ΑΕΚ

Και για πες Νόα, τι κάνουμε τώρα; (part 2)

Και για πες Νόα, τι κάνουμε τώρα; (part 2)
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά τον καταστροφικό αποκλεισμό από κάποια Νόα.

Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Η ΑΕΚ σε τέσσερις αναμετρήσεις που θα παιζόταν η ευρωπαϊκή ύπαρξή της, επέλεξε να πορευτεί με έναν μόνο επιθετικό. Ποιον έναν; Αυτόν που, καλώς ή κακώς τούτη είναι η πραγματικότητα, πότε δεν ξέρεις πότε θα είναι υγιής και πότε θα είναι εκτός.

Το λάθος πρέπει να το σκεφτούν όλοι. Αν φταίει μόνο ο προπονητής που είδε 30 και δεν του έκαναν, ή αν φταίει το αρμόδιο επιτελείο που του παρουσίασε 30 που δεν (του) κάνουν, οφείλει να το βρει ο νέος ιδιοκτήτης. Ο οποίος πήρε την ομάδα ως είχε, έδειξε αμέριστη εμπιστοσύνη στους "ταλιμπάν" του Δημήτρη Μελισσανίδη, έκανε το ίδιο με τον προπονητή, όμως σήμερα είναι αυτός που θα κληθεί να λογοδοτήσει. Γιατί; Διότι αυτός θα έπρεπε να είχε δει το πρόβλημα πριν από όλους τους άλλους.

Ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη

Αν υπάρχει πρόβλημα; Δεν είναι καν να το συζητάμε αυτό. Όταν η ΑΕΚ μένει εκτός Ευρώπης με αυτό το υλικό που διαθέτει από τη δεύτερη ομάδα της Αρμενίας, προφανώς κάτι δεν έχει κάνει καλά. Στο μεταγραφικό σχεδιασμό της, στον προπονητικό σχεδιασμό της, στα πάντα όλα. Ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη, καταστροφικό για την ομάδα και το ευρωπαϊκό μέλλον της, ελεεινό θα είναι επίσης να προσπαθούν όλοι αυτοί που είναι κινούνται μέσα να ψάχνουν αύριο δικαιολογίες για να επιβιώσουν.

Η ΑΕΚ γύρισε μια σελίδα χωρίς να την γυρίσει. Ανέλαβε την επόμενη ημέρα της ο Μάριος Ηλιοπουλος, ένας άνθρωπος που τώρα πιάνει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, παίρνοντας την ΠΑΕ στα χέρια του από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος υπήρξε τρομερά οξυδερκής και γνώστης του ποδοσφαίρου.

Τι έκανε λοιπόν; Άφησε τους ίδιους να τρέξουν την κατάσταση. Και αυτοί οι ίδιοι, μηδενός εξαιρουμένου, έφεραν την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης. Και τώρα τι κάνουμε; Τώρα είναι ώρα για αποφάσεις.

Οι ελλείψεις μέσα στο γήπεδο είναι εμφανείς

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να αναλύσεις ποδοσφαιρικά όταν οι ελλείψεις μέσα στο γήπεδο είναι εμφανείς, τόσο μα τόσο ξεκάθαρα αδιαμφισβήτητες. Και στο φινάλε, αν ο προπονητής έχει τόσους σοβαρούς ενδοιασμούς για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ξανά είναι θέμα της διοίκησης να αποφασίσει τι πρέπει να κάνει.

Αφήνοντας την κατάσταση ως έχει, τα πράγματα πολύ δύσκολα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Αν θέλετε τη δική μου άποψη, δεν είναι ο προπονητής που πρέπει να φύγει είναι η βάση της στελεχιακής κατάστασης της ομάδα που πρέπει δραστικά να διαφοροποιηθεί.

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε μαξιλαράκι ευρωπαϊκό. Κατάφερε να αποκλειστεί από μία τα πολύ υποδεέστερη ομάδα, δίχως να έχει επιθετικό για να δώσει τις απαντήσεις στο μεγάλο ζήτημα του γκολ. Σε αυτήν την ομάδα πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά.

Η μεγάλη διαφοροποίηση έγινε σε διοικητικό επίπεδο, καιρός είναι να γίνει και σε οργανωτικό. Χρειάζεται πολλή ανάλυση και πολύ ψάξιμο από τον Μάριο Ηλιούπουλο για να καταλάβει τι γίνεται εκεί μέσα. Καιρός είναι όμως για αποχωρήσεις και τομές γιατί έτσι, θα έρθει μόνο κατρακύλα. Στην πόρτα της εισόδου είναι...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ