ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

O Μάνος Ζερδεβάς στο SPORT24: "Έζησα τη χειρότερη ήττα της ζωής μου"

O Μάνος Ζερδεβάς στο SPORT24: "Έζησα τη χειρότερη ήττα της ζωής μου"
Ο Μάνος Ζερδεβάς.

Η Σερβία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Μάνος Ζερδεβάς προχώρησε σε δηλώσεις αναφορικά με την ήττα της Ελλάδας από του νικητές του τουρνουά, τον εαυτό του, αλλά και το μέλλον της Εθνικής.

Ο Μάνος Ζερδεβάς μίλησε στο SPORT24 μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στου Ολυμπιακού Αγώνες από τη Σερβία, η οποία άφησε εκτός ημιτελικών του τουρνουά την ελληνική ομάδα που τερμάτισε εν τέλει στη 5η θέση, με τον ίδιο να αναφέρεται μεταξύ άλλων σε αυτή τη καθοριστική ήττα και στο μέλλον της Ελλάδας.

Σε ερώτηση για το εάν η 5η θέση μετρίασε ως έναν βαθμός την πίκρα για την μη είσοδο στη τετράδα και την ενδεχόμενη κατάκτηση ενός μεταλλίου ο ίδιος απάντησε: "Καθόλου. Θα έλεγα ότι ήρθαμε με μεγάλα όνειρα. Σίγουρα φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια και αυτό το δείξαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια όπου να μεν ήμασταν απογοητευμένοι, αλλά καταφέραμε και κερδίσαμε. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι σίγουρα για κάτι μεγαλύτερο.

Το τουρνουά έδειξε ότι όλα τα παιχνίδια κριθήκαν στις λεπτομέρειες. Πολλά αουτσάιντερ κέρδισαν φαβορί. Είδαμε περίεργα αποτελέσματα, είναι λογικό. Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και όλοι θέλουν να καταφέρουν να φτάσουν στη κορυφή. Μένουμε απογοητευμένοι από το τουρνουά διότι είχαμε θέσει άλλους στόχους. Παρόλα αυτά, μένει παρακαταθήκη η 5η θέση. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι μικρός και ευελπιστώ σε νέες προκλήσεις".

Σχετικά με το τι έφταιξε εν τέλει για την ήττα από τη Σερβία, ο Έλληνας πολίστας δήλωσε: "Μπορούμε να πούμε πολλά για το τακτικό κομμάτι, αλλά αυτό που μπορώ να πω εγώ προσωπικά είναι ότι μπορεί να επαναπαυτήκαμε στο γεγονός πως είχαμε κερδίσει αυτή την ομάδα (Σερβία) αρκετές φορές στις τελευταίες διοργανώσεις, αλλά ξέραμε ότι είναι επικίνδυνο το γεγονός πως θα ερχόμασταν αντιμέτωποι στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι της ζωής μας για πάρα πολλούς.

Είδαμε ότι όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες όποτε δεν μπορώ να πω δεν ήμασταν έτοιμοι, ή ότι κάναμε κάποιο λάθος στην προετοιμασία μας. Την κρίσιμη στιγμή εκείνοι ήταν πιο έτοιμοι. Ίσως το θέλαν περισσότερο εκεί πέρα και σίγουρα μετράει και η τύχη. Ένα τελευταίο τυχερό γκολ είναι μία δικιά μας απροσεξία. Αυτό το τέρμα κατάφερε να τους φτάσει στην τετράδα και τελικά να κατακτήσουν σήμερα το χρυσό που τόσο θέλαν εκείνοι, αλλά και εμείς.

Κανένας δεν είπε πως η Σερβία είναι μικρή ομάδα. Ξέρουμε τη νοοτροπία των Σέρβων, ξέρουμε πως μπαίνουν σαν "σκυλιά" σε κάθε παιχνίδι. Είναι σίγουρα πολύ αλλαγμένοι σχετικά με τους προηγούμενους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά, η αυτή η ομάδα έχει μέταλλο και το έδειξε και στα επόμενα παιχνίδια που κέρδισε δυνατούς αντιπάλους. Δεν χάσαμε από μία χειρότερη ομάδα, χάσαμε από μία ομάδα που πιστεύαμε πως θα ήταν μία καλύτερη αντίπαλος για εμάς συγκριτικά με άλλες. Αποδείχθηκε όμως πως ήταν πιο έτοιμη από τον καθένα και επάξια πήρε και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο".

Τέλος, ο Ζερδεβάς μίλησε για την αγάπη και τα μηνύματα στήριξης του κόσμου σε εκείνον, αλλά και ολόκληρη την ομάδα μετά τη σκληρή ήττα.

"Σίγουρα η υποστήριξη του κόσμου απαλύνει κάπως τον πόνο μας, παρόλα αυτά, επειδή εγώ προσωπικά έζησα τη χειρότερη ήττα της ζωής μου σε αυτό το παιχνίδι μπορώ να πω ότι με βοήθησαν να κοιτάξω το αύριο. Να δω ότι η Εθνική ομάδα έχει και μέλλον. Σίγουρα μας θλίβει αυτό που έγινε στο Παρίσι και θα μας στοιχειώνει για κάποιο καιρό, ωστόσο θα σταθούμε στα πόδια μας και θα επανέλθουμε.

Η Εθνική έχει μέλλον γιατί έχει μέταλλο και τα στοιχεία του Έλληνα αθλητή είναι πολύ δυνατά και μπορούμε να δούμε και από τους υπόλοιπους Έλληνες της αποστολής μας πως δεν το βάζουμε ποτέ κάτω. Είναι δύσκολος ο αθλητισμός, όπως είναι και η ζωή, παρόλα αυτά, κοιτάμε μπροστά μέσα από τις δυσκολίες να βγούμε πιο δυνατοί και να φέρουμε αυτό που όλοι θέλουμε".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ