ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Ελένη Σωτηρέλη στο SPORT24: “Ήμουν πολύ σίγουρη ότι μπορώ να σκοράρω, γι' αυτό ζητούσα την μπάλα”

Η Ελένη Σωτηρέλη στο SPORT24: “Ήμουν πολύ σίγουρη ότι μπορώ να σκοράρω, γι' αυτό ζητούσα την μπάλα”
EUROKINISSI

Η τερματοφύλακας του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη η οποία ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στον τελικό με τον Ολυμπιακό μίλησε στο SPORT24 για γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας της.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του τελικού του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης των γυναικών, η τερματοφύλακας του Εθνικού Ελένη Σωτηρέλη μίλησε στο SPORT24 για το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας της.

Η 26χρονη αρχηγός του Εθνικού και MVP της διοργάνωσης στο τελευταίο λεπτό του αγώνα άφησε το τέρμα της και έφυγε κι αυτή στην επίθεση. Η ομάδα της αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης (ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 9-8) που θα την κρατούσε ζωντανή στον τελικό και θα έστελνε τον αγώνα στα πέναλτι. Το πολυπόθητο για τον Εθνικό γκολ ήρθε από τα χέρια της Σωτηρέλη που ήταν ελεύθερη σχεδόν στα δύο μέτρα.

"Ο κόουτς (Στέφανος Λέανδρος) μού ζήτησε να κατέβω κι εγώ στην τελευταία επίθεση, για να βοηθήσω την ομάδα και έτυχε να είμαι εγώ αυτή που πέτυχε το γκολ. Δεν έλαβα κάποια εντολή να σουτάρω εγώ. Όμως ήμουν πολύ σίγουρη ότι μπορώ να σκοράρω. Έτσι ένιωθα γι' αυτό και ζητούσα από πριν την μπάλα. Εκείνη τη στιγμή δεν με μάρκαρε κάποια αντίπαλος και ένιωσα ότι ήταν ευκαιρία να σκοράρω”, τόνισε η Σωτηρέλη και αναρωτήθηκε αν έμεινε αφύλαχτη σε αντίθεση με τις συμπαίχτριές της, επειδή είναι τερματοφύλακας και δεν έχει την ίδια εμπειρία στο σουτ. "Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκα με το άθλημα δεν έχω παίξει σε άλλη θέση, ούτε καν όταν ήμουν μικρή, που συνήθως δοκιμάζουν τα παιδιά σε διάφορες θέσεις. Ήμουν πάντα τερματοφύλακας. Είναι απίστευτο!".

Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν είχε αυτά τα λίγα έξτρα δευτερόλεπτα που ήθελε για να το απολαύσει. "Δεν πρόλαβα να το χαρώ αυτό το γκολ επειδή έπρεπε να επιστρέψω αμέσως στο τέρμα, ούτε τις αντιδράσεις των υπολοίπων είδα. Έβαλα μοτεράκι να γυρίσω γρήγορα στη θέση μου και μέχρι να φτάσω στο τέρμα έλεγα “Θεέ μου! Δεν έχω άλλες ανάσες”. Ήταν δύσκολη η επιστροφή. Ευτυχώς είχα καλή διάθεση σε όλο τον αγώνα.

Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι πολύ σταθερός στο ψυχολογικό κομμάτι και είναι κάτι που το δουλεύω χρόνια. Έχω σπουδάσει ψυχολογία, έχω και πτυχίο και αυτό με βοηθάει. Βέβαια δεν μπαίνω στη διαδικασία να διαβάσω και την ψυχολογία του εκάστοτε αντιπάλου για να είμαι ειλικρινής, αλλά με βοηθάει στη διαχείριση του εαυτού μου και να μπορώ να κουμαντάρω την ομάδα μου ως αρχηγός.

Μάλιστα, πριν από τον αγώνα τους είπα ότι ''Κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα με την πρόκρισή μας στον τελικό. Πάμε να το ευχαριστηθούμε, να τα δώσουμε όλα κι ό,τι κι αν γίνει να είμαστε ενωμένες. Μαζί χάνουμε μαζί κερδίζουμε και αυτό είναι το σημαντικότερο''. Η νίκη μας στον τελικό είναι μια ομαδική δουλειά. Όλα τα κορίτσια είναι πολύ άξια και νιώθαμε όλες καλά στο παιχνίδι. Αυτό ίσως είναι αποτέλεσμα όσων είπαμε πριν από το ματς

Ήταν ο πρώτος τελικός μας και μάλιστα με έναν πολύ δυνατό και έμπειρο αντίπαλο. Όλα τα κορίτσια παίξαμε στο 100% και πράγματι το ευχαριστηθήκαμε. Κατακτήσαμε το πρώτο κύπελλο του Εθνικού στις γυναίκες και θέλουμε λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουμε”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ