X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Με διαφορά 91 βαθμών!

INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει τους λόγους, που ο Ολυμπιακός πήρε 5 πρωταθλήματα με διαφορά 91 βαθμών από τον Παναθηναϊκό και 93 από τον ΠΑΟΚ.

Φτάσαμε στο πέμπτο σερί πρωτάθλημα του Ολυμπιακού με πρόεδρο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κι ας δούμε ποιοι είναι οι πυλώνες αυτής της κυριαρχίας, όπου σημειωτέον η βαθμολογική διαφορά που "έχτισε" στο διάστημα αυτό η πειραική ομάδα είναι -μέχρι στιγμής- 91 από τον Παναθηναϊκό και 93 από τον ΠΑΟΚ!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για να κατακτήσει αυτά τα 5 πρωταθλήματα, με αστρονομική μάλιστα διαφορά, χρειάστηκαν τα παρακάτω.

1. Εχθροί και φίλοι οφείλουν να ομολογήσουν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ο μοναδικός πρόεδρος που ασχολείται νυχθημερόν με την ομάδα και πολλές φορές εις βάρος της προσωπικής ζωής του, αλλά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

2. Η ομάδα κάθε χρόνο είχε και διαφορετικό ηγέτη, που φυσικά πάντα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος. Την πρώτη περίοδο ο Αργεντίνος Αριέλ Ιμπαγάσα, τη δεύτερη ο Βέλγος Κέβιν Μιραλάς, την τρίτη ο Αλγερινός Ραφίκ Τζιμπούρ, την τέταρτη ο Έλληνας Κώστας Μήτρογλου και την πέμπτη ο Αργεντινός Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Κάθε χρόνο και διαφορετικός πρωταγωνιστής.

3. Οι προπονητές που είχε στον πάγκο του ήταν ακριβοπληρωμένοι, αναγνωρισμένοι στο ευρωπαϊκό στερέωμα και δεν στηρίχτηκε σε Έλληνες, παρά μόνο σε εκπροσώπους της ιβηρικής χερσονήσου, που είναι και η κορυφαία σε παραγωγή τεχνικών. Θυμηθείτε, Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ, Περέιρα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

4. Κατάφερε το κλαμπ να σπάσει το ταμπού των πωλήσεων παικτών και ποδοσφαιριστές όπως οι Μανωλάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μιραλάς, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Φέισα και άλλοι αγωνίζονται η αγωνίσθηκαν στα κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου. Μπήκε λοιπόν στην παγκόσμια αγορά, κάτι που δεν είχε καταφέρει άλλος ελληνικός σύλλογος.

5. Μπόρεσε να αποκτήσει ταλαντούχους παίκτες και να αποτελέσει για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μια ευκαιρία για να κάνουν άλμα στην καριέρα τους, με τους Μαζουακού, Ρομπέρτο, Ομάρ, Μπενίτεζ να παίρνουν τη σκυτάλη από τους προαναφερθέντες.

6. Έγινε πανίσχυρος οικονομικά, αυτό που είχε υποσχεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ημέρα της ανάληψης της ΠΑΕ: "Στόχος μας, να είναι αυτάρκης η ΠΑΕ και να μη χρειάζεται τα χρήματα των προέδρων και των παραγόντων της".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

7. Να διακρίνεται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, αφού αν εξαιρέσουμε την πρώτη χρονιά επί Λίνεν, πάντα είχε συγκομιδή, ίση ή μεγαλύτερη των 9 βαθμών. Μπήκε στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ, με πρόκριση και στους "16", αλλά και στους "16" του Γιουρόπα Λιγκ και δις στους "32" της ίδιας διοργάνωσης.

Και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι αντίπαλοι του, που γκρινιάζουν συνεχώς για τη διαιτησία, προκειμένου να σκεπάσουν τα προβλήματα και την οικονομική ένδεια τους; Προσπαθούν να φθείρουν τον Ολυμπιακό επικοινωνιακά και όχι αγωνιστικά. Γιατί αν εξαιρέσουμε την περίοδο που ο Παναθηναϊκός είχε παίκτες όπως οι Σισέ, Λέτο, Σίλβα, Κατσουράνης, δεν μπορούμε να βρούμε άλλη ομάδα με αστέρες και υψηλούς προϋπολογισμούς. Και την πρώτη χρονιά μάλιστα τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ μπήκαν στο ταμείο του Παναθηναικού και όχι του Ολυμπιακού.

Είναι επομένως δυνατόν οι διαφορές των 91 βαθμών από τον Παναθηναϊκό (13, 7, 37, 20, 14) και των 93 από τον ΠΑΟΚ (25, 23, 15, 17, 13) να οφείλονται στη διαιτησία και όχι στους παραπάνω λόγους που αναφέραμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ