ΑΕΚ

Μάριος Ηλιόπουλος: Το βολάν της ΑΕΚ σε έναν άνθρωπο που δείχνει μη συμβατός με όσα έχουμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο

Μάριος Ηλιόπουλος: Το βολάν της ΑΕΚ σε έναν άνθρωπο που δείχνει μη συμβατός με όσα έχουμε συνηθίσει στο ποδόσφαιρο
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισε από την προσωπικότητα και το ταπεραμέντο του νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στα 24 χρόνια που ασχολούμαι ενεργά με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που τη διοίκησαν. Άλλοι με ευγένεια, κάποιοι με καχυποψία απέναντι σε όλα και σε όλους, ορισμένοι με πελώρια σκιά και κάποιοι άλλοι πολλοί μικροί για το μέγεθός της.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος αντιπροσωπεύει μια καινούργια κατάσταση, ομολογουμένως και διαφορετική. Ένας διοικητικός ηγέτης για τον οποίο πολύ γρήγορα σχηματίζεις την εικόνα ότι είναι εύστροφος, μορφωμένος, ετοιμόλογος και οξυδερκής.

Επίσης προδιατεθειμένος να ξιφουλκήσει και να αμφισβητήσει τις προθέσεις και την πορεία κάποιου δίχως να έχει ιδέα για το ποιος είναι ή πιο background υπάρχει πίσω του. Με μια προχειρότητα που σου έδινε την εντύπωση ότι στηριζόταν σε κάτι που κάποιος του είπε, όχι σε δική του προσωπική γνώση. Αυτό για κάποιες ατάκες προς τους δημοσιογράφους.

Στο τέλος ζήτησε (εις διπλούν) από εκείνους και όλους όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα να φωνάξουν ‘’Ζήτω η ΑΕΚ’’. Δεν ήταν κακό, μα λίγοι ακολούθησαν, ελάχιστοι για την ακρίβεια και δεν ήταν οι δημοσιογράφοι. Όχι διότι δεν το ένιωθαν, αλλά γιατί ξαφνιάστηκαν, απόρησαν ή και ντράπηκαν. Χαμογέλασαν με το ισπανικό λογύδριο προς τον Ματίας Αλμέιδα, αλλά και πάλι οι στιγμές ήταν αμήχανες.

Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι για όλους εμάς αλλά για τον κόσμο της κυρίως -και αυτό είναι που μετράει περισσότερο- ένας άνθρωπος μη επεξεργάσιμος.

Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις πόσο γρήγορα τρέχει το μυαλό του, αν είναι πιο ‘’σπιντάτο’’ από τις ταχύτητες που ανέπτυσσε κρατώντας το τιμόνι κι αν όντως θα πρέπει να δεθούμε καλά στις ζώνες μας για την εκτόξευση ή για να φύγουμε στο γκρεμό. Είναι ένα κλειστό βιβλίο το οποίο θα ανοίγεται μπροστά μας κεφάλαιο με το κεφάλαιο.

Χαρίσματα ναι, συμπεράσματα όχι

Αναμφίβολα με την παρουσία του ξεδιπλώνεται μια νέα πραγματικότητα, πολύ μακρινή από τα συνηθισμένα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί τον ξύλινο λόγο και ο οποίος επιχειρεί με τις ωραία δομημένες εκφράσεις του να κερδίσει τις εντυπώσεις και να πείσει το κοινό του.

Βέβαια, όπως πολύ σωστά σημείωσε, οι πράξεις θα είναι αυτές που θα καθορίσουν και τη δική του πορεία. Θα αποδώσω το μικρό show στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στην αυθεντικότητα και στην εγκαρδιότητα που φαίνεται ότι τον διακρίνουν.

Θα σταθώ με περισσότερη αισιοδοξία σε αυτά που είπε για τον προπονητή, στην υπενθύμιση των συμβάντων της Τούμπας, στο όραμά του να δει την ΑΕΚ να παίζει ποδόσφαιρο που θα μαγεύει την Ευρώπη.

Λόγια είπε όμορφα και όχι βαρύγδουπα, του βγήκαν με αγνότητα και όχι με μεγαλοστομία. Συνιστά επίσης τίμια από μέρους του πράξη η σκιαγράφηση της σχέσης του με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σούμα μέσα από αυτή τη συνέντευξη Τύπου η οποία να δίνει με ασφάλεια το πόσα και ποια θα κάνει για την ΑΕΚ ο Μάριος Ηλιόπουλος, δεν γίνεται να αποδοθεί.

Η πορεία των μηνών, η μη ορατή πτυχή της σχέσης που θα αναπτύξει με τον προπονητή, η λειτουργικότητα της εταιρείας σε καθημερινό και ποδοσφαιρικό επίπεδο, θα καταδείξουν αν μπορεί να γίνει εξίσου καλός καπετάνιος και για μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Κρατάμε τη χαρά στο πρόσωπο του γι’ αυτό που έχει αναλάβει και πορευόμαστε με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθεί στον πήχη που εκείνος τοποθέτησε ψηλά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ