ΠΟΛΟ

Εθνικός-Ολυμπιακός: 5-9

Εθνικός-Ολυμπιακός: 5-9
Σάντα

Πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη σερί φορά στέφθηκε ο Ολυμπιακός που νίκησε με 9-5 τον Εθνικό

Η καταπληκτική άμυνα των "ερυθρολεύκων", ειδικά στον παίκτη λιγότερο και η απόλυτη κυριαρχία από τη δεύτερη περίοδο και μετά, οδήγησε την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου στο νταμπλ της περιόδου 2007-08. Ο αγώνας
Ξεκινώντας το παιχνίδι με τον Πέτρε Σάντα να επιστρέφει αλλά τον Χατζηθεοδώρου να απουσιάζει, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Χρήστο Αφρουδάκη να σκοράρει από την περιφέρεια. Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήρθα άμεσα, με τον Στελλάτο να σκοράρει στον παίκτη παραπάνω. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Αφδρουδάκης από τη θέση του φουνταριστού με όλη τη ζώνη να έχει γυρίσει πάνω του, έβαλε ένα από τα πιο δύσκολα γκολ της σειρά των τελικών για να φέρει και πάλι μπροστά την ομάδα του που ισοφαρίστηκε στη συνέχεια από τον Κοκκινάκη που από τα 8 μέτρα έκανε το 2-2 με το οποίο τελείωσε το οκτάλεπτο.

Όπως και στο πρώτο οκτάλεπτο έτσι και στο δεύτερο, ο μικρός Αφρουδάκης σκόραρε και πάλι από το ντεμί για να γίνει το 3-2 και ο Μπόμπαν Νίκιτς έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων. Όσο κι αν πάλεψε ο Εθνικός που έχασε ευκαιρίες και στον παίκτη παραπάνω δεν κατάφερε να σκοράρει, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με το σκορ 4-2 υπέρ των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Τα αδέρφια Αφρουδάκη έδρασαν εκ νέου στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου για να δώσουν διαφορά τριών γκολ στον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος κέρδισε πέναλτι, ο Χρήστος το εκτέλεσε εύστοχα και το σκορ έγινε 2-5. Η απάντηση ήρθε από τον Κοκκινάκη που από την περιφέρεια και με τον χρόνο να λήγει, μείωσε σε 3-5 σε ένα γκολ που έφερε μεγάλη ευθύνη ο Δεληγιάννης. Το γκολ του Τάσου Σχίζα λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, έδωσε στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα ασφαλείας 3-6.

Όταν ο Βράνιες έκανε το 3-7 στην αρχή του δευτέρου οκταλέπτου, η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου, "σφράγισε" τη νίκη που την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου που ήρθε τελικά με νίκη 5-9.

Ακολούθησαν φυσικά οι πανηγυρισμοί με τους Πάτερο και Χατζηθεοδώρου να πέφτουν με τα ρούχα στην πισίνα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ξεσπούν στην εξέδρα.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 1-2, 2-3

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Εθνικός (Βολτυράκης): Κοκκινάκης 3, Στελλάτος, Καλακώνας

Ολυμπιακός (Πάτερος): Χρήστος Αφρουδάκης 3, Σχίζας 2, Γιώργος Αφρουδάκης, Νίκιτς, Βράνιες, Θεοδωρόπουλος
















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ