε το παιχνίδι με την Πλζεν το γεγονός της ημέρας θα ήταν η τιμωρία του Ραζβάν Λουτσέσκου, που παρά τα όσα υποστήριζαν όσοι μιλούσαν για καθεστώς ατιμωρησίας του 55χρονου, δεν είναι η πρώτη που του επιβάλλεται.

Η υποδοχή της Τούμπας στο Λουτσέσκου, το χειροκρότημα της κερκίδας και οι αντιδράσεις ανταπόδοσης από την πλευρά του έστειλαν προς όλους το μήνυμα.

Και αυτό λέει ότι η συσπείρωση όλων γύρω από τον προπονητή του ΠΑΟΚ μετά τα τελευταία γεγονότα είναι αν όχι καθολική πολύ μεγαλύτερη από όση ήταν νωρίτερα.

Είναι φανερό ότι η τιμωρία αυτή όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τον Ρουμάνο τεχνικό αλλά τον δυναμώνει ακόμη περισσότερο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ