ΠΑΟΚ

Ο Τισουντάλι έστειλε μήνυμα, ο Σορετίρε έκανε ελπιδοφόρο ντεμπούτο και ο Καμαρά το καλύτερό του ματς

Ο Τισουντάλι έστειλε μήνυμα, ο Σορετίρε έκανε ελπιδοφόρο ντεμπούτο και ο Καμαρά το καλύτερό του ματς
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που ζευγάρωσε τις νίκες του στο πρωτάθλημα, που αρχίζει να βάζει στο παιχνίδι τους παίκτες που απέκτησε και τις κινήσεις που χρειάζεται στην άμυνα και τη μεσαία του γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας πιο εύκολα τον Παναιτωλικό, από ό,τι κέρδισε τον Πανσερραϊκό στον αγώνα της πρεμιέρας.

Και αυτό διότι αν εξαιρέσει κανείς ένα τρίλεπτο από το 30΄ μέχρι το 32΄κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη. Ο Δικέφαλος ήταν βελτιωμένος στην ανασταλτική του λειτουργία, οι παίκτες του απέφυγαν τα λάθη που εύκολα έκαναν στα προηγούμενα παιχνίδια και κατάφεραν, με τις επεμβάσεις του Ντομινίκ Κοτάρσκι στο πρώτο ημίχρονο να είναι καθοριστικές, να κρατήσουν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά από το πρώτο με τη Σάμροκ Ρόβερς ανέπαφη την εστία τους.

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν τον Ζόαν Σάστρε, που άνοιξε το σκορ ως τον πολυτιμότερο του Δικεφάλου, ή να στέκονται στο πρώτο γκολ του Τάρικ Τισουντάλι με τα ασπρόμαυρα. Εκείνος όμως που έκανε πολύ καλό παιχνίδι, ίσως το καλύτερο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν, κατά τη γνώμη μου, ο Μαντί Καμαρά.

Ο Αφρικανός, ήταν κυριολεκτικά παντού στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, κερδίζοντας τις περισσότερες από τις μονομαχίες που έδωσε στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας πολύ τα μετόπισθεν της ομάδας του. Και δημιουργικά έδωσε βοήθειες και είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ του Δικεφάλου βγάζοντας την μπάλα στα δεξιά στον Ντεσπόντοφ για να πατήσει στη συνέχεια στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν λογικό να κάνει αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στους Ιρλανδούς. Ο 55χρονος τεχνικός φρόντισε να δώσει ανάσες σε Ράχμαν Μπάμπα, Μαγκομέντ Οζντόεφ, Τάισον και Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Βέβαια διατήρησε στην ενδεκάδα παίκτες που αποτελούν, αυτή την περίοδο σημεία αναφοράς για τους πρωταθλητές όπως ο Ντομινίκ Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, ο Τόμας Κεντζιόρα στα στόπερ, ο Στέφαν Σβαμπ στον άξονα και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, σε αντίθεση με το ευρωπαικό της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν αυτό στο οποίο φάνηκαν περισσότεροι οι μεταγραφές.

Ο Τσάλοφ δεν ήταν τόσο επικίνδυνος, αλλά περισσότερο συμμετοχικός, ο Τισουντάλι, που λογίζεται και αυτός ως επιθετικός κρούσης, άνοιξε λογαριασμό σκοράροντας το πρώτο του γκολ, και ο Σορετίρε πήρε τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής. Ο νεαρός μπήκε βέβαια στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, που είχε ήδη κριθεί, αλλά αν μη τι άλλο έδειξε ότι παίζει με ένταση, ότι βλέπει γήπεδο και σίγουρα δημιούργησε προσδοκίες.

Πρώτη φετινή για Μιχαηλίδη

Με τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να έχει αποχαιρετήσει ο Γιάννης Μιχαηλίδης επανήλθε στην ενδεκάδα του Δικεφάλου παίρνοντας και τα πρώτα του λεπτά συμμετοχής.

Ο Μιχαηλίδης που έχει αφήσει πίσω του τα εμπόδια που δημιούργησε στην καριέρα του ο σοβαρός, προ διετίας, τραυματισμός του θα είναι βασικός στην αριστερή πλευρά των στόπερ του ΠΑΟΚ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Έλληνας αμυντικός τα διαπιστευτήρια του τα έχει δώσει εδώ και πολύ καιρό. Μάλιστα κατάφερε να επιστρέψει μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο για αυτόν με αμφισβήτηση και δεν έχει κάτι να αποδείξει.

Τα μεταγραφικά και ο Χάρης Τσιγγάρας

Στα μεταγραφικά, δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να χρειάζεται ενίσχυση στα στόπερ και στον άξονα της μεσαίας γραμμής όπου προκύπτει άλλη μια αποχώρηση, αυτή του Χάρη Τσιγγάρα.

Ο Έλληνας χαφ αποτελεί στην ουσία παρελθόν, καθώς αντιλήφθηκε ότι στην ηλικία που βρίσκεται το σημαντικό για αυτόν είναι να αγωνίζεται. Η εμπιστοσύνη του Πάμπλο Γκαρσία τον οδηγεί στον Ατρόμητο όπου ευελπιστεί να βρει τον χρόνο συμμετοχής που δεν είχε στον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν μπορεί να κακίσει τον Τσιγγάρα για την απόφαση του.

Άλλωστε μπορεί το αντίο του από την Τούμπα να μην ήταν τόσο ηχηρό όσο του Κουλιεράκη, ωστόσο η συνεισφορά του την περυσινή σεζόν ήταν πολύ σημαντική και μάλιστα σε μια περίοδο δύσκολη όταν αυτός μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ κουβάλησαν στις πλάτες τους τον ΠΑΟΚ μέχρι τους ομίλους του Conference League εξασφαλίζοντας στην ομάδα τους ηρεμία και αυτοπεποίθηση που την οδήγησε στο τέλος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ