ΠΑΟΚ

Σε fight mode μέχρι τον τελικό ο ΠΑΟΚ

Ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Ο Αντόνιο Τσόλακ ήταν ο σκόρερ της ΑΕΚ στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που παρά τα πολλά προβλήματα του βρίσκει δυνάμεις να μένει όρθιος μέσα από την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του προπονητή του.

Όσα έγιναν στην Τούμπα αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι των Δικεφάλων έδειξαν και το μήκος κύματος στο οποίο κινείται πλέον ο ΠΑΟΚ. Με τους οπαδούς να ζητούν από τους παίκτες το κύπελλο, σε μια ετεροχρονισμένη αποθέωση για την πρόκριση τους στον τελικό της 21ης Μαΐου. Το γεγονός ότι το παιχνίδι με την ΑΕΚ είχε λήξει ισόπαλο δεν απασχολούσε κανέναν.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν προσπάθησε και δεν θα μπορούσε να το κερδίσει και μάλιστα με έναν βασανιστικό για την αντίπαλο του τρόπο, αν το πλασέ του Νέλσον Ολιβέιρα δεν έβρισκε το δοκάρι της πρώην ομάδας του. Την ώρα που ο Τσόλακ αρχίζει να "γράφει" γκολ και σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Πορτογάλος βάζει δεύτερες σκέψεις. Με αυτές τις πρώτες εμφανίσεις του, μετά τον τραυματισμό του ο Ολιβέιρα κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται πως θα είχε εξελιχθεί η χρονιά αν δεν είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά τόσο νωρίς στη σεζόν.

Όπως και να έχει, η χρονιά για τον ΠΑΟΚ θα κριθεί στον τελικό με τον Παναθηναϊκό κι αυτό είναι πλέον δεδομένο. Μέχρι τότε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που άκουσε και αυτός το όνομα του ως σύνθημα από τους φίλους του από την κερκίδα, θα ψάχνει τρόπους να διατηρεί αξιόμαχο και με δυνάμεις ένα ρόστερ που έχει από καιρό ξεπεράσει τα όρια του.

Στα όρια του μέχρι τον τελικό

Ο Λουτσέσκου το έλεγε ότι θα τσεκάρει τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα, αλλά το να ξεκινήσει ο Ρουμάνος στην αρχική ενδεκάδα του ντέρμπι με την ΑΕΚ μάλλον έκπληξη αποτέλεσε. Στην ουσία ο διεθνής εξτρέμ πήρε φανέλα βασικού με μισή προπόνηση το Σάββατο στην Τούμπα και η χρησιμοποίηση του έδειξε σε όλο το μεγαλείο τη λειψανδρία που επικρατεί στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Μουργκ στο "δέκα", Ζίβκοβιτς δεξιά και τέλος…οι μεσοεπιθετικοί.

Οι αλχημείες από τον Λουτσέσκου μοιάζουν… νομοτελειακές. Πώς αλλιώς θα μπορούσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ να δώσει ανάσες στον Σίντκλεϊ για παράδειγμα – όταν από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ και μετά δεν έχει τον Βιεϊρίνια- αν δεν έβαζε έναν δεξιοπόδαρο στο αριστερό άκρο της άμυνας;

Μόνο τον Ζίβκοβιτς δεν κατάφερε να βρει τρόπο να ξεκουράσει και έτσι ο Σέρβος ήταν για έναν ακόμη αγώνα στην ενδεκάδα και δεν βρέθηκε κάποιος διαθέσιμος για να τον αντικαταστήσει βγάζοντας όλο το 90λεπτο.

Με αυτές τις συνθήκες με επτά ποδοσφαιριστές αναγκαστικά εκτός αλλαγής και αρκετούς άλλους στα όρια τους έπρεπε να πορευτεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Λουτσέσκου και μάλλον έτσι θα πάει το πράγμα μέχρι τον τελικό της 21ης Μάιου.

Βρίσκει δυνάμεις στη φιλοσοφία του προπονητή του

Το ενθαρρυντικό για τον Λουτσέσκου είναι ότι ακόμη και έτσι με μια πειραματική ενδεκάδα, που ζήτημα είναι να έχει δοκιμαστεί ακόμη και σε προπόνηση, ο ΠΑΟΚ ήταν ανταγωνιστικός και διεκδικητικός απέναντι σε μια ομάδα που όπως και να το δει κανείς χρειαζόταν περισσότερο τη νίκη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, που έχασε έναν ακόμη παίκτη τον Βαρέλα με ενοχλήσεις, είδε τους παίκτες του να βγάζουν και πάλι χαρακτήρα και να προσπαθούν με το δικό του τρόπο – με κυκλοφορία της μπάλας, επιθέσεις από τη πίσω ζώνη- να επικρατήσουν δήλωσε ανικανοποίητος από την ισοπαλία. Ναι, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πάρει την νίκη έχοντας στο 83' τη φάση με το δοκάρι του Ολιβέιρα.

Βέβαια θα πρέπει να αναγνωρίσει και ο ίδιος ότι και η ΑΕΚ είχε φάσεις για γκολ και πως του δημιούργησε προβλήματα κυρίως στις μεταβάσεις και στις κινήσεις που έκαναν στον χώρο Γκαρσία, Άμραμπατ και Τσούμπερ.

Ετοιμάζεται ήδη για το βήμα παραπάνω την επόμενη σεζόν

Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως ήδη γίνονται κινήσεις για να διορθωθούν λάθη όπως αυτά που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Το γεγονός ότι πριν ακόμη τελειώσει η σεζόν ο Δικέφαλος έχει κλεισμένες μεταγραφές – και όχι μόνο αυτές των Νικολά Κουαλιατά και του Ιβάν Νάσμπεργκ- σε θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση είναι ενδεικτικό.

Και φανερώνει ότι ως οργανισμός ο ΠΑΟΚ "έπαθε και έμαθε" και πως προετοιμάζει ήδη ένα ρόστερ που θα μπορεί και την επόμενη σεζόν να παίξει 60 παιχνίδια και που δεν θα έχει τις ανισορροπίες που παρατηρήθηκαν την φετινή αγωνιστική περίοδο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ