X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

EUROLEAGUE

Ο χρυσός κανόνας του διπλού και ο πρώτος απολογισμός

Στο 1/5 της διαδρομής ήρθε η ώρα για τον πρώτο απολογισμό. Ο Στ. Τριαντάφυλλος γράφει για τον χρυσό κανόνα του "διπλού", το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού και τον Ολυμπιακό που ψάχνει να διορθώσει συγκεκριμένα πράγματα στην άμυνα του, όπως την pick-n-roll άμυνα και την ευκολία που δέχεται τρίποντα.

Η νέα Euroleague έχει δώσει τα πρώτα της μαθήματα στους συμμετέχοντες. Το φροντιστήριο έχει ξεκινήσει. Κάποιοι κανόνες, όμως, παραμένουν οι ίδιοι. Όπως αυτός που λέει ότι τα διπλά σημαίνουν χρυσάφι. Στο 1/5 της διαδρομής μπορούμε να βγάλουμε και άλλα συμπεράσματα, έστω κι αν ο διαχωρισμός των ομάδων σε ταχύτητες θα πρέπει να περιμένει (τουλάχιστον) και αυτή τη βδομάδα με τα διπλά παιχνίδια. Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τα ως τώρα πεπραγμένα των ομάδων, τις μεγάλες νίκες και τις γκέλες τους. Λέξη άγνωστη για λίγους, όπως ο Παναθηναϊκός που μαζί με την ΤΣΣΚΑ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει στο γήπεδο της.

Οι αριθμοί, όμως, τι λένε για όλα αυτά; Ο Παναθηναϊκός διαπρέπει στα αμυντικά νούμερα και κάνει λίγα λάθη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός σαρώνει στα ριμπάουντ και αλλοιώνει τις προσπάθειες του αντιπάλου. Αρκεί όμως αυτό; Τα ριμπάουντ πληγώνουν τους "πράσινους" και η άμυνα στη μπάλα τους Πειραιώτες. Αυτό φαίνεται από το πόσα τρίποντα δέχονται, αλλά και από την pick-n-roll άμυνα τους.

Ο χρυσός κανόνας του "διπλού"

Πέρσι είχε γίνει μια εκτενής ανάλυση που ανέφερε ότι τα "διπλά" στο Top-16 ισοδυναμούν με χρυσάφι. Κάτι που επιβεβαιώθηκε πέρσι και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο φετινό διευρυμένο Top-16, δηλαδή την κανονική περίοδο της Euroleague.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την αντιστοιχία εκτός έδρας νικών και κατάταξης της προηγούμενης σεζόν. Και στον παρακάτω πίνακα την περσινή αντιστοιχία.

Ε' Όμιλος

Θέση

Ομάδα

Ρεκόρ

Εκτός έδρας νίκες

1

Φενέρμπαχτσε

11-3

4

2

Λοκομοτίβ

9-5

3

3

Παναθηναϊκός

9-5

3

4

Ερ. Αστέρας

7-7

2

5

Εφές

7-7

2

6

Νταρουσάφακα

5-9

2

7

Μάλαγα

4-10

1

8

Τσεντεβίτα

4-10

1

ΣΤ' Όμιλος

Θέση

Ομάδα

Ρεκόρ

Εκτός έδρας νίκες

1

ΤΣΣΚΑ

10-4

3

2

Λαμποράλ

9-5

3

3

Μπαρτσελόνα

8-6

2

4

Ρεάλ

7-7

3

5

Χίμκι

7-7

1

6

Μπάμπεργκ

7-7

1

7

Ολυμπιακός

6-8

1

8

Ζαλγκίρις

2-12

0

Οπότε προκύπτει ότι η κατάταξη των 2 ομάδων σε ότι αφορά το σύνολο νικών-ηττών είναι η ίδια με αυτή που γίνεται βάσει των "διπλών" που έχουν πετύχει. Κατά τα 13/14 δηλαδή. Μοναδική εξαίρεση η τράμπα της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ με τους "μπλαουγράνα" να κερδίζουν δύο φορές τους Μαδριλένους.

Να δούμε τι γίνεται και φέτος;

Θέση

Ομάδα

Ρεκόρ

Εκτός έδρας νίκες

1

ΤΣΣΚΑ

6-0

3

2

Νταρουσάφακα

4-2

3

3

Ρεάλ

4-2

2

4

Μπασκόνια

4-2

2

5

Μπαρτσελόνα

4-2

2

6

Φενέρμπαχτσε

4-2

2

7

Παναθηναϊκός

4-2

1

8

Ολυμπιακός

3-3

1

9

Μιλάνο

3-3

1

10

Μακάμπι

2-4

1

11

Ούνιξ

2-4

1

12

Ερ. Αστέρας

2-4

1

13

Εφές

2-4

1

14

Μπάμπεργκ

2-4

0

15

Ζαλγκίρις

1-5

0

16

ΓαλατάσαραΪ

1-5

0

Πλήρες ταύτιση. Εκτός έδρας νίκες = χρυσάφι. Μ' αυτή τη λογική πρέπει να πορεύονται όλες οι ομάδες. Κάθε εκτός έδρας παιχνίδι ξεκινάει ως "χαμένο" και αποτελεί τεράστιο κέρδος αν κερδηθεί. Και εντέλει η πρόκριση, το καλύτερο πλασάρισμα και το πλεονέκτημα έδρας εκεί θα κριθούν: στα "διπλά" και στις διαφορές πόντων.

Ο ως τώρα απολογισμός

Ο κανόνας της νέας διοργάνωσης έχει να κάνει με κλειστά παιχνίδια, με ομάδες που χάνουν παντού και από οποιονδήποτε και σκαμπανεβάσματα. Εκφράσεις που επαναλαμβάνονται διαρκώς από την 1η αγωνιστική ως τώρα. Και θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται μέχρι το τέλος. Κάπως έτσι έφτασε η μέχρι πρότινος αήττητη Φενέρμπαχτσε να χάνει από την Ούνιξ εντός και από τη Μπασκόνια με 30 πόντους διαφορά. Όλα αυτά σε μια βδομάδα. Το ίδιο και η Νταρουσάφακα: τρεις εκτός έδρας νίκες και μόλις μια στο γήπεδο της, έχοντας σχετικά εύκολο πρόγραμμα.

Έχοντας διανύσει το 1/5 της κανονικής περιόδου βρίσκομαι προ του μεγάλου ξεκαθαρίσματος. Ενδεχομένως μετά το τέλος και αυτής της εβδομάδας (με τα διπλά παιχνίδια) όταν θα έχουμε φτάσει στην αγωνιστική Νο8 θα έχουν διαμορφωθεί η ταχύτητες. Αλλά ας μην μπούμε από τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες. Ίσως να έχει μεγαλύτερη αξία να δούμε τι έχει κάνει κάθε ομάδα ξεχωριστά και εντέλει ποιες έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες γκέλες.

ΤΣΣΚΑ (6-0): Πρώτη και αήττητη. Το παράδοξο; Παίζει καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός. Φαίνεται ότι σ' αυτά τα ματς έχει μεγαλύτερο κίνητρο. Έχει περάσει από Πειραιά, Κωνσταντινούπολη (Εφές και Γαλατάσαραϊ). Είναι νωρίς, αλλά φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση. Όχι τόσο λόγω αποτελεσμάτων. Κυρίως λόγω διαφοράς δυναμικότητας.

Νταρουσάφακα (4-2): Μια εντός έδρας νίκη μόνο, αλλά και τρία διπλά (Καζάν, Βελιγράδι και Κάουνας). Όλα αυτά χωρίς να εντυπωσιάσει. Οι ομάδες που κερδίζουν όταν δεν παίζουν καλά είναι πολύ επικίνδυνες. Από την άλλη η ομάδα του Μπλατ πηγαίνει συνεχώς σε κλειστά παιχνίδια. Η μεγαλύτερη διαφορά στα παιχνίδια της είναι οι 7 πόντοι (με την Ούνιξ). Από εκεί και πέρα όμως είναι και η ομάδα του γκρουπ με το ρεκόρ 4-2 που έχει γκελάρει: ήττα από Μιλάνο (εντός) και ήττα από Εφές (εντός).

Ρεάλ (4-2): Ξεκίνησε φορτσάτη, αλλά και αυτή έπεσε θύμα "γκέλας". Η ήττα από τη Μπασκόνια ενδεχομένως να την κυνηγήσει. Έχει κερδίσει εκτός στο Τελ Αβίβ και στο Μιλάνο και έχασε στο τέλος από την ΤΣΣΚΑ. Αν δεν υπήρχε το αποτέλεσμα με τους Βάσκους θα ήταν καβάλα στο άλογο.

Μπασκόνια (4-2): Τυπική ομάδα με σκαμπανεβάσματα. Έχει κάνει καλά αποτελέσματα (διπλό στη Μαδρίτη, διπλό στο Βελιγράδι, μεγάλη νίκη επί της Φενέρ), αλλά και πολύ άσχημα όπως η ήττα από τον Ολυμπιακό και αυτή στο Κάουνας. Παραμένει η μοναδική ομάδα που έχει χάσει στο Κάουνας. Φαίνεται ότι η σεζόν για την ομάδα του Σίτο Αλόνσο θα κυλήσει κάπως έτσι.

Μπαρτσελόνα (4-2): Έχει περάσει αλώβητη (σχεδόν) την περίοδο της μεγάλης ατυχίας. Έχασε διαδοχικά Ράις, Κοπόνεν, Ρίμπας, Ναβάρο, Ντόλμαν, Κλαβέρ, αλλά παρόλα αυτά έχει αποφύγει τις ήττες εκτός προγράμματος. Αυτή στο Βελιγράδι και στο ντέρμπι με τη Φενέρ δεν μπορούν να λογιστούν ως τέτοιες. Έχει κάνει δύο καλά διπλά (Καζάν και Τελ Αβίβ), από όπου έχουν περάσει κι άλλοι. Τηρουμένων των αναλογιών ο απολογισμός είναι θετικός.

Παναθηναϊκός (4-2): Το πολύ θετικό με τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν έχει "γκελάρει". Η ήττα από την Εφές εκτός και από την ΤΣΣΚΑ εκτός μόνο ως "γκέλες" δεν μπορούν να θεωρηθούν. Μόνο αυτός και η ΤΣΣΚΑ είναι αήττητοι εντός έδρας. Το γεγονός ότι δεν είχε κακοτοπιά είναι μεγάλο συν για τη συνέχεια.

Φενέρμπαχτσε (4-2): Ξεκίνησε με 4-0, αλλά έκτοτε έχει εκτροχιαστεί. Ίσως να έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς, δεδομένου ότι η ομάδα της κορυφής με το μικρότερο rotation. Χωρίς να εντυπωσιάσει κέρδισε Μπάμπεργκ και Μπαρτσελόνα σε κλειστά παιχνίδια και συνέχισε με εύκολα "W" απέναντι σε Ζαλγκίρις και Γαλατά. Για να έρθει η κάτω βόλτα: γκέλα με Ούνιξ (χωρίς νίκη ως τότε) και ήττα με 34 πόντους διαφορά στη Βιτόρια. Τα σκαμπεναβάσματα που λέγαμε.

Ολυμπιακός (3-3): Ξεκίνησε με κακή εμφάνιση και ήττα απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο (Ρεάλ), συνέχισε με τρεις συνεχόμενες νίκες (Εφές, Μπασκόνια, Μιλάνο) και τώρα μετράει δύο σερί ήττες. Η μια από την ΤΣΣΚΑ, που είναι το απόλυτο φαβορί και αναμένεται να κάνει ελάχιστα στραβοπατήματα ειδικά μέχρι να εξασφαλίσει την πρωτιά και η άλλη από τη Γαλατάσαραϊ. Το χειρότερο από τα έξι αποτελέσματα, κυρίως επειδή οι Τούρκοι δεν είχαν νίκη ως τότε. Τα διπλά ματς αυτή τη βδομάδα θα είναι ένα εξαιρετικό τεστ για τους Πειραιώτες.

Μιλάνο (3-3): Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ευχάριστη έκπληξη. Έχει χάσει από Ολυμπιακό (εκτός), Ρεάλ (εντός) και Μπάμπεργκ (εκτός), αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει με πειστικές εμφανίσεις τη Μακάμπι, τη Νταρουσάφακα (εκτός) και την Εφές. Πάει τα ματς σε υψηλό σκορ και δείχνει ότι θα είναι η "έκπληξη" που αναζητούσαμε από την αρχή σε ότι αφορά την διεκδίκηση μιας θέσης στην 8άδα.

Μακάμπι (2-4): Ξεκίνησε στραβά και άλλαξε προπονητή. Μετά την αλλαγή έκανε δύο νίκες (Γαλατάσαραϊ εντός και Ζαλγκίρις εκτός) και στη συνέχεια έχασε τόσο από τη Μπαρτσελόνα, όσο και από τον Παναθηναϊκό. Έχει δύο εντός έδρας ήττες ήδη. Έχει χάσει μέτρα για την μάχη της 8άδας, αλλά ως εκεί.

Μπάμπεργκ (2-4): Έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια, αλλά έχει καταφέρει να κερδίσει μόνο δύο από αυτά. Κανένα από τα παιχνίδια της δεν έχει κριθεί πάνω από 4 πόντους. Αρκεί όμως αυτό; Θα χρειαστεί περισσότερη τύχη στη συνέχεια για να καταφέρει να μετουσιώσει το ανταγωνιστικό της πρόσωπο σε πλασάρισμα στην 8άδα. Έχει κερδίσει την Ούνιξ και το Μιλάνο εντός, αλλά αγνοεί τη χαρά της νίκες μακριά από τη Γερμανία. Κάτι που συνέβαινε και πέρσι. Εκτός έχει χάσει από Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Νταρουσάφακα με συνολική διαφορά 8 πόντων.

Ερυθρός Αστέρας (2-4): Τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε περίεργα αποτελέσματα. Από τη μια η μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και επί της Γαλατάσαραϊ εκτός και από την άλλη εντός έδρας ήττες (που κέρδιζε όλο το παιχνίδι) με Νταρουσάφακα και Μπασκόνια. Αν μη τι άλλο η σταθερότητα εντός έδρας ήταν από τα χαρακτηριστικά που διέκριναν τους Σέρβους.

Ούνιξ Καζάν (2-4): Από το 0-4 σε δύο σερί νίκες. Και τι νίκες! Η μια απέναντι στην επί μια διετία αήττητη Φενέρ. Και την άλλη κόντρα στον Ερ. Αστέρα από τον οποίο έχανε για 39 λεπτά. Και όλα αυτά αφού έχασε δύο βασικούς γκαρντ (Κλαρκ, Πονκρασόφ).

Εφές (2-4): Η ομάδα του Περάσοβιτς είχε αν μη τι άλλο το πιο δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο την παρέσυρε σε ένα κακό ξεκίνημα: ήττα στη Βιτόρια, ήττα στο ΣΕΦ και ήττα από την ΤΣΣΚΑ. Να το 0-3. Ακολούθησαν δύο καλές νίκες (Νταρουσάφακα εκτός και Παναθηναϊκός εντός στις δύο παρατάσεις) και μια ακόμη κακή εμφάνιση στο Μιλάνο. Έχει δώσει ωστόσο τέσσερα παιχνίδια από τα έξι εκτός έδρας και το ένα εντός ήταν με την ΤΣΣΚΑ. Είναι νωρίς για να την κρίνουμε επομένως.

Ζαλγκίρις (1-5): Επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό ως η πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης. Παλεύει τα παιχνίδια, αλλά δυσκολεύεται να κερδίσει. Πάλεψε στο ΟΑΚΑ και στη Βαρκελώνη, αλλά έχασε. Όπως έχασε και στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ. Εντός έδρας έχει απολογισμό 1/3 έχοντας κερδίσει μόνο τη Μπασκόνια. Οι άλλες ήττες από ομάδες που "πρέπει" να νικήσει, όπως είναι η Μακάμπι και η Νταρουσάφακα.

Γαλατάσαραϊ (1-5): Η απογοήτευση ως τώρα της Euroleague. Η πρώτη της νίκη ήρθε την 6η αγωνιστική απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι αυτό έχοντας παίξει τα 4 από τα 6 πρώτα ματς εντός έδρας. Βέβαια έχει παίξει με τα φαβορί ως τώρα (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ), κουβαλώντας επί της ουσίας ως μοναδική πραγματική γκέλα την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Τι λέει η στατιστική

Ranking

Κι όμως δεν είναι καλύτερη η ΤΣΣΚΑ. Δεν είναι καν δεύτερη. Χμ...

Θέση

Ομάδα

Ranking

1

Μιλάνο

103,6

2

Ρεάλ

103,3

3

ΤΣΣΚΑ

101,6

4

Ολυμπιακός

94,8

9

Παναθηναϊκός

87,2

15

Ζαλγκίρις

76,0

16

Ερ. Αστέρας

69,8

Καλύτερη επίθεση

Τι εννοείς η Φενέρ έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση στη διοργάνωση;

Θέση

Ομάδα

Πόντοι

1

Μιλάνο

93,0

2

ΤΣΣΚΑ

92,1

3

Ρεάλ

90,0

7

Ολυμπιακός

83,8

11

Παναθηναϊκός

80,1

15

Φενέρμπαχτσε

75,0

16

Ερ. Αστέρας

69,1

Ασίστ

Μικρή συγκομιδή για τις ελληνικές ομάδες. Προηγούνται αυτές που έχουν τρεις δημιουργούς στην περιφέρεια. Τελευταία η Ούνιξ που βασίζεται περισσότερο από κάθε άλλη στο ένας-εναντίον-ενός.

Θέση

Ομάδα

Ασίστ

1

ΤΣΣΚΑ

20,0

2

Μιλάνο

19,5

3

Γαλατάσαραϊ

19,0

11

Παναθηναϊκός

16,7

13

Ολυμπιακός

16,2

15

Νταρουσάφακα

15,3

16

Ούνιξ

14,1

Λάθη

Οι "πράσινοι" είναι η ομάδα που κάνει τα λιγότερα λάθη. Απρόσεκτος από την άλλη παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός.

Θέση

Ομάδα

Λάθη

1

Παναθηναϊκός

10,3

2

Ούνιξ

11,8

3

Φενέρ

11,8

4

Μπάμπεργκ

12,0

13

Ολυμπιακός

13,7

15

Ζαλγκίρις

14,5

16

Μπασκόνια

15,0

Assist/turnover ratio

Ο συντελεστής ασίστ/λαθών (πόσα λάθη για κάθε ασίστ) φέρνει στην κορυφή τον Παναθηναϊκό και στην ουρά τον Ολυμπιακό.

Θέση

Ομάδα

Ασίστ/Λάθη

1

Παναθηναϊκός

161,29%

2

Μιλάνο

158,11%

3

Γαλατάσαραϊ

156,16%

4

Φενέρμπαχτσε

150,70%

14

Μακάμπι

119,05%

15

Ολυμπιακός

118,29%

16

Μπασκόνια

116,67%

Διπόντα%

Άμεση συνάρτηση με την επιθετική παραγωγικότητα. Χαμηλά νούμερα για τους "αιώνιους" ξεχωρίζουν Ρεάλ και Μιλάνο που προηγούνται στους ποιοτικούς δείκτες (σκορ, ranking).

Θέση

Ομάδα

2Π%

1

Ρεάλ

59%

2

Μιλάνο

56%

3

Μπασκόνια

55%

12

Παναθηναϊκός

51%

13

Ολυμπιακός

50%

15

Εφές

47%

16

Φενέρμπαχτσε

44%

Τρίποντα%

Μέτριες επιδόσεις για την ομάδα μας. Το πόσο σημαντικό είναι το τρίποντο στο σύγχρονο μπάσκετ φαίνεται από το γεγονός ότι είναι ως τώρα η μοναδική κατηγορία που συμπίπτει η πρωτιά της ΤΣΣΚΑ με αυτή της συνολικής κατάταξης.

Θέση

Ομάδα

3Π%

1

ΤΣΣΚΑ

45%

2

Φενέρμπαχτσε

42%

3

Μιλάνο

40%

7

Ολυμπιακός

38%

13

Παναθηναϊκός

34%

15

Ούνιξ

31%

16

Ζαλγκίρις

31%

Εύστοχα τρίποντα

Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο άστοχες ομάδες, αλλά αυτές που σουτάρουν τα περισσότερα τρίποντα. Ακριβώς γιατί αυτό "προσπαθεί" η άμυνα.

Θέση

Ομάδα

Τρίποντα

1

Γαλατάσαραϊ

10,5

2

Παναθηναϊκός

9,5

3

ΤΣΣΚΑ

9,5

4

Νταρουσάφακα

9,4

5

Ολυμπιακός

9,3

15

Ερ. Αστέρας

6,7

16

Ούνιξ

6,0

Ριμπάουντ

Πρωτιά και μάλιστα άκρως τιμητική για τον Ολυμπιακό.

Θέση

Ομάδα

Ριμπάουντ

1

Ολυμπιακός

40,5

2

Εφές

39,0

3

Ρεάλ

37,5

4

Ζαλγκίρις

37,5

7

Παναθηναϊκός

35,6

15

Γαλατάσαραϊ

29,3

16

Νταρουσάφακα

28,1

Επιθετικά ριμπάουντ

Ψηλά οι δύο "αιώνιοι". Χαμηλά οι ομάδες που αρέσκονται στο small ball.

Θέση

Ομάδα

Ριμπάουντ

1

Εφές

16,3

2

Ζαλγκίρις

14,0

3

Ούνιξ

13,1

4

Ολυμπιακός

12,8

6

Παναθηναϊκός

11,3

15

Νταρουσάφακα

8,3

16

Μπάμπεργκ

8,1

Αμυντικοί δείκτες

Άμυνα

Πολύ καλό πλασάρισμα για τον Παναθηναϊκό. Όχι καλή "εικόνα" για τον Ολυμπιακό.

Θέση

Ομάδα

Πόντοι

1

Ερ. Αστέρας

71,0

2

Μπαρτσελόνα

73,5

3

Μπασκόνια

76,5

5

Παναθηναϊκός

77,5

9

Ολυμπιακός

81,7

15

Μιλάνο

94.5

16

Γαλατάσαραϊ

95.3

Ranking αντιπάλου

Ο δείκτης που δείχνει πόσο μια ομάδα "χαλάει" το παιχνίδι του αντιπάλου. Μετά την Μπαρτσελόνα που είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα της διοργάνωσης, βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Αρκετά ψηλά και ο Ολυμπιακός, παρότι το παθητικό (σύνολο πόντων) δεν είναι το ίδιο κολακευτικό.

Θέση

Ομάδα

Ranking

1

Μπαρτσελόνα

76,8

2

Παναθηναϊκός

79,0

3

Μπασκόνια

81,2

4

Ολυμπιακός

81,5

5

Ερ. Αστέρας

81,7

15

Εφές

100,3

16

Γαλατάσαραϊ

110,2

Δίποντα αντιπάλου

Θέση

Ομάδα

1

Μπασκόνια

18,5

2

Ζαλγκίρις

18,7

3

Μπάμπεργκ

19,7

4

Ολυμπιακός

19,8

6

Παναθηναϊκός

20,3

15

Ρεάλ

23,8

16

Εφες

23,8

Δίποντα% αντιπάλου

Πρωτιά για τον Ολυμπιακό που προστατεύει καλά τη ρακέτα του! Ψηλά και ο Παναθηναϊκός (μόλις 47%). Εντύπωση κάνει το υψηλό ποσοστό που επιτρέπει στα δίποντα αντιπάλου η Φενέρμπαχτσε, λόγω της περσινής της καλής απόδοσης στη συγκεκριμένη κατηγορία και της κοινής παρουσίας των Βέσελι-Ούντο.

Θέση

Ομάδα

2Π%

1

Ολυμπιακός

44%

2

Μπασκόνια

46%

3

Παναθηναϊκός

47%

4

Μπάμπεργκ

50%

14

Μακάμπι

56%

15

Φενέρμπαχτσε

57%

16

Μιλάνο

59%

Εύστοχα τρίποντα αντιπάλου

Εδώ "πονάει" η άμυνα του Ολυμπιακού. Προστατεύει τη ρακέτα, αλλά δέχεται πολλά σουτ τριών πόντων.

Θέση

Ομάδα

Τρίποντα

1

Ερ. Αστέρας

5,7

2

Ρεάλ

7,3

3

Νταρουσάφακα

7,5

7

Παναθηναϊκός

8,1

13

Ολυμπιακός

9,7

15

Γαλατάσαραϊ

10,1

16

Μακάμπι

10,1

Τρίποντα% αντιπάλου

Κι εδώ κακή επίδοση για τον Ολυμπιακό που "πονάει" όπως φαίνεται πίσω από τα 6.75.

Θέση

Ομάδα

3Π%

1

Ερ. Αστέρας

28%

2

Μπασκόνια

32%

3

Ρεάλ

33%

4

Μακάμπι

33%

8

Παναθηναϊκός

36%

15

Ολυμπιακός

45%

16

Γαλατάσαραϊ

48%

Ασίστ αντιπάλου

Πολύ καλή αμυντική επίδοση από τον Παναθηναϊκό, η οποία επιβεβαιώνει την γενικότερα καλή αμυντική του παρουσία.

Θέση

Ομάδα

Ασίστ

1

Παναθηναϊκός

14,2

2

Ερ. Αστέρας

15,2

3

Μπασκόνια

15,5

4

Μπάμπεργκ

15,7

8

Ολυμπιακός

16,7

15

Γαλατάσαραϊ

20,5

16

Μακάμπι

21,5

Λάθη αντιπάλου

Αυτό και αν αποτελεί μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρσι. Ο Ολυμπιακός έχει σταματήσει να υποχρεώνει τον αντίπαλο σε λάθη, όπως έκανε πέρσι. Άλλη μια απόδειξη της κακής του αμυντικής εικόνας. Εντύπωση προκαλεί το νούμερο της Νταρουσάφακα.

Θέση

Ομάδα

Λάθη

1

Νταρουσάφακα

16.3

2

Εφές

15.3

3

Παναθηναϊκός

13,7

4

Ερ. Αστέρας

13,7

14

Ούνιξ

11,0

15

Ολυμπιακός

9,3

16

Μπάμπεργκ

8,3

Ριμπάουντ αντιπάλου

Ο Ολυμπιακός που είναι η καλύτερη ομάδα στα ριμπάουντ αφήνει λίγα για τον αντίπαλο. Έχει την 5η θέση με την Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα να δίνει τις λιγότερες ευκαιρίες στον αντίπαλο. Τελευταίος ο Παναθηναϊκός που αφήνει τον αντίπαλο του να σαρώνει στα "σκουπίδια".

Θέση

Ομάδα

Ριμπάουντ

1

Μπαρτσελόνα

29,1

2

Ζαλγκίρις

30,0

3

Ούνιξ

30,1

4

Μπάμπεργκ

31,8

5

Ολυμπιακός

33,0

15

Νταρουσάφακα

37,7

16

Παναθηναϊκός

39,0

Προηγμένα στατιστικά (επίθεση)

Πόντοι ανά κατοχή

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/κατοχή

1

ΤΣΣΚΑ

1.079

2

Μιλάνο

1.063

3

Μπάμπεργκ

1.023

10

Ολυμπιακός

0.967

12

Παναθηναϊκός

0.950

15

Εφές

0.897

16

Ερ. Αστέρας

0.886

Πόντοι στον αιφνιδιασμό

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Ρεάλ

15,2

2

Μπασκόνια

13,8

3

Μιλάνο

13,4

4

Παναθηναϊκός

11,5

14

Ολυμπιακός

10,0

15

Ούνιξ

4,8

16

Μπάμπεργκ

3,8

Πόντοι από pick-n-roll

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

ΤΣΣΚΑ

35,5

2

Μπάμπεργκ

33,8

3

Γαλατάσαραϊ

32,1

4

Ολυμπιακός

30,8

5

Παναθηναϊκός

30

15

Μπασκόνια

21,8

16

Μπαρτσελόνα

21,5

Πόντοι από post-up

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Μιλάνο

15,1

2

Ρεάλ

12,1

3

Παναθηναϊκός

10,3

10

Ολυμπιακός

8,5

14

Ούνιξ

5,9

15

Μπάμπεργκ

5,8

16

Νταρουσάφακα

4,7

Πόντοι από isolation

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Ούνιξ

13,3

2

Γαλατάσαραϊ

8,9

3

Μπασκόνια

7,9

12

Ολυμπιακός

4,3

14

Παναθηναϊκός

3,5

15

Φενέρμπαχτσε

3,3

16

Ζαλγκίρις

0,3

Προηγμένα στατιστικά (άμυνα)

Πόντοι ανά κατοχή

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Μπασκόνια

0.887

2

Ερ. Αστέρας

0.902

3

Παναθηναϊκός

0.920

4

Νταρουσάφακα

0.923

10

Ολυμπιακός

0.986

15

Μπάμπεργκ

1.047

16

Γαλατάσαραϊ

1.105

Πόντοι από isolation

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Μπασκόνια

3,6

2

Νταρουσάφακα

5,9

3

Παναθηναϊκός

6,3

4

Μπαρτσελόνα

6,6

14

ΤΣΣΚΑ

10,0

15

Ολυμπιακός

10,1

16

Φενέρμπαχτσε

12,6

Πόντοι από pick-n-roll / ανά κατοχή

Θέση

Ομάδα

Πόντοι/

ανά ματς

1

Ερ. Αστέρας

0.774

2

Μακάμπι

0.791

3

Μπασκόνια

0.872

4

Παναθηναϊκός

0.881

14

Εφές

1.071

15

Ολυμπιακός

1.082

16

Γαλατάσαραϊ

1.130

Πόντοι από Post-up

Θέση

Ομάδα

Πόντοι

1

Μπαρτσελόνα

4,5

2

Ζαλγκίρις

5,5

3

Παναθηναϊκός

6,7

9

Ολυμπιακός

9,1

14

Μπάμπεργκ

10,5

15

Ούνιξ

10,5

16

Γαλατάσαραϊ

11,3

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ