ΠΟΛΟ

Ελλάδα-Ισπανία: 13-8

Ελλάδα-Ισπανία: 13-8
Γερολυμου (Εθνική γυναικών)

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο World league η Εθνική γυναικών που επικράτησε με 13-8 της Ισπανίας

Η δεύτερη θέση που κατέλαβε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον όμιλο δεν του δίνει την πρόκριση αφού τα "εισιτήρια" έχουν πάρει η πρώτη Ρωσία και η διοργανώτρια Ισπανία.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-2, 3-1

Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Ιωσηφίδης): Γερόλυμου 5, Οικονομοπούλου 2, Ασημάκη 2, Αβραμίδου 1, Αντωνάκου 1, Λαρά 1, Κοζομπόλη 1, Μανωλιουδάκη, Ιωσηφίδου, Λιόση, Χρυσικοπούλου, Μυλωνάκη, (Ελληνάκη)

Ισπανία (Τάρρες): Παρέχα 2, Γκαρσία 2, Λόπεζ Λ. 2, Αγέρ 1, Πένα 1, Εστέρ, Ορτίθ, Πάρντο, Χάγκεν, Λόπεζ - Εσκριμπάνο, Λόπεζ Χρ., Μεσέγκερ, Τρίνιταντ

Διαιτητές: Τακίνι (Ιταλία), Σαϊντάκοφ (Ρωσία)
Ιταλία-Ρωσία: 8-16
Το αήττητο στην προκριματική φάση του World league διατήρησε η εθνική Ρωσίας που επικράτησε με 16-8 της Ιταλίας για την τελευταία αγωνιστική που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Η ομάδα του Αλεξάντερ Κλεϊμένοφ προκρίθηκε στην τελική φάση ενώ η Ιταλία παρέμεινε στην τελευταία θέση του ευρωπαϊκού ομίλου.

Η τελική βαθμολογία (Σε 6 αγώνες)
1. Ρωσία 18 (81-45)
2. Ελλάδα 12 (56-52)
3. Ισπανία 4 (55-76)
4. Ιταλία 2 (52-71)

Ιωσηφίδης: " Δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω"
Μετά το παιχνίδι με την Ισπανία ο Κούλης Ιωσηφίδης έκανε έναν μίνι-απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

" Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τις αθλήτριες αυτό το χρονικό σημείο. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Κάναμε ένα κακό ματς με τη Ρωσία, ενώ παρουσιαστήκαμε αρκετά βελτιωμένοι στα επόμενα δύο με την Ιταλία και την Ισπανία. Παρόλα αυτά δεν αποφύγαμε πάλι τα προσωπικά λάθη".

"Πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα θα είμαστε και καλύτεροι, ενόψει του μεγάλου μας στόχου φέτος, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά και της διοργάνωσης σταθμός, που είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Ιούλιο στη Μάλαγα".

"Θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να φορμαριστεί δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι και να έχουμε καλές στιγμές και στις δύο αυτές διοργανώσεις. Εχω στη διάθεσή μου 20 αθλήτριες, με τις οποίες δουλεύω πολύ, για να επιλέξω στο τέλος τις 13 καλύτερες. Θα προσπαθήσω από την κάθε μία να πάρω το καλύτερο



".

Όσο για τον Σέρχιο Αγκιλέτα, συνεργάτη του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Ισπανίας, εξήγησε: " Ηταν ένα πολύ κακό τουρνουά για μας. Αυτή την περίοδο προετοιμαζόμαστε για την τελική φάση του World league στην Τενερίφη και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Μάλαγα, όπου στόχος μας είναι να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο".

"Γι' αυτό το λόγο είχαμε αφήσει τρεις βασικές μας αθλήτριες στην Ισπανία. Η Ελλάδα έπαιξε καλύτερα σήμερα. Είναι καλή ομάδα, όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πέρα από τις μεγάλες, παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, θα κληθεί να αντιμετωπίσει και μια άλλη ομάδα, που θα παρουσιαστεί πολύ δυνατή, την Κίνα, η οποία πιστεύω θα μπει στην τετράδα

".

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ο Έλληνας Ομοσπονδιακός κόουτς απάντησε: " Αυτό που λέει εκείνος τώρα, το έχω πει εγώ από πέρυσι. Η Κίνα διαθέτει καλές και δυνατές παίκτριες, με σωματικά προσόντα, ενώ έχει και έμπειρο προπονητή (σ.σ. Χουάν Ζανέ). Οι αθλήτριές της δεν κολλάνε πουθενά και είναι ικανές να πετύχουν ότι και εμείς το 2004. Αυτό θα αποτελέσει έναν ακόμη σκόπελο στο δρόμο μας".

























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ