ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στο SPORT24: "Χρυσό στο Λος Άντζελες, αγάπησα την Ελλάδα λόγω Αρχαίας Ολυμπίας"

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ με τον Δήμο Μπουλούκο
Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ με τον Δήμο Μπουλούκο SPORT24

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ μίλησε στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων, εξήγησε γιατί επέλεξε την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και έδωσε μεγάλη υπόσχεση για το 2028 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες.

Η λέξη που έβγαινε συνέχεια από το στόμα του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 86 κιλά της ελευθέρας πάλη των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το spasiba, δηλαδή το ευχαριστώ στα ρώσικα.

Ο Κουρουγκλίεβ δεν κρύβει ότι είναι Ρώσος αλλά είναι ευγνώμων με την Ελλάδα που άνοιξε την αγκαλιά της και τον πολιτογράφησε Έλληνα. "Ευχαριστώ όλο τον κόσμο, ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που με υποδέχτηκαν και με έκαναν δικό τους. Αυτό το μετάλλιο το χαρίζω σε όλους τους Έλληνες" είπε ο Νταουρέν.

Ο Κουρουγκλίεβ άρχισε να αγωνίζεται με την Ελλάδα από το 2022, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Έπρεπε να αναζητήσει άλλη χώρα για να πάει στους Ολυμπιακούς και εξηγεί το γιατί.

"Ήρθα στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 2015 και συμμετείχα στο τουρνουά "OlympiaCup" που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία. Με ξενάγησαν τότε στην αρχαία παλαίστρα, μου είπαν για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε έβαλα στην καρδιά μου την Ελλάδα. Η Αρχαία Ολυμπία με έκανε να αγαπήσω την Ελλάδα", λέει ο Νταουρέν που και τις δύο πρώτες φορές που ήρθε στη χώρα μας, πήγε στην Αρχαία Ολυμπία και μπολιάστηκε με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πλέον ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος για την απόφαση του να επιλέξει την Ελλάδα. "Δικαιώθηκα 100% για την απόφαση μου. Αυτό το μετάλλιο είναι για τον ελληνικό λαό, για όλους τους Έλληνες που με δέχθηκαν στη χώρα".

Από μικρό παιδί ασχολείται με την πάλη στο Νταγκεστάν όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Εκεί οι επιλογές δεν είναι πολλές για το τι θα κάνεις στη ζωή σου και ο Νταουρέν επέλεξε την πάλη για να ξεχωρίσει.

"Όλα τα παιδιά κάνουν πάλη, το ίδιο έκανα κι εγώ. Από μικρός την ξεκίνησα και πλέον είναι όλη μου η ζωή. Δεν έχω κάποια χόμπι ή άλλες ασχολίες, μόνο η πάλη μου αρέσει".

Κατά βάθος ήθελε το χρυσό μετάλλιο αλλά και με το χάλκινο είναι πολύ χαρούμενος. Αλλωστε όπως μας είπε πριν μας αποχαιρετήσει, στόχος είναι η κορυφή το 2028.

"Θέλω να φέρω κι άλλα μετάλλια στην Ελλάδα, σε όλες τις διοργανώσεις. Και θέλω το χρυσό στο Λος Αντζελες στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028"

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ