ΠΟΛΟ

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα επεισόδια

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τα επεισόδια
Διαθεσόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός καταδίκασε μέσω ανακοίνωσής της η ΚΟΕ

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του Πρωταθλήματος: " Η ΚΟΕ με αφορμή τα μεγάλα και εκτεταμένα επεισόδια που συνέβησαν μετά τη λήξη του αγώνα υδατοσφαίρισης Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών, το Σάββατο, εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τόσο τους αυτουργούς των θλιβερών επεισοδίων όσο ιδιαίτερα και τους ηθικούς αυτουργούς αυτών".

"Ο χώρος της υδατοσφαίρισης υποδέχθηκε το φετινό πρωτάθλημα ως διοργάνωση με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό, με την προσδοκία να χαρεί, όλος ο κόσμος του αθλήματος, ένα σπουδαίο πρωτάθλημα".

"Δυστυχώς κάποιοι μέσα από μικροσωματειακά και αχαρακτήριστα προσωπικά συμφέροντα τους, όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, επιχειρούν να την κηλιδώσουν, να την αμαυρώσουν και να την μηδενίσουν".

"Κάνουμε έκκληση, στα σωματεία, τους παράγοντες, τους αθλητές, τους διαιτητές, τους αλυτάρχες, τους παρατηρητές και όσους ακόμη εμπλέκονται στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος, να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για την αποφυγή παρόμοιων εκτρόπων, καθώς επίσης στον αρμόδιο αθλητικό δικαστή και αθλητικό εισαγγελέα να επιληφθούν άμεσα και να πράξουν με αυστηρότητα τα νόμιμα. Δεδομένου ότι, ως ΚΟΕ, ουδεμία πειθαρχική αρμοδιότητα – εκ του νόμου – έχουμε, για να επιληφθούμε τέτοιων γεγονότων και να επιβάλουμε τις σχετικές κυρώσεις".

"Η ΚΟΕ δηλώνει προς όλους και προ πάντων τα σωματεία της ότι ούτε θα ανεχθεί ούτε και θα συγκαλύψει γεγονότα που αμαυρώνουν το άθλημα μας και τον αθλητισμό γενικότερα".

Και ο "νοών νοείτο".

Διευκρινίσεις για την ώρα διεξαγωγής

Απαντώντας και στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού σχετικά με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα η διοίκηση της ΚΟΕ ξεκαθάρισε: " Σχετικά με την ώρα διεξαγωγής του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, η ΚΟΕ θέλοντας να ξεκαθαρίσει πως ακριβώς ορίστηκε η ώρα διεξαγωγής του στις 17.00, ενημερώνει ότι":

" Με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1003/176/4-Β/ 2 Δεκεμβρίου 2008 έγγραφο της ΕΛΑΣ (Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοδυτικής Αττικής), η Αστυνομία μας ζήτησε ο αγώνας να αρχίσει στις 17.00. Το ως άνω έγγραφο παρελήφθη από την ΚΟΕ ώρα 12.07 της ίδιας ημέρας".

"Στη συνέχεια, με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1003/5/176/4-Γ/2 Δεκεμβρίου 2008, η Αστυνομία μας ζήτησε να αρχίσει ο αγώνας στις 19.00. Το δεύτερο αυτό έγγραφο παραλήφθηκε από την ΚΟΕ, ώρα 18.58 της ίδιας ημέρας".

"Ακολούθως με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 1003/5/176/4-Δ/4 Δεκεμβρίου 2008, της ίδιας αστυνομικής αρχής, μας υπεδείχθη να αρχίσει ο αγώνας στις 17.00. Το ως άνω έγγραφο παραλήφθηκε από την ΚΟΕ ώρα 11.04 της ίδιας ημέρας".

"Η ΚΟΕ προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις αστυνομικές αρχές να καλύψουν πλήρως και κατά το καλύτερο δυνατό την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, συνεμορφώθη ως όφειλε προς όλες τις υποδείξεις της Αστυνομικής Αρχής. Συνεπώς η πλημμελής ή μη εκτέλεση καθηκόντων της αστυνομικής αρχής, για την διαφύλαξη της ομαλότητας διεξαγωγής του αγώνα και την αποτροπή των σοβαρών επεισοδίων, οφείλεται στις ενέργειες και τις διαδικασίες που η Αστυνομική Αρχή έκρινε".

Συνομίλησαν Παπαδημητρίου-Διαθεσόπουλος
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αθλητική Δικαστή κυρία Παπαδημητρίου είχε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχετικά με τα επεισόδια στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Κατά τη συνομιλία τους, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ εξέφρασε την αγωνία του για τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε την αυστηρή και πλήρη εφαρμογή όσων νομίμως προβλέπονται.
























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ