X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

OPINIONS

Ρεάλ - Γιουβέντους: Καπνισμένες κάννες

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÔËÅÔÉÊÏ Ì. - ÑÅÁË Ì. / CHAMPIONS LEAGUE / ATLETICO M. - REAL M. (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ρεάλ και Γιουβέντους έφτιαξαν το ζευγάρι "επιθετική μηχανή εναντίον αμυντικής φάλαγγας" και πάνε στον τελικό με όλες τις κάννες καπνισμένες. Ο Θέμης Καίσαρης ρίχνει μια πρώτη ματιά στους φιναλίστ του φετινού Champions League.

Οι ρεβάνς των ημιτελικών δεν μας χάρισαν κάποια μεγάλη έκπληξη. Ρεάλ και Γιουβέντους ήταν ούτως ή άλλως τα φαβορί, έγιναν μεγαλύτερα μετά τις καθαρές νίκες στα πρώτα ματς και πήραν το εισιτήριο παρά την αντίσταση από Ατλέτικο και Μονακό στις ρεβάνς.

Πριν πάμε στο ζευγάρι του τελικού, μια κουβέντα για τους ηττημένους.

ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΣ ΜΟΝΑΚΟ ΚΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Η Μονακό δεν έχει τίποτα να μετανοιώσει, ούτε κάτι για να απολογηθεί. Η ομάδα του Ζαρντίμ αποκλείστηκε στο πρώτο ματς, όταν δεν είχε μαζί της τις λεπτομέρειες. Οι δικές της ευκαιρίες ήταν καλύτερες απ’αυτές της Γιουβέντους, αλλά ο Ιγκουαΐν βρήκε δίχτυα, ενώ ο Εμπαμπέ και ο Φαλκάο βρήκαν τον Μπουφόν.

Οι Γάλλοι έκαναν εκπληκτική σεζόν, μπήκαν εμφατικά στη συζήτηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα όσα πέτυχαν φέτος, θα είναι σίγουρα πιο εύκολα απ’την αποστολή που θα έχουν το καλοκαίρι, να προσπαθήσουν δηλαδή να κρατήσουν τους παίκτες τους και να αντισταθούν στα μεγάλα πορτοφόλια που θέλουν να τους αγοράσουν όλους.

Η Ατλέτι απ’την άλλη θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη, αλλά και μετανιωμένη. Υπερήφανη για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν στη ρεβάνς οι παίκτες του Σιμεόνε, όταν και μπήκαν στο γήπεδο λες και η ζωή τους εξαρτάται απ’το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μετανιωμένη που δεν έκαναν το ίδιο στο πρώτο ματς στο Μπερναμπέου. Απ’ όλα τα παιχνίδια που έχουμε δει την Ατλέτικο στα νοκ-άουτ απ’το 2014 μέχρι και σήμερα, το 3-0 του πρώτου ημιτελικού ήταν η βραδιά που η ομάδα του Σιμεόνε παρουσιάστηκε αγνώριστη. Όλοι μπορούν να χάσουν, για όλους μπορεί να έρθει ένα 3-0, αλλά εκείνο το βράδυ η Ατλέτικο δεν ήταν Ατλέτικο, δεν είχε την παραμικρή σχέση με ο,τι μας έχει συνηθίσει τόσο χρόνια, με ο,τι είδαμε στη ρεβάνς.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Για να πάμε και στο ζευγάρι των φιναλίστ, στον τελικό πάνε οι δύο ομάδες που ήταν πιο αποτελεσματικές απ’όλες. Το ζητούμενο για Ρεάλ - Γιουβέντους δεν ήταν τόσο η κυριαρχία μέσω της απόδοσης, αλλά η επιβολή μέσω της αποτελεσματικότητας.

Η ομάδα του Αλέγκρι πχ είχε λιγότερες/χειρότερες ευκαιρίες απ’τον αντίπαλο και στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα και στο πρώτο ματς με τη Μονακό στη Γαλλία: το ταμπλό έγραψε δύο νίκες, μια ισοπαλία, τέρματα 5-0.

Η ρεβάνς με τη Μονακό ήταν το πρώτο παιχνίδι που είδαμε τη Γιουβέντους να πατάει γκάζι, να τρέχει στον χώρο, να φτιάχνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να στέλνει το μήνυμα πως τα όπλα της είναι πολλά.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ

Η ομάδα του Ζιντάν προσπαθεί (και δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά) να αμυνθεί καλύτερα. Κι αν το καταφέρει, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αφού στην επίθεση διαλύει τη λογική: η Ρεάλ φέτος έχει σκοράρει σε όλα της τα παιχνίδια.

Τριάντα πέντε ματς πρωταθλήματος, συν 12 για το Champions League, συν έξι για το Κύπελλο, συν άλλα τρία για το ευρωπαϊκό Super Cup και το Παγκόσμιο Συλλόγων μας κάνουν 56 παιχνίδια. Ε, η Ρεάλ έχει σκοράρει σε όλα. Της απομένουν άλλα τρία (δύο για το πρωτάθλημα και ο τελικός) για να τα πάρει και να γράψει ιστορία με Πρωτάθλημα και Champions League με γκολ σε όλα τα παιχνίδια.

ΕΞΤΡΑ ΟΠΛΑ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ

Τον τελικό θα τον συζητήσουμε αναλυτικά όταν θα έρθει η ώρα του, αλλά είναι από τώρα σαφές πως έχουμε ζευγάρι "επιθετική μηχανή εναντίον αμυντικής φάλαγγας". Η ομάδα που δεν σκοράρει μόνο όταν δεν παίζει, εναντίον της ομάδας που χαίρεται όσο καμία άλλη να παίζει χαμηλά και να αμύνεται με σιγουριά.

Και οι δύο έχουν τα έξτρα όπλα τους. Όταν η επίθεση δεν δημιουργεί όπως πρέπει, η Ρεάλ έχει τον Κριστιάνο να κάνει γκολ μια καλή σέντρα, όπως έκανε κόντρα στην Μπάγερν και την Ατλέτικο, λες και είναι το πιο εύκολο και απλό πράγμα στον κόσμο.

Κι όταν η άμυνα της Γιουβέντους δεν τα καταφέρνει και ο αντίπαλος βρίσκει μια καλή στιγμή, η Γιούβε έχει τον Μπουφόν να τρομάζει και να νικάει τον αντίπαλο, όπως έκανε φάτσα με τον Ινιέστα, τον Σουάρες, τον Εμπαμπέ και τον Φαλκάο.

ΙΣΚΟ, ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΚΑΙ ΟΚΤΩ

Στην πορεία έχουν αναδειχθεί και νέοι πρωταγωνιστές. Ο Ίσκο φέτος έπαιρνε ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, αλλά όχι στην Ευρώπη. Ο 25χρονος Ισπανός μέχρι τους προημιτελικούς είχε αγωνιστεί μόλις 77’ στο Champions League, 67’ ως βασικός κόντρα στην Σπόρτινγκ στον όμιλο και 10’ ως αλλαγή στη ρεβάνς με τη Νάπολι.

Ο τραυματισμός του Μπέιλ τον έφερε βασικό, με τον Ζιντάν να επιλέγει να βάλει τέταρτο χαφ μπροστά από Κασεμίρο - Μόντριτς - Κρόος, αντί να πάει σε άμεση "αντικατάσταση" του Μπέιλ με τον Ασένσιο ή τον Λούκας Βάσκες. Ο Ίσκο όχι μόνο έχει αρπάξει την ευκαιρία απ’τα μαλλιά, αλλά είναι απόλυτα καθοριστικός.

Κινείται ανάμεσα στις γραμμές, παίρνει τεράστιο φορτίο απ’τους ώμους των Μόντριτς και Κρόος, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, μπαίνοντας στη μάχη του κέντρου. Και δέκα και οκτώ, ο Ίσκο τελείωσε τα δύο ματς με την Ατλέτικο με 119/129 πάσες και 92% (!) ευστοχία, 12/20 ντρίμπλες, τέσσερις ευκαιρίες και το γκολ που έδιωξε το άγχος της Ρεάλ στη ρεβάνς.

ΤΟ "ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ" ΤΟΥ ΝΤΑΝΙ ΑΛΒΕΣ

Ο νέος πρωταγωνιστής της Γιουβέντους δεν είναι Ίσκο, δεν είναι ο 25άρης που έρχεται απ’τον πάγκο. Είναι ο βετεράνος που στο φινάλε της σεζόν πατάει το γκάζι και λέει σε όλους "δεν είμαι εδώ για τα ένσημα και για να δώσω εμπειρία, μπορώ ακόμα να κάνω τη διαφορά".

Ο Ντάνι Άλβες έχει μια δεκαετία κυριαρχίας πίσω του, ήταν για μεγάλο διάστημα ο αδιαμφισβήτητα καλύτερος στη θέση του. Όμως, τα 34 του χρόνια (πολλά για ακραίο μπακ), η απόφαση της Μπαρτσελόνα να τον αφήσει ελεύθερο τον έβγαλαν λίγο εκτός κάδρου. Η Γιουβέντους ήταν η ομάδα του Μπουφόν, των Ιταλών στόπερ και των Αργεντινών, μπροστά, του Ιγκουαϊν και του Ντιμπάλα.

Ο Βραζιλιάνος ήταν η συμπληρωματική κλάση, η εμπειρία στα δεξιά και ξαφνικά πάτησε το γκάζι και είπε σε όλους "είμαι εδώ, να φοβάστε". Δύο ασίστ στη Γαλλία, γκολ και ασίστ στο Τορίνο, απόλυτος πρωταγωνιστής των ημιτελικών, ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο φετινό Champions League.

Ίσκο και Άλβες έκαναν bold τα ονόματά τους στην κουβέντα, το ίδιο και ο Μπενζεμά με την εκπληκτική προσπάθεια στο Καλντερόν. Ρεάλ και Γιουβέντους πάνε στον τελικό με όλες τις κάννες να καπνίζουν. Αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως το μεγάλο ζευγάρι του τελικού θα είναι ο Ζιντάν με τον Μπουφόν.

Περισσότερα γι’αυτό όταν θα έρθει η ώρα.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ζινεντίν Ζιντάν, η πορεία του στην Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης
Ο "αφηνιασμένος" Ράμος μπαίνει στα αποδυτήρια του "Calderon"
Η Ρεάλ στον τελικό κόντρα στη Γιουβέντους
Έπιασε την Μπάγερν η Ρεάλ με 61 διαδοχικά ματς με γκολ!
Η γκολάρα της Ρεάλ που σίγησε το "Calderón"
Στον τελικό η Γιουβέντους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ