ΑΕΚ

Όσο η ΑΕΚ δεν λύνει το θέμα με τους τραυματισμούς, τόσο θα αυτοκαταστρέφεται

SUPERLEAGUE 2024-2025 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2024-2025 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το μεγαλύτερο ζήτημα της ΑΕΚ που ξεπερνάει κατά πολύ την απώλεια δύο βαθμών.

Δεν είναι του στυλ του, είπε ο Ματίας Αλμέιδα μετά το παιχνίδι με τον Βόλο στη Νέα Φιλαδέλφεια, να δουλεύει με τόσους πολλούς παίκτες. Προφανώς δεν υπολόγιζε ότι θα απευθυνόταν στην ύπαρξη του Τσιλούλη, στην προσπάθεια της ΑΕΚ να πάρει το παιχνίδι κόντρα στην Athens Kallithea. Κι αν η ιστορία συνεχιστεί κατ' αυτόν τον τρόπο, σε λίγο θα αρχίσει να ψάχνει για παίκτες στην ΑΕΚ Β.

Παρεμπιπτόντως, η Ένωση έχασε και τον Μουκουντί με ακόμα ένα μυϊκό ζήτημα, λογικά ο Καμερουνέζος θα απουσιάσει από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ, την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημά της ομάδας. Να διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες και επί της ουσίας να μην τους έχει ενεργούς με μια κανονικότητα.

Ακόμα και έτσι, με δεξί μπακ τον Πινέδα, δεκάρι τον Μάνταλο, στο οχτώ τον ανέτοιμο ακόμα Περέιρα, φορ τον Πιερό που ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει σχετικά με τον τρόπο που η ΑΕΚ συνηθίζει να παίζει χρησιμοποιώντας στην κορυφή της επίθεσης τον Γκαρσία και ακόμα, έχοντας στον πάγκο της έναν τερματοφύλακα, δύο στόπερ, έναν αριστερό μπακ, δυο αμυντικά χαφ και τρεις ακραίους επιθετικούς, το ματς θα μπορούσε να το πάρει. Της έλειψε η ποιότητα για να το καταφέρει.

Δίχως τον Γκαρσία, τον Άμραμπατ, τον Λιούμπιτσιτς, τον Ρότα, τον Γκατσίνοβιτς, τον Λαμέλα και τον Οντουμπάτζο, το ζήτημα δεν ήταν μόνο ποιοτικό ή και ποσοτικό, αλλά περισσότερο περίπλοκο καθώς αφενός θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ποδοσφαιριστές που κατά περιπτώσεις δεν υπολογίζονται ούτε ως αλλαγή και αφετέρου θα έπρεπε να γίνουν αλχημείες.

Σε μία ομάδα με τόσο μεγάλο ρόστερ, με τόσες επιλογές σε κάθε θέση είναι τουλάχιστον παράδοξο να οδηγείται σε τέτοιο σημείο, δηλαδή της αναζήτησης λύσεων ανακατεύοντας πράγματα.

Η ΑΕΚ πήρε τον Λαμέλα για να της καθαρίζει παιχνίδια όπως αυτό. Κράτησε τον Γκαρσία αρνούμενη τεράστιες οικονομικά προτάσεις όπως η ίδια επικαλείται, για να είναι ο βασικός επιθετικός και όχι για να μπαινοβγαίνει ασταμάτητα σε αίθουσες θεραπειών.

Απέκτησε δεύτερο δεξί μπακ για να μη χρειάζεται να παίζει ο Πινέδα εκεί, τώρα έφερε τον Μαρσιάλ για να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της και όχι για να βουτήξει ο Γάλλος μέσα σε αυτή την ακατανόητη δίνη των μυϊκών τραυματισμών.

Για να είμαι ειλικρινής, δυσκολεύομαι να κρίνω την ομάδα όταν δεν παίζει με τους κανόνες που η ίδια θέλει να δημιουργήσει για τον εαυτό της. Το πρόβλημα είναι καθαρά δικό της, εκείνη το δημιουργεί στον εαυτό της, αυτή είναι που στερεί από εκείνον τη δυνατότητα να παρουσιάζεται με την πληρότητα που απαιτείται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Αν δεν λύσει το πρόβλημα με τους τραυματισμούς, αποκλείεται να φτάσει μακριά. Και δεν είναι μόνο οι τίτλοι που θα χάνονται αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που θα φθείρονται. Κάπου πρέπει να πει ένα τέλος σε όλο αυτό...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ