ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είδε τις αδυναμίες του, ξέρει τι πρέπει να βελτιώσει

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΓΚΕΝΚ - ΠΑΟΚ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ / ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΓΚΕΝΚ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Γκενκ που κράτησε παραπάνω από δυο ώρες και έδειξε ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που ο Δικέφαλος θα πρέπει να λύσει.

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ δείχνει σφιγμένος, δέχεται εύκολα γκολ έστω και δεν επιτρέπει πολλές φάσεις στους αντιπάλους του και δημιουργεί την αίσθηση ότι υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να βελτιώσει.

Η εικόνα του στο φιλικό με την Γκενκ τηρουμένων πάντα των αναλογιών δεν ήταν ικανοποιητική. Ήταν όμως ένα παιχνίδι μακράς διάρκειας, με ένταση, νεύρα- πολλά από τα οποία τα είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ- και την ομάδα του Λουτσέσκου να μην βγάζει στο γήπεδο τα θετικά στοιχεία του παιχνιδιού της.

Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ δεν έκανε και πολλά. Επιθετικά χρειάστηκε να βάλει τις φωνές ο Λουτσέσκου για να παίξουν οι παίκτες του για να…ξυπνήσουν, να βγάλουν συνδυασμούς και να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες από το 30΄ και μετά.

Αμυντικά και μόνο το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δέχθηκε δυο γκολ, από ισάριθμα λάθη του Γιόνι Ότο πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο είναι χαρακτηριστικό της χαλαρότητας με την οποία μπήκαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, απέναντι στην… πιτσιρικαρία της Γκενκ.

Οι φωνές του Ρουμάνου τεχνικού στην ανάπαυλα του πρώτου 6ολεπτου ημιχρόνου ξύπνησαν κάπως την ομάδα του που έβαλε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της, έχασε πέναλτι με τον Μουργκ και εν τέλει μείωσε το σκορ με γκολ του Μπάμπα σε 2-1.

Στα χαρακτηριστικά το πρώτου αυτού ημιχρόνου με την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ να θεωρείται εύκολα και βασική, τουλάχιστον στην άμυνα της, ήταν ο τραυματισμός του Γιόνι Ότο που έγινε αναγκαστικά αλλαγή και το γεγονός ότι ο Μαντί Καμαρά αγωνίστηκε ως δίδυμο στα χαφ, για δεύτερη φορά με τον Χάρη Τσιγγάρα. Μόνο με τον Οζντόεφ που δεν αγωνίστηκε στο φιλικό με τους Βέλγους λόγω ενοχλήσεων δεν έχει παίξει ακόμη ο Αφρικανός χαφ του Δικεφάλου.

Χαρακτηριστικό επίσης ήταν το γεγονός ότι, θες λόγω της κούρασης σε αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θες επειδή λίγα πράγματα βγήκαν στο γήπεδο, κάποιοι από τους παίκτες του φάνηκε να μην έχουν καθαρό μυαλό, στις αποφάσεις, στις ενέργειες και τα μαρκαρίσματα τους.

Πίεση από Ντέλια και Μπράντον, πολυθεσίτης ο Θυμιάνης

Στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, ο 55χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε και τους νεαρούς που έχει μαζί του στην προετοιμασία, έδωσε περισσότερο χρόνο στον Τάισον, που αγωνίστηκε για 70 περίπου λεπτά και αναγκαστικά στον Σάστρε που είχε αντικαταστήσει τον Γιόνι Ότο.

Ο Λουτσέσκου τοποθέτησε στα χαφ τον Κωνσταντίνο Θυμιάνη και αυτός σε μεγάλο βαθμό ανταποκρίθηκε. Η ικανότητα των παικτών του να αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις – εν προκειμένω και στα στόπερ και στη μεσαία γραμμή- είναι χαρακτηριστικό που αρέσει στον προπονητή του ΠΑΟΚ και προσόν για τον νεοφερμένο Θυμιάνη.

Ο Δικέφαλος έδειξε βελτίωση στην ανασταλτική του λειτουργία, δέχθηκε όμως και πάλι γκολ. Με τον Κωνσταντέλια, στην πρώτη του εμφάνιση σε φιλικό, και τον Μπράντον Τόμας έγινε πολύ περισσότερο πιεστικός ανεβάζοντας την πίεση του μέχρι και τον τερματοφύλακα της Γκενκ και έβαλε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του.

Στο τέλος όσο και αν τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν λένε και τίποτα, όσο και αν το σημερινό με τη μεγαλύτερη διάρκεια παιχνίδι με την Γκενκ ήταν παράξενο, ο ΠΑΟΚ γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Ο Λουτσέσκου είδε πράγματα που δεν του άρεσαν και θα δουλέψει για να τα βελτιώσει. Υπάρχουν πλέον και τα δυο φιλικά του Σαββάτου με Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Φίτεσε θα του δώσουν ευκαιρία να δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες του και να βγάλει πιο ασφαλή συμπεράσματα.

Η συνάντηση δυο μικρών μάγων

Το σημερινό φιλικό ήταν ξεχωριστό για τον 16χρονο Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον…Ντέλια της Γκενκ. Το παιδί θαύμα του βελγικού ποδοσφαίρου δεν έχει κρύψει τα αισθήματα του για τον ΠΑΟΚ και στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό δήλωσε με βεβαιότητα ότι μια ημέρα θα φορέσει την φανέλα με τον Δικέφαλο.

Η αγκαλιά του με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στη διάρκεια της ανάπαυλας, ήταν μια από τις πιο ωραίες στιγμές του σημερινού φιλικού. Καλός χειριστής της μπάλας, με εκρηκτικότητα και οξυδέρκεια για να παίζει κάθετα ο μικρός της Γκενκ έχει ομοιότητες με τον μικρό μάγο του ΠΑΟΚ…

Τελειώνει του Κεντζιόρα, αλλά και Μεϊτέ

Στα μεταγραφικά κλείνει και τυπικά το θέμα του Κεντζιόρα, που είναι από το Σάββατο στην Ολλανδία αλλά δεν συμμετείχε μέχρι τώρα στις…ομαδικές εργασίες του ΠΑΟΚ.

Ο χρόνος θα δείξει αν η αναστροφή του κλίματος και μια συγκρατημένη αισιοδοξία και στην περίπτωση του Μεϊτέ, αποδειχθεί βάσιμη. Και θα φανεί στην πράξη αν οι πληροφορίες από την Πορτογαλία που λένε ότι ο Γάλλος, μαζί με τον Ντάντας, θα μπει στις 18 του μήνα στην προετοιμασία της Μπενφίκα, έστω και αν δεν υπολογίζεται από τους Λουζιτανούς, παίξουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ