ΠΑΟΚ

Το one man show του Κουλιεράκη, η αστάθεια στην άμυνα και η ενίσχυση που έρχεται για τον ΠΑΟΚ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που κέρδισε, αλλά δεν τελείωσε τη δουλειά με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, που χρειάζεται βελτίωση στην ανασταλτική του λειτουργία κι ενισχύσεις ενόψει Μάλμε.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ντέρμπι τον πρώτο του αγώνα με την Μπόρατς (3-2) και θα πάει στην Μπάνια Λούκα έχοντας με προβάδισμα από τη νίκη του, αλλά σε καμία περίπτωση άνετος.

Το παιχνίδι με τους Βόσνιους απέδειξε ότι στα καλοκαιρινά προκριματικά – κι αυτό οι πρωταθλητές έπρεπε να το γνωρίζουν- δεν έχει και μεγάλη σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος.

Σημασία έχει πόσο έτοιμος είσαι εσύ. Σε ένα τρελό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με τρία γκολ που πέτυχαν οι στόπερ του, υπέπεσε σε πέναλτι με την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακά του, δέχθηκε τελικά δύο γκολ από την Μπόρατς και πάλι καλά να λέει...

Ο Δικέφαλος βγαίνοντας από την προετοιμασία του για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς είχε δεδομένα ζητήματα να αντιμετωπίσει.

Η αστάθεια στην άμυνα στοίχισε

Το πιο σημαντικό από όλα ήταν όμως, η αστάθεια της άμυνάς του. Οι παίκτες του στα μετόπισθεν λίγες φορές έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα, λίγες φορές έμπαιναν στις φάσεις αποφασιστικά, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοί τους.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης έκανε το πρώτο ημίχρονο one man show σκοράροντας δυο γκολ, δίνοντας όμως κι ένα πέναλτι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έχοντας κι αυτός ευθύνη όπως κι η υπόλοιπη άμυνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο γκολ των Βόσνιων.

Η φάση του πέναλτι με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει την μπάλα και τον Κουλιεράκη να μην μπορεί να ελέγξει την ορμή του και να του την παίρνει με τα χέρια είναι για highlight.

Η.... στραβή όμως, έγινε νωρίτερα, όταν πρώτα ο Εκόνγκ έχασε μια μονομαχία από τον Λούκιτς κι ο Σάστρε πήγε χαλαρά στην μπάλα για να τη γυρίσει με το κεφάλι στον τερματοφύλακά του.

Γενικά τα πράγματα στην άμυνά του ηρέμησαν μόνο όταν μπήκαν στο παιχνίδι οι Μαντί Καμαρά και Άντριγια Ζίβκοβιτς. Ο πρώτος έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας του κι ο Σέρβος βοήθειες στον Σάστρε, με τον ΠΑΟΚ να χάνει κι ευκαιρίες για να πετύχει και τέταρτο γκολ.

Ο Λουτσέσκου βασίστηκε σε αυτούς που είχε από την αρχή

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε ξεκαθαρίσει ότι οι παίκτες που έχουν ξεκινήσει από την αρχή προετοιμασία έχουν προβάδισμα.

"Είμαστε μια ομάδα που επιβραβεύει την δουλειά των παικτών", είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επέλεξε τον Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ στη δεξιά πλευρά των στόπερ κι όχι τον Τόμας Κεντζιόρα, που ίσα ίσα πρόλαβε το τέλος της προετοιμασίας.

Ο Νιγηριανός αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδια για πρώτη φορά, σχεδόν επτά μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 3 του Γενάρη και πέτυχε και το γκολ της νίκης για την ομάδα του…

Από την άλλη πλευρά, η χρήση του Τόμας Μουργκ αντί του Γιάννη Κωνσταντέλια είχε την ίδια λογική με τον "μικρό μάγο" του Δικεφάλου να ταλαιπωρείται μέχρι τα μέσα της προετοιμασίας στην Ολλανδία και να ακολουθεί δικό του πρόγραμμα.

Βέβαια, η είσοδός του στο παιχνίδι έδωσε ώθηση κι επιθετικότητα στο Δικέφαλο, με τον νεαρό να χαρίζει και μια ωραία στιγμή με ένα... σομπρέρο στην αντίπαλη περιοχή.

Χρειάζεται βελτίωση κι ενισχύσεις

Με αυτά και με αυτά ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για μάχη στην Μπάνια Λούκα έχοντας ισχνό, αλλά σημαντικό προβάδισμα ενός γκολ.

Γκολ θα βρει και στη Βοσνία, αλλά το θέμα είναι να βελτιώσει την αμυντική συμπεριφορά του για να περάσει στην επόμενη φάση όπου περιμένει η Μάλμε.

Φιλότιμη η Μπόρατς αλλά οι Σουηδοί είναι άλλη... ιστορία. Ο Δικέφαλος χρειάζεται ενισχύσεις που λογικά θα έρθουν.

Η καθυστέρηση στην άφιξη του Φεντόρ Τσάλοφ έχει να κάνει με ζητήματα που έχουν προκύψει ανάμεσα στο Ρώσο επιθετικό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ζητήματα που στην πραγματικότητα δεν αφορούν στον ΠΑΟΚ που έχει φροντίσει να κλείσει συμφωνίες τόσο με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας όσο και με τον 26χρονο φορ.

Οι εκτιμήσεις λένε ότι τα.... ενδοοικογενειακά ζητήματα που καθυστερούν την άφιξη του Τσάλοφ στη Θεσσαλονίκη δεν θα κρατήσουν πολύ, καθώς ο παίκτης έχει ήδη έτοιμες τις βαλίτσες του. Ήδη έχει πάρει το δρόμο για την Τούμπα ο Τισουντάλι.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ