ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Φυσιολογικοί αποκλεισμοί για Χριστοφοράκη, Τόλιου

Φυσιολογικοί αποκλεισμοί για Χριστοφοράκη, Τόλιου

Η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των νοκ άουτ ταμπλό και πηγαίνουν αύριο (15/4) στα δύο ταμπλό των "32".

Στον 1ο γύρο των ταμπλό έμειναν οι Ελληνίδες αθλήτριες στο ξεκίνημα της 3ης ημέρας του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης στο Χάλμσταντ. Η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη αποκλείστηκαν στα προημιτελικά των νοκ άουτ ταμπλό και πηγαίνουν αύριο (15/4) στα δύο ταμπλό των «32», που θα σχηματιστούν για να δώσουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Ρίο από τη σουηδική πόλη.

Οι σημερινές ήττες τους βέβαια, δεν συνιστούν αποτυχία, καθώς αντιμετώπισαν ποιοτικότερες αθλήτριες και με πολύ πιο υψηλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, απλά θα μπορούσε να κάνει καλύτερη εμφάνιση η Τόλιου, η οποία μάλιστα είχε αφήσει θαυμάσιες εντυπώσεις την Τετάρτη με τη νίκη της κόντρα στην Κροάτισσα Ράκοβατς. Τα κορίτσια θα μάθουν το βράδυ, έπειτα από νέα κλήρωση, τους προσεχείς αντιπάλους τους.

Την αρχή στα παιχνίδια των Ελλήνων την Πέμπτη έκανε από το 3ο ταμπλό η Χριστοφοράκη. Η προημιτελική αναμέτρηση με τη Σαν Σιάονα αποτέλεσε βασικά εμπειρία και τεστ δυνατοτήτων για την πρωταθλήτριά μας και ανεξάρτητα από τη φυσιολογική ήττα με 4-0 η εικόνα της ήταν θετική. Η πολιτογραφημένη Γερμανίδα είναι νούμερο 3 του Προολυμπιακού τουρνουά και 18 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει από μία πρωτιά σε World Tour της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) σε απλό και διπλό γυναικών.

Η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια στάθηκε αξιοπρεπέστατα και αντιμετώπισε αρκετά καλά τις επιθέσεις και τις κόντρες από το «δοντάκι» της Σαν, που παίζει με ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα. Πήρε πολλούς προσωπικούς πόντους με κόντρες και καρφί, ενώ έλεγξε σε ικανοποιητικό βαθμό και τα διαφορετικά σερβίς της Σαν με το κομπίνα-λάστιχο. Έτσι, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρει τουλάχιστον ένα σετ και μάλιστα ήταν μαζί με την Κινέζα μέχρι τα μέσα όλων των σετ και στο 3ο προηγήθηκε 8-6 και 12-11. Τα σετ 4-11, 5-11, 12-14 και 6-11. Η Χριστοφοράκη θα συνεχίσει τώρα στο «κόκκινο» ή το «μπλε» ταμπλό, που θα είναι των «32» και θα δώσουν για τις νικήτριες τα δύο τελευταία εισιτήρια για το Ρίο από το Χάλμσταντ.

Πολύ δύσκολο ήταν και το έργο της Τόλιου απέναντι στη Γαλλίδα Καρόλ Γκρουντίς για το 7ο ταμπλό. Θεωρητικά ωστόσο, η 21χρονη πρωταθλήτρια μπορούσε να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό, ειδικά από τη στιγμή που προερχόταν από την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη κόντρα στη Ράκοβατς. Αυτή τη φορά όμως, είχε κακή απόδοση και δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και διάρκεια στους πόντους. Παράλληλα η Γκρουντίς (νούμερο 88 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε διαφορετικό στυλ και περισσότερες επιλογές απέναντι στην άμυνα και η ήττα ήρθε εύκολα με 4-0 σετ.

Η Τόλιου είχε και πρόβλημα στην υποδοχή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει τους πόντους όπως θα ήθελε. Στο 2ο σετ έκανε θετική αρχή με 3-1, αλλά αμέσως πήγε στο 3-6 χάνοντας τρεις πρώτες μπάλες. Στο 3ο σετ ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος πήρε τάιμ άουτ στο 1-4, η Ελληνίδα διεθνής επέστρεψε δυναμικά και μείωσε σε 3-4, αλλά αμέσως η Γαλλίδα πήγε το σετ στο 7-3. Τα σετ 3-11, 6-11, 4-11 και 3-11. Η Τόλιου πηγαίνει κι αυτή αύριο στο 2ο και τελευταίο στάδιο των αγώνων. Η Γκρουντίς θυμίζουμε ότι στα προκριματικά πήρε αήττητη την πρωτιά στο γκρουπ της Χριστοφοράκη.

* Το Halmstad Arena εξυπηρετεί διάφορα σπορ όχι μόνο στη σάλα, αλλά και σε αίθουσες προπόνησης στο εσωτερικό του. Στο δεύτερο προπονητήριο, εκεί όπου παίζουν αθλητές και αθλήτριες της ομάδας πινγκ πονγκ του Χάλμσταντ, έγινε το πρωί αγώνας χάντμπολ νεαρών ηλικιών. Δίπλα στο γυμναστήριο εξάλλου, υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χόρτο, κολυμβητήριο, παιδότοπος κ.α.

* Πέρσι δημιουργήθηκε Wall of Fame μέσα στο Halmstad Arena για να τιμήσει μεγάλους αθλητές, που προέρχονται από την πόλη. Εκεί δεσπόζει και η μορφή του 50χρονου θρύλου της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γιόργκεν Πέρσον. Στην τεράστια καριέρα του από τη δεκαετία του ‘80 μέχρι τη δεκαετία του ‘00 είχε κορυφαίες διακρίσεις σε όλα τα μεγάλα ραντεβού και οι συμπολίτες του έχουν φωτογραφία του και στο …δοξασμένο τείχος, δίπλα στον παλιό Σουηδό αθλητή του χάντμπολ Μπενγκ Μπόνα Χάνσον.

* Από την πόλη της νοτιοδυτικής Σουηδίας προέρχονται αρκετοί διεθνείς. Από το σήμερα είναι οι Παρ Γκέρελ, Άντον Σέλμπεργκ και Κριστιάν Κάρλσον. Σε μία πλευρά της εξέδρας του γυμναστηρίου μάλιστα, οι διοργανωτές άπλωσαν τεράστιο πανό με τις μορφές του Κάρλσον, του Πέρσον και του Σέλμπεργκ προφανώς για να σταθούν σε τρεις διεθνείς διαφορετικών γενεών, που τιμούν την πόλη και τη χώρα.

* Αδικήθηκε δύο φορές από τη Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά δεν το βάζει κάτω κι επιδιώκει την ολυμπιακή πρόκριση για 3η φορά. Ο λόγος για τη Σουηδέζα Ματίλντα Έκχολμ, η οποία είχε εξασφαλίσει συμμετοχή από Προολυμπιακά τουρνουά για το Πεκίνο και το Λονδίνο, όμως η Ο.Ε. δεν την έστειλε στην κορυφαία διοργάνωση επειδή είχε σκεπτικό ότι πρέπει να εκπροσωπήσουν τη χώρα όσοι μπορούν να προχωρήσουν έστω στις 8άδες! Με την ελπίδα να μη μείνουν ξανά σε αυτή τη λανθασμένη πρακτική οι Σουηδοί η Έκχολμ παλεύει και στο Χάλμσταντ να προκριθεί για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάει έστω στο Ρίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ