ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και βρήκε νέο ηγέτη για την άμυνά του

Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και βρήκε νέο ηγέτη για την άμυνά του
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που στάθηκε όρθιος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, χάνοντας ευκαιρίες ακόμη και γα τη νίκη και που όπως όλα δείχνουν βρήκε το νέο ηγέτη στο κέντρο της άμυνας του.

Ο ΠΑΟΚ έφυγε από την OPAP Arena με τον βαθμό της ισοπαλίας που τον κρατά στην κορυφή της βαθμολογίας -με συγκάτοικο βέβαια τον Άρη- και με την αίσθηση ότι θα μπορούσε ίσως να πάρει και περισσότερα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Όσο όμως οι πρωταθλητές απέχουν από το επίπεδο συνοχής και αυτοματισμών στο οποίο προσπαθεί να τους φέρει ο προπονητής τους και καταφέρνουν να κρατούν την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα, έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται ικανοποιημένοι και να αισιοδοξούν για τη συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ντέρμπι έτοιμος για να πάρει τη νίκη. Μπήκε δυνατά, πιέζοντας ψηλά τους αμυντικούς της ΑΕΚ ψάχνοντας το ενδεχόμενο λάθους τους και διεκδικώντας όλες τις δεύτερες μπάλες.

Εγκατέλειψε βέβαια, σχεδόν σε απόλυτο βαθμό την προσπάθεια να χτίσει επιθέσεις από την άμυνα του, παίρνοντας το μάθημα του από τον τρόπο που είχε χάσει προηγούμενα ντέρμπι Δικεφάλων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Κοτάρσκι έδωσε για πρώτη φορά την μπάλα με τα χέρια σε συμπαίκτη του – και όχι τυχαία στον Ντέγιαν Λόβρεν- στο 31΄ και όσες φορές στο δεύτερο ημίχρονο επιχείρησε να ξεκινήσει built up στην δεύτερη τρίτη πάσα προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές, πολλές από τις οποίες ήταν επιτυχημένες, να βρει επιθετικούς του.

Ηγετική εμφάνιση από τον Λόβρεν

Αν υπήρξε μια έκπληξη στις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου αυτή είχε να κάνει με το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Ο προπονητής του Δικεφάλου τοποθέτησε στο πλευρό του Τόμας Κεντζιόρα, τον Λόβρεν.

Με την κίνηση του αυτή, κρατώντας στον πάγκο τον Ομάρ Κόλι, έδειξε από τη μια ότι εμπιστεύεται την ποιότητα και την εμπειρία του Κροάτη στόπερ και από την άλλη ότι δεν έχει πρόβλημα να έχει δυο δεξιοπόδαρους στο κέντρο της άμυνας του την ώρα που έπαιζε με δυο αριστεροπόδαρους μπακ (Γιόνι Ότο και Ράχμαν Μπάμπα)

Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η εμφάνιση του Λόβρεν στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί τελικά ο Λουτσέσκου πήρε μια τέτοια απόφαση. Ο Κροάτης καθάρισε κάθε φάση, σταματώντας όλες τις προσπάθεις των αντιπάλων του να φέρουν την μπάλα στην περιοχή της ομάδας, ακόμη και βγαίνοντας στο πλάι για να δώσει βοήθειες κυρίως στον Κεντζιόρα, όταν ο Πολωνός λόγω της αναγκαστικής αποχώρησης του Ράχμαν Μπάμπα επέστρεψε σε δεξί άκρο της άμυνας.

Και έδειξε ότι η εμπειρία του, οι παραστάσεις του στο υψηλότερο επίπεδο και φυσικά η ποιότητα του, θα βοηθήσουν πολύ την ανασταλτική λειτουργία του φετινού ΠΑΟΚ, που μετά την παραχώρηση του Κουλιεράκη στην Βόλφσμπουργκ ψάχνει ηγέτη στο κέντρο της άμυνας του.

Σε έναν αγώνα που οι παίκτες τα έδωσαν όλα, η αναγκαστική αλλαγή του Γκανέζου, που άλλαξε όλη την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, ίσως και να εμπόδισε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει ακόμη με μεγαλύτερες πιθανότητες μια τελική επικράτηση, την ώρα που ο Ρουμάνος τεχνικός έφερνε από τον πάγκο Μπράντον Τόμας, Κωνσταντέλια και Μαντί Καμαρά.

Ακόμη όμως και με την δίκαιη τελικά ισοπαλία ο ΠΑΟΚ δείχνει να βελτιώνεται, να βγάζει στο γήπεδο στοιχεία από την περυσινή του ταυτότητα και να δείχνει ότι τελικά με την ενσωμάτωση των νέων αποκτημάτων του θα έχει και το απαραίτητο βάθος του ρόστερ του για να διεκδικήσει υψηλούς στόχους.

Και τώρα Πλζεν

Πλέον έχει μπροστά του το παιχνίδι της Πέμπτης με την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα για το Europa League. Από το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους να δημιουργεί βαθμολογική συγκομιδή για να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται για πολλούς λόγους να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί στους έξι αγώνες που απομένουν για την φάση αυτή του Europa League και απέναντι στους Τσέχους θα πρέπει να κάνει την αρχή.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ