X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Πτώση για τους Έλληνες στους πίνακες αξιολόγησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αρνητική παρουσία της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτυπώθηκε και στους πίνακες αξιολόγησης.

Η αρνητική παρουσία της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτυπώθηκε και στους πίνακες αξιολόγησης. Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος εξέδωσε γρήγορα μετά τους αγώνες στην Κουάλα Λουμπούρ τους πίνακες για τον Μάρτιο και, όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο στο κλασικό ranking list, όσο και στο ειδικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες καταγράφηκε πτώση για τους βασικούς αθλητές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για το Ρίο, όμως από το νούμερο 16 του Olympic Singles Ranking έπεσε στο 23 και δεν έχει το ίδιο πλεονεκτική θέση. Στο World Ranking List υποχώρησε 13 θέσεις και βρέθηκε στην 35η. Πολύ δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τον Καλλίνικο Κρεάνγκα. O θρυλικός άσος, που έχει γενέθλια σήμερα κι έκλεισε τα 44 χρόνια ζωής, οπισθοχώρησε στο 60 της ολυμπιακής κατάταξης (και στο 115 του W.R.L.). Ο Κώστας Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε στη Μαλαισία τη μικρότερη βαθμολογική απώλεια, είναι στο 65 (και το 129 του W.R.L.), ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Τόλιου, που έχει ελπίδες να πραγματοποιήσει το όνειρό της, έχασε έδαφος και πήγε στο 77 (αν και στο W.R.L. είχε άνοδο 11 θέσεων).

Θυμίζουμε βέβαια, ότι το πρώτο κριτήριο για πρόκριση είναι το Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο γίνεται από τις 6 έως τις 10 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα με τα αρνητικά νέα από τους ατομικούς πίνακες είναι αποθαρρυντική και η νέα θέση της εθνικής ανδρών στο Olympic Team Ranking. Μετακινήθηκε στο νούμερο 24 από το 15 του Φεβρουαρίου και έγινε ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση η παρουσία στο Ρίο.

Από διοργανώσεις, στις οποίες πήραν μέρος Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης υπολογίστηκαν γι’ αυτόν τον μήνα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαλαισίας, τα διεθνή τουρνουά νέων στην Τσεχία και τη Γαλλία και το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 των ανδρών, στο οποίο αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης. Έτσι επανήλθαν στις κατατάξεις νεαροί διεθνείς, ενώ από την άλλη πλευρά προέκυψαν πάλι κάποιες έξοδοι. Από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κέρδος για τους άνδρες και στην παγκόσμια κατάταξη μόνο η σημαντική άνοδος του νεαρού Γιάννη Σγουρόπουλου κατά 40 θέσεις.

Στον καθιερωμένο πίνακα των ανδρών ο Γκιώνης έχασε 87 βαθμούς. Είχε 2.456, πήγε στους 2.369 και υποχώρησε από το νούμερο 22 στο 35. Βαθμούς έχασε και ο Κρεάνγκα, 53 συγκεκριμένα. Τώρα εμφανίζει 2.024 και για πρώτη φορά μετά τα εφηβικά του χρόνια βρέθηκε κάτω από τις πρώτες 100 θέσεις στον πίνακα! Από το 97 του Φεβρουαρίου πήγε στο 115. Ευκαιρία δε, να θυμίσουμε ότι ο διαχρονικά κορυφαίος αθλητής της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε φτάσει μέχρι και το νούμερο 7 του κόσμου. Από έναν μήνα το 2002, το 2003 και το 2004. Μόνο μία θέση στην κατάταξη έχασε ο Παπαγεωργίου (που πάντως πήρε 8 βαθμούς μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα) και είναι στην 129η.

Τι σημαίνουν τα νέα δεδομένα για το Olympic Singles Ranking; Ο Γκιώνης παραμένει θεωρητικά μέσα στις θέσεις προκρίσεων για το Ρίο –αν δηλαδή δεν μπορέσει να περάσει από το Προολυμπιακό. Ο Κρεάνγκα είναι οριακά έξω αυτή τη στιγμή, αλλά ακόμα κι αν δεν κατακτήσει κάποιο από τα 10 εισιτήρια της Κωνσταντινούπολης θα έχει τη δυνατότητα να πάρει βαθμούς και να διεκδικήσει εκ νέου πρόκριση από το O.S.R. Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τον Παπαγεωργίου, που είναι λίγο πιο πίσω.

Φυσιολογικά σημειώθηκε πτώση και στην αντίστοιχη κατάταξη για τις εθνικές ομάδες των ανδρών. Ενώ τον Φεβρουάριο η Ελλάδα είχε μικρό όφελος πηγαίνοντας στο νούμερο 15, τώρα υποχώρησε στο 24 όπου ισοβαθμεί με τη Λευκορωσία στους 220 βαθμούς. Στο World Team Ranking βρίσκεται στο νούμερο 18 μαζί με την Ινδία, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο νούμερο 14.

Επιστρέφοντας στη κλασική ατομική διεθνή κατάταξη είναι πολύ ευχάριστη είδηση η νέα βαθμολογική βελτίωση του Γιάννη Σγουρόπουλου. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο ντεμπούτο του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, λίγο έλειψε να φτάσει και σε νίκη και τελικά ανέβηκε στο νούμερο 485 από το 525 του προηγούμενου μήνα. Οι έφηβοι Γιώργος Σταματούρος και Στράτος Δαμιανής επανεμφανίστηκαν στους πίνακες μετά τη συμμετοχή τους στο όπεν του Χόντονιν και είναι στο 642 και στο 746 αντίστοιχα. Τον Μάρτιο βγήκε από τους πίνακες ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (τον Φεβρουάριο ήταν στο 422).

Στο ranking list των γυναικών η Κατερίνα Τόλιου πήγε στο νούμερο 202 από το 213 του Φεβρουαρίου με τα αποτελέσματα στην Κουάλα Λουμπούρ να της αποφέρουν 37 βαθμούς (έχει 1.910). Από τις συμπαίκτριές της στη Μαλαισία η Αγγελίνα Παπαδάκη υποχώρησε στο 287 (από 275) και η Μαρία Χριστοφοράκη στο 322 (από 304). Από τις μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες η Κωνσταντίνα Παρίδη βρέθηκε στο νούμερο 537 (από 481), η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 557 (από 498), η Έλλη Φίσερ στο 635 (από 548) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 655 (από 567). Επίσης, μετά τους αγώνες της στο γαλλικό όπεν νέων στο Μετς η Ελένη Σοφρά πλασαρίστηκε στο νούμερο 512. Έξω από τους πίνακες στο μεταξύ, βρέθηκε ξανά η Φιλαρέτη Εξάρχου (τελευταία φορά ήταν στο 331).

Στο Olympic Singles Ranking η Τόλιου πήγε χαμηλότερα και βρέθηκε στο 77 από το 72 του Φεβρουαρίου. Η αντίφαση σε σχέση με την κλασική παγκόσμια κατάταξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτός ο πίνακας υπολογίζει ουσιαστικά μόνο τις αθλήτριες, που είναι στην προολυμπιακή ομάδα των χωρών τους και υποψήφιες για πρόκριση. Πέρα από το Προολυμπιακό τουρνουά έχει και η Τόλιου πιθανότητες ν’ ανέβει βαθμολογικά και να βρεθεί σε θέσεις πρόκρισης. Η Παπαδάκη και η Χριστοφοράκη, που επίσης θ’ αγωνιστούν στην Κωνσταντινούπολη, έπεσαν στο 99 (από 87) και το 109 (από 90) αντίστοιχα, αλλά έτσι κι αλλιώς είχαν από την αρχή κακή θέση. Τυπικά αναφέρουμε επίσης, ότι στο World Team Ranking η εθνική γυναικών πήγε στο νούμερο 39 από το 36 του Φεβρουαρίου, ενώ στο Olympic Team Ranking έπεσε στο 42 από το 40.

* Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε και τους παγκόσμιους πίνακες στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: Στους αθλητές Under 21 ο Γιάννης Σγουρόπουλος ανέβηκε στο νούμερο 193 (από 197), ο Γιώργος Σταματούρος επανεμφανίζεται στο 293 και ο Στράτος Δαμιανής στο 384. Στις αθλήτριες U21 η Κατερίνα Τόλιου είχε βαθμολογική βελτίωση και μετακινήθηκε στο νούμερο 67 (από 75). Από κει και πέρα η Ελένη Σοφρά είναι στο 275, η Κωνσταντίνα Παρίδη στο 296 (από 263), η Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο 309 (από 273), η Έλλη Φίσερ στο 376 (από 317) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 394 (από 333).

* Στους πίνακες U18 των αγοριών ο Γιάννης Σγουρόπουλος διατηρήθηκε στο νούμερο 76. Ο Γιώργος Σταματούρος βρίσκεται στο 144 και ο Στράτος Δαμιανής στο 223. Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά εμφανίζεται στο 156, η Έλλη Φίσερ πήγε στο 240 (από 186) και η Ελισάβετ Τέρπου στο 257 (από 200).

* Στους πίνακες U15 η Έλλη Φίσερ υποχώρησε στο νούμερο 69 από το 49 του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ