X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Ακόμα τρία μετάλλια στο ρουμανικό Όπεν αθλητών με αναπηρίες

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες, που έγινε στην Κλουζ Νάποκα της Ρουμανίας. Ακόμα τρία μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα.

Εξαιρετικός ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες, που έγινε στην Κλουζ Νάποκα της Ρουμανίας. Μετά την 3η θέση του Μάριου Χατζηκυριάκου στην κλάση 6 της κατηγορίας νέων, ήρθαν ακόμα τρία χάλκινα μετάλλια σε επίπεδο ανδρών. Τα κατέκτησαν ο Λάζαρος Τέλογλου στο απλό της κλάσης 10 (σ.σ. ορθίων), ο ίδιος αθλητής με Ουκρανό συμπαίκτη στο ομαδικό της ίδιας κλάσης και ο Χρήστος Στάμου με Αμερικανό συμπαίκτη στο ομαδικό των κλάσεων 1-2 (με αμαξίδιο).

Στο απλό εξάλλου, ο Γιώργος Μουχθής και ο Στάμου μπήκαν στον προημιτελικό γύρο των κατηγοριών τους και διεκδίκησαν μετάλλιο. Γενικά οι έξι Έλληνες αθλητές έκαναν πετυχημένο αγωνιστικό τεστ στη Ρουμανία μέσα από πολλά ματς και ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης, μαζί με τον ειδικό συνεργάτη της Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α. Μιχάλη Κατσικαδέλη έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο απλό των ανδρών και την κλάση 10 (σ.σ. των ορθίων) ο Τέλογλου άρχισε την πορεία του από το 3ο γκρουπ των προκριματικών. Έκαμψε τον Σέρβο Μπόγιαν Γιοβάνοβιτς με 3-1 σετ, τον Μαυροβούνιο Ντέγιαν Μπασάνοβιτς με 3-0, ενώ έχασε δύσκολα από τον Βρετανό επικεφαλής Τζον Λαουρένσε με 3-2. Με τη 2η θέση του γκρουπ μπήκε στην 8άδα κι εκεί απέκλεισε τον Βρετανό Τζος Μόργκαν με 3-0 σετ εξασφαλίζοντας θέση στο πόντιουμ. Στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον Βούλγαρο Στεφάνοφ Κοτζαμπάσεφ (που στη συνέχεια αναδείχτηκε πρωταθλητής της κατηγορίας) και ηττήθηκε με 3-0 σετ.

Στην κλάση 2 (σ.σ. αθλητών σε αμαξίδιο) ο Στάμου μετείχε αρχικά στο 3ο γκρουπ. Νίκησε τον Νάθαγουτ Τάιναθετ από την Ταϊλάνδη με 3-1 σετ και τον Ουκρανό Ρομάν Γκούλικ με 3-0, έχασε από τον επικεφαλής Βραζιλιάνο Ιρανίλντο Κοσεϊσάο με 3-0 και κατέκτησε τη 2η θέση. Προκρίθηκε στα προημιτελικά κι εκεί κάμφθηκε πολύ δύσκολα από τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε Μάρσιο Ντα Κόστα (που αργότερα πήρε και το χρυσό μετάλλιο) με 3-2 σετ.

Στην κλάση 6 (των ορθίων) ο Μουχθής αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ και προκρίθηκε επίσης ως 2ος στα νοκ άουτ. Κατέβαλλε τον Βρετανό Κόνορ Μακ Άνταμ με 3-0 σετ κι έχασε από τον Ρουμάνο Μπόμπι Σίμιον με 3-1. Αποκλείστηκε στα προημιτελικά με 3-0 σετ από τον Χιλιανό Κρίστιαν Ντετόνι.

Στην ίδια κλάση ο Χατζηκυριάκος ήταν στο 3ο γκρουπ και υπέστη τρεις ήττες. Από τον Χιλιανό Πίνο Λόρκα, από τον Σλοβάκο Αλεξάντερ Νάγκου και τον Αμερικανό Ίαν Φιλίπ Σίντενφελντ, όλες με 3-1 σετ.

Επίσης στην κατηγορία 6 ο Λευτέρης Μαυρής αρκέστηκε στην 3η θέση του 4ου γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες. Ξεπέρασε τον Ρουμάνο Φλορίν Μίλτσιου με 3-1 σετ και έχασε από τον Βρετανό επικεφαλής Μάρτιν Πέρι με 3-0 και τον Σλοβάκο Γκάμπριελ Τσέμι με το ίδιο σκορ.

Στο απλό γυναικών ήταν μία η ελληνική συμμετοχή και καταγράφηκε με τη Φωτεινή Μπουσίου, η οποία μετείχε στην κλάση 6 (σ.σ. των ορθίων) και το 2ο γκρουπ. Προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά αποκλείστηκε με δύο ήττες 3-0 σετ από την Ουκρανή Γιουλίγια Κλιμένκο και τη Ρωσίδα Σβετλάνα Νεστερένκο.

Στο ομαδικό ανδρών η ελληνική συμμετοχή άρχισε από τις κλάσεις 1 και 2 (αθλητών με αμαξίδιο). Εκεί ο Στάμου συγκρότησε ομάδα με τον Αμερικανό Τζέιμς Σίγκρεστ. Αγωνίστηκαν στο 1ο γκρουπ κι αφού την Παρασκευή έχασαν 2-1 από τη Σλοβακία και νίκησαν 2-0 τη μικτή Λευκορωσίας/Ρουμανίας, το Σάββατο ξεπέρασαν με 2-0 τη Γαλλία/Σλοβακία και παίρνοντας τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ εξασφάλισαν θέση στο βάθρο. Στα ημιτελικά συνάντησαν τη Βραζιλία, γνώρισαν την ήττα με 2-0 και πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κλάση 6 (ορθίων) έγιναν δύο ομάδες με Έλληνες. Στο 1ο γκρουπ ο Λευτέρης Μαυρής με τον Ρουμάνο Φλορίν Μίλτσιου έχασαν 2-0 από τη Χιλή και τη Μεγάλη Βρετανία κι έμειναν στην 3η θέση. Στο 2ο γκρουπ η Ελλάδα με τους Γιώργο Μουχθή/Μάριο Χατζηκυριάκο κάμφθηκε 2-0 από τη Ρουμανία και τη Σλοβακία και περιορίστηκε κι αυτή στην 3η θέση.

Στην κλάση 10 ο Τέλογλου έκανε ομάδα με τον Ουκρανό Λεβ Κατς και κληρώθηκαν στο 2ο γκρουπ. Την Παρασκευή νίκησαν 2-1 το Καζακστάν/Μαυροβούνιο κι έχασαν 2-0 από τη Βουλγαρία, ενώ σήμερα λύγισαν με 2-0 την επικεφαλής του γκρουπ Σερβία και πήραν την πρόκριση. Στα ημιτελικά έχασαν 2-0 από τη μικτή Πολωνίας/Ρωσίας και κατέκτησαν τελικά την 3η θέση.

Στο ομαδικό γυναικών και τις κλάσεις 6-7 (ορθίων) η Μπουσίου έπαιξε με τη Μιλγιάνα Τσίρκοβιτς από το Μαυροβούνιο. Για το 1ο γκρουπ υπέστησαν τρεις ήττες με 2-0 από τη μικτή Κορέας/Ρωσίας, την Ουκρανία και τη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ