X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΑΛΗ

Ρίχνεται στη μάχη του Παγκοσμίου ο Πιλίδης

Ο Γιώργος Πιλίδης ρίχνεται στη μάχη των μεταλλίων απέναντι στον Αμερικανό Τζόρνταν Ντέκατουρ την Παρασκευή, στο Παγκόσμιο Παίδων που φιλοξενείται στα Άνω Λιόσια.

Με θέαμα υψηλού επιπέδου και συναρπαστικούς αγώνες συνεχίστηκε και η 4η ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης των Άνω Λιοσίων.

Οι ελληνικές παρουσίες στη γυναικεία πάλη, ολοκληρώθηκαν και πλέον το βάρος πέφτει στον... Γιώργο Πιλίδη.

Το "χρυσό παιδί" του αθλήματος και φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ξεκινάει την Παρασκευή τις προσπάθειές του με στόχο την άνοδο στο βάθρο και την κατάκτηση του πολυπόθητου χρυσού που λείπει από τη συλλογή του.

Επίσης, την Παρασκευή θα αγωνιστούν οι Πέτρος Στεφανίδης, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, Γιάννης Λοϊζίδης και Στέλιος Σταμάτης.

Καρντάνοφ: "Παίζεις για να κερδίσεις"

Ο προπονητής του Πιλίδη, Αμιράν Καρντάνοφ, αναφερόμενος στην κλήρωση του αθλητή του που τον έφερε απέναντι στον Τζόρνταν Ντέκατουρ (ΗΠΑ), σχολίασε: "Όταν θέλεις να κερδίσεις, δεν έχει σημασία αν θα αντιμετωπίσεις τον καλό στον πρώτο ή στον τελευταίο αγώνα. Θα πρέπει να μπεις μέσα, για να τους κερδίσεις όλους".

Ντέκατουρ: "Νιώθω έτοιμος για τον Πιλίδη"

Γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο αντίπαλος του Πιλίδη στα 58κ. της ελευθέρας πάλης, στη φάση των 16.

Ο νεαρός παλαιστής από τις Ηνωμένες Πολιτείες μίλησε για τον αγώνα κόντρα στον Έλληνα δις δευτεραθλητή κόσμου.

"Νιώθω έτοιμος. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα ίσως τον αντιμετώπιζα. Τον ήθελα νωρίς στο τουρνουά. Πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερο για να συνεχίσεις. Θα τα δώσω όλα για να νικήσω", σχολίασε ο 17χρονος Αμερικανός για τον συνομήλικό του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης, που έχει πανηγυρίσει και το αργυρό μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι νικήτριες της ημέρας

Το χρυσό μετάλλιο στα 38κ. κορασίδων κατέκτησε η Σαχάνα Ναζάροβα από το Αζερμπαϊτζάν, που χρειάστηκε μόλις 1.22 για να βγάλει εκτός μάχης την Ουκρανή Μαρία Τόμισκ. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Χουλιέτα Εσπεράνσα Μαρτίνες Γκονσάλες (Μεξικό) και Λουτσάνα Μπεκμπαούλοβα (Ρωσία).

Στην κατηγορία των 43κ., η Γιούμι Ίτο από την Ιαπωνία "καθάρισε" σε 17 δευτερόλεπτα την Έμιλι Κινγκ Σίλτον από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια με εμφατικό τρόπο. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Αλντινάι Νταρζάα (Ρωσία) και Νιλάμ Νιλάμ (Ινδία).

Στην κορυφή ανέβηκε η Ιαπωνία και στα 49κ., καθώς η Σουζούνα Γιοσιμούρα νίκησε 7-2 την Μαρία Τιουμερέκοβα (Ρωσία). Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Ζεϊνέπ Γετζίλ (Τουρκία) και Τετιάνα Προφατιλόβα (Ουκρανία).

To "triple crown" της Ιαπωνίας… έσπασε στον τελικό των 56κ. κορασίδων. Η Σένα Ναγκαμότο έχασε 3-1 από τη Σονάμ Σονάμ (Ινδία) και αρκέστηκε στο αργυρό μετάλλιο. Στο βάθρο ανέβηκαν και οι Άνα Έλα Ζελ (Ουγγαρία) και Αναστασία Μπλάιβας (Γερμανία).

Αμφίρροπος ήταν ο τελικός των 65κ., όπου η Χονόκα Νακάι (Ιαπωνία) επικράτησε στις λεπτομέρειες της Αλάρα Λία Μπόιντ (ΗΠΑ). Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Βικτόρια Αλέσια Τζετσιαρένκα (Λευκορωσία) και Οξάνα Τσούντικ (Ουκρανία).

Ξεχώρισε η Γιατζόγλου

Η Αθηνά Γιατζόγλου έκανε την καλύτερη ελληνική πορεία από ελληνικής πλευράς στην πάλη κορασίδων. Η νεαρή αθλήτρια προκρίθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στις 16 των 46κ. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, νίκησε με πτώση την Νατάλια Βάλζακ. Στη συγκεκριμένη φάση, δυστυχώς η νεαρή αθλήτρια από την Πολωνία τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Στη φάση των 16 στα 52κ. η Ρουμπίνη Τριανταφυλλοπούλου ηττήθηκε με πτώση από την Ινδή Μινάκσι Μινάκσι.

Στα προκριματικά των 70κ., η Μαρία Μακρίδη αποκλείστηκε με πτώση από τη Ρωσίδα Αλένα Τιμοφέεβα, όπως και στα 60κ. η Αννα Μαρία Πανταζή που προσπάθησε απέναντι στην Καναδή Κίρτι Σαξένα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα με τεχνική πτώση.

Η Γεωργία Γκουγκούδη που είχε περάσει στον β’ γύρο των ρεπεσάζ στα 56κ. δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία της καθώς έχασε με πτώση από την Αναστασία Μπλάιβας από τη Γερμανία.

Οι κληρώσεις των Ελλήνων αθλητών

Στα 42κ., ο Πέτρος Στεφανίδης ξεκινάει την προσπάθειά του από τους 16 με αντίπαλο τον Μουράτ Κουνταϊμπέργκεν από το Καζαχστάν. Στα 50κ., ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης αρχίζει από τα προκριματικά κόντρα στον Ελβετό Τόμας Επ. Στα 69κ., ο Γιάννης Λοϊζίδης ξεκινάει από τα προημιτελικά με αντίπαλο τον Ρώσο Σόσλανμπεκ Μπουντάεφ και στα 85κ. ο Στέλιος Σταμάτης -επίσης στα προκριματικά- θα αντιμετωπίσει τον Κάμο Χακομπιάνιαν από την Αρμενία.

Τιμήθηκε ο Ντουγκουσίεφ

Πριν από την έναρξη του πρωινού προγράμματος, βραβεύτηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης ο Ολυμπιονίκης Ισλάμ Ντουγκουσίεφ, που είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και τέσσερα χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1990, 1991, 1993, 1994).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ