ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος όταν πρέπει

Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος όταν πρέπει
EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον επίλογο της προετοιμασίας, τις δοκιμές του Λουτσέσκου, τα κέφια του Ντέλια, τον Σαμάτα που επέστρεψε στα γκολ και τα μπλακ άουτ στην άμυνα του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με πανομοιότυπο τρόπο στα φιλικά με Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Φίτεσε αλλά το αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει. Το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την ευκαιρία να δώσει 90λεπτα σε αρκετούς από τους παίκτες του και αν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε με αυτά τα δυο τελευταία του φιλικά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Μια προπόνηση του απομένει επί ολλανδικού εδάφους αύριο, τη Δευτέρα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά μπαίνει σε προαγωνιστικούς ρυθμούς ενόψει τους πρώτου αγώνα για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Λουτσέσκου χώρισε τους Εκόνγκ και Κουλιεράκη από τον Μιχαηλίδη και τον Κεντζιόρια, που τώρα μπήκε στην προετοιμασία στους στόπερ. Με τον Γιόνι Ότο στα πιτς χρησιμοποίησε Σάστρε και Μπάμπα στο φιλικό με τους Βέλγους και τον Βιειρίνια με τον Ράφα Σοάρες απέναντι στη Φίτεσε. Στα χαφ με τους Ολλανδούς αγωνίστηκαν Καμαρά και Οζντόεφ -που πέρασαν χθες από τεστ ετοιμότητας και έτσι βρήκε χώρο ξανά στη μεσαία γραμμή ο Θυμιάνης- ενώ νωρίτερα έπαιξε μαζί το δίδυμο του περασμένου καλοκαιριού Σβαμπ- Τσιγγάρας.

Ντεσπόντοφ και Τάισον αγωνίστηκαν με τον Μουργκ στο "δέκα" και τον Μπράντον στην κορυφή απέναντι στην Ουνιόν με τον Κωνσταντέλια, που ήταν σε μεγάλα κέφια να επιλέγεται σε τριάδα μεσοεπιθετικών μαζί με τους Κουαλιάτα και Σμυρλή και τον Σαμάτα – που θυμήθηκε πως είναι να σκοράρεις- , να είναι οι επιθετικοί στο φιλικό με την Φίτεσε.

Υπάρχει ακόμη χρόνος

Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ η ομάδα του απέχει πολύ από το να θεωρηθεί έτοιμη, αλλά έχει ακόμη χρόνο για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο Ρουμάνος τεχνικός στο πρώτο επίσημο της παιχνίδι.

Ο απολογισμός πρέπει να είναι και…. μεταγραφικός

Αν θέλει κανείς να κάνει έναν απολογισμό, όσων έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη προπόνηση στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την ολοκλήρωση της βασικής προετοιμασίας στην Ολλανδία, εκεί που πρέπει πρώτα πρώτα να σταθεί είναι στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τι ήθελε να κάνει εξ αρχής και τι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Το…τι προλαβαίνει να κάνει θα φανεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αν αφήσει κανείς στην άκρη τους παίκτες που ο Λουτσέσκου θεωρούσε απαραίτητους να μείνουν στην ομάδα μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει 2 στα 3. Ο Μεϊτέ θα κρίνει το… απόλυτο που όπως έχουν έρθει τα πράγματα στην περίπτωση του Γάλλου δεν μοιάζει πλέον και απίθανο.

Από την άλλη πλευρά από τις 3 θέσεις που ο Ρουμάνος τεχνικός είχε ζητήσει να ενισχυθούν ο Μεϊτέ θα κρίνει αν η απόκτηση του Μαντί Καμαρά, που ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση, μπορεί να θεωρεί ενίσχυση ή απλά μια αντικατάσταση. Επιθετικός και εξτρέμ συνεχίζουν να αναζητούνται και όλα δείχνουν ότι ακόμη και αν βρεθούν και αποκτηθούν άμεσα, δεν προλαβαίνουν τα πρώτα δυο παιχνίδια των προκριματικών του Champions League.

Ο Λουτσέσκου θα τους ήθελε…χθες, αλλά και αύριο να τους έχει δεν θα… χαλαστεί και ιδιαίτερα. Δύσκολα όμως καθώς όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι για τις μεταγραφές δεν δείχνουν αποφασιστικότητα για να κλείσουν, τουλάχιστον τον σέντερ φορ που αποτελεί προτεραιότητα.

Αντιστέκεται και κρατά τα…τρία "Κ"

Βέβαια είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει ενδώσει στις πιέσεις για να παραχωρήσει κάποιον από τους τρεις: Κωνσταντέλια, Κουλιεράκη και Κοτάρσκι. Το μεγαλοπρεπές όχι στη Ζάλτσμπουργκ για τον Ντέλια ήταν κομβική κίνηση όπως κομβική είναι και η μάλλον ειλημμένη απόφαση να μην παραχωρηθεί ούτε ο Κοτάρσκι, ούτε ο Κουλιέρακης τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου όταν θα είναι και μάλλον ξεκάθαρο το ευρωπαϊκό μονοπάτι του ΠΑΟΚ.

Η στάση αυτή του Δικεφάλου τουλάχιστον για την ώρα έχει αντίκτυπο κυρίως στον Ντομινίκ Κοτάρσκι καθώς το ενδιαφέρον της Τζένοα το οποίο μεταφέρει στην Τούμπα ο εκπρόσωπος του είναι έντονο.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η ομάδα που θα παλέψει για την πρώτη πρόκριση του καλοκαιριού μοιάζει να έχει ήδη σχηματιστεί. Η μόνη εκκρεμότητα είναι η ετοιμότητα του Άντριγια Ζίβκοβιτς που χρειαζόταν αυτές τις επιπλέον ημέρες ξεκούρασης μετά από έναν ολόκληρο χρόνο στα γήπεδα.

Κάποιοι παίκτες θα αποτελούν και πάλι σημείο αναφοράς, κάποιοι άλλοι θα παλέψουν για μια θέση στην ενδεκάδα, ωστόσο στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου τα πάντα μάλλον έχουν ήδη σχηματοποιηθεί για το ξεκίνημα της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα του να φτάσει να παίζει το φθινόπωρο απέναντι στους καλύτερους….

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ