ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μέτρησε τις δυνάμεις του, έπεσε μαχόμενος, έδειξε ότι θα επιστρέψει

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ απέναντι στη Γαλατασαράι
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ απέναντι στη Γαλατασαράι EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την εικόνα του ΠΑΟΚ, που μπορεί να ηττήθηκε από την Γαλατάσαραϊ, αλλά την κοίταξε στα μάτια και δεν έχασε -πέρα από την ευκαιρία να πάρει αποτέλεσμα- τίποτα ουσιαστικό.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στην Γαλατάσαραϊ στο πρώτο του παιχνίδι στο φετινό Europa League, αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια από το Αλί Σαμί Γεν.

Στην πραγματικότητα οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχασαν παρά μόνο ένα παιχνίδι και τίποτα περισσότερο.

Ωφέλιμες ήττες δεν μπορεί να υπάρχουν ωστόσο από το παιχνίδι με την Γαλατά ο Δικέφαλος έχει πολλά πράγματα να κρατήσει. Η εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με κορυφαία αυτή του Κωνσταντέλια (που ήταν σε όλες τις φάσεις,) στις καθυστερήσεις του η αντίδραση μετά το αυτογκολ του Μπάμπα, και από τον Γκανέζο αλλά και όλη την ομάδα συνολικά, οι ευκαιρίες που χάθηκαν ακόμη και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είναι κάποια από τα στοιχεία που είναι ενθαρρυντικά και πάνω σε αυτά μπορεί να χτίσει τη συνέχεια του στη διοργάνωση. Στο τέλος το... ταμπλό έγραψε ήττα 3-1, αλλά το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κοίταξε στα μάτια την πολυδιαφημισμένη Γαλατά των εκατομμυρίων, της επιτρέπει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έτοιμος σε όλα τα επίπεδα ο Δικέφαλος

Ο Λουτσέσκου έβγαλε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο όπως ακριβώς έπρεπε. Με Κόλι και Κεντζιόρα να προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τη μπάλα τον Οσιμέν. Μπορεί ο Φεντόρ Τσάλοφ να μην βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο ο Ρώσος έπαιξε άψογα το ρόλο του. Παίζοντας τις περισσότερες φορές με πλάτη στην εστία της Γαλατά έσπαγε πολλές φορές την μπάλα στους συμπαίκτες του που ανέβαιναν γρήγορα προς την αντίπαλη περιοχή.

Ότι η Γαλατά θα δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν λίγο πολύ δεδομένο. Όπως ήταν επίσης δεδομένο ότι οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου θα έβρισκαν και αυτοί τις δικές τους και κυρίως με τις γρήγορες μεταβάσεις στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, έστω και αν άφησε την κατοχή στους γηπεδούχους, κυρίως γιατί οι ποδοσφαιριστές του πήγαιναν δυνατά στις διεκδικήσεις και κέρδισαν πολλές δεύτερες μπάλες. Με 24 ανακτήσεις της μπάλας, έναντι 14 των Τούρκων, ήταν όσο αποφασιστικοί έπρεπε για να δείξουν στους παίκτες της Γαλατά ότι δεν θα είχαν το εύκολο βράδυ που πιθανώς περίμεναν οι οπαδοί τους

Την ώρα που ο προπονητής του ΠΑΟΚ παράτασσε την ομάδα του με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Βόλο, ο ομόλογος του στη Γαλατά Οκάν Μπουρούτ χρησιμοποιούσε τους ίδιους δέκα από τους έντεκα που αγωνίστηκαν και έκαναν φύλλο και φτερό την Φενέρμπαχτσε στο μεγάλο ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Μονό μια αλλαγή, στη θέση του τερματοφύλακα και αυτή αναγκαστική λόγω της τιμωρίας του Φερντάντο Μουσλέρα έκανε ο προπονητής των Τούρκων δείχνοντας πόσο πολύ υπολόγιζε τον ΠΑΟΚ και πόσο πολύ ήθελε να ξεκινήσει με νίκη στη διοργάνωση.

Στο τέλος η Γαλατά κέρδισε, όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ήταν απόλυτα έτοιμος σε επίπεδο τακτικής, σε πνευματικό επίπεδο και πριν να βρεθεί πίσω στο σκορ από την ατυχία του Ράχμαν Μπάμπα, αλλά κυρίως μετά από το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Όταν ισοφάρισε το παιχνίδι και για ένα διάστημα, όταν οι Τούρκοι προσπαθούσαν να συνέλθουν από το χτύπημα που δέχθηκαν, έδειχνε να είναι αυτός που ψάχνει το γκολ της νίκης.

Μπροστά του έχει δυο παιχνίδια που πρέπει να κερδίσει

Τώρα για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Άρη στην Τούμπα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να πρέπει να βρει για μια ακόμη φορά τις ισορροπίες στο ρόστερ του για να παρουσιάσει την ομάδα του φρέσκια και ανταγωνιστική. Και μετά θα έρθει το παιχνίδι της άλλης Πέμπτης με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, που είναι αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει για να ξεκινήσει την συγκομιδή βαθμών που θα του επιτρέψουν να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ