ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία ο Μιχάιν Λόπεζ που κατέκτησε πέμπτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο

Ο Μιχάϊν Λόπεζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Μιχάϊν Λόπεζ στους Ολυμπιακούς Αγώνες © 2024 EUGENE HOSHIKO / AP IMAGES

Πέμπτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε ο Κουβανός παλαιστής Μιχάϊν Λόπεζ. Ο 41χρονος ήταν ο νικητής σε Πεκίνο, Λονδίνο, Ρίο, Τόκιο και Παρίσι ενώ η επίδοση αυτή δεν έχει προηγούμενο σε ατομικό ολυμπιακό αγώνισμα, καλοκαιρινό ή χειμερινό, ανδρών ή γυναικών.

Ο Κουβανός παλαιστής Μιχάϊν Λόπεζ ανήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ αθλητών με τέσσερα ατομικά χρυσά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο επτά αθλητές έχουν πετύχει αυτό το κατόρθωμα, μεταξύ των οποίων ο θρύλος της κολύμβησης Μάικλ Φελπς, ο πρώην ήρωας του στίβου Καρλ Λιούις και τώρα η Κέιτι Λεντέκι.

Ωστόσο, την Τρίτη (6/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο Λόπεζ μπήκε σε μια νέα ομάδα, στην οποία είναι μόνος του! Κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο κερδίζοντας στην κατηγορία 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης ανδρών. Δύο άλλοι αθλητές, τα αστέρια του αμερικανικού μπάσκετ Σου Μπερντ και Ντιάνα Ταουράσι, έχουν πετύχει αυτό το κατόρθωμα σε ομαδικά αγωνίσματα. Σε ατομική βάση, όμως, το επίτευγμα του Λόπεζ δεν έχει προηγούμενο.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο μέρος του επιτεύγματος του Λόπεζ είναι πως ενώ άλλοι παλαιστές αγωνίζονται όλο το χρόνο, ο Κουβανός αποφάσισε ότι ήταν πολύ μεγάλος για να υποβάλει το σώμα του στην ταλαιπωρία των επαναλαμβανόμενων αγώνων, προτιμώντας να προετοιμάζεται σε μακροχρόνια προπονητικά καμπ. Ο Λόπεζ έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 21 ετών στην Αθήνα το 2004, όπου αποχώρησε στα προημιτελικά. Η χρυσή του πορεία ξεκίνησε στο Πεκίνο το 2008.

Μάλιστα, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παρίσι, ο Μιχάϊν Λόπεζ έβγαλε τα παπούτσια του, σηματοδοτώντας το τέλος στην πλούσια καριέρα του.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ