ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Αλεξία Καμμένου: "Κάναμε το καθήκον μας, θα γλεντήσουμε το μετάλλιο του Πετρούνια στη βεράντα του"

Ολυμπιακοί Αγώνες, Αλεξία Καμμένου: "Κάναμε το καθήκον μας, θα γλεντήσουμε το μετάλλιο του Πετρούνια στη βεράντα του"
Η Αλεξία Καμμένου στις δηλώσεις της μετά την πρόκριση της Εθνικής πόλο γυναικών PRINT SCREEN

Η προπονήτρια της Εθνικής πόλο, Αλεξία Καμμένου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις δυσκολίες του αγώνα με τη Γαλλία, καθώς επίσης και για το πώς θα γιορτάσουν το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια.

Η Εθνική πόλο γυναικών πήρε την πρώτη της νίκη στο ολυμπιακό τουρνουά κόντρα στην οικοδέσποινα Γαλλία, η οποία ήταν αρκετή για να της δώσει την πρόκριση στα προημιτελικά, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Μετά την υπερηχητική εμφάνιση της Ελλάδας, η Αλεξία Καμμένου στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στο πώς γύρισε η ψυχολογία των παικτριών της μετά τις τρεις πρώτες ήττες στον όμιλο, ενώ μίλησε και για την προσωπικότητα του Λευτέρη Πετρούνια και τον τρόπο που θα γιορτάσουν το χάλκινό του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αλεξίας Καμμένου

Για το τι ήταν αυτό που γύρισε το κουμπί και η Εθνική έδειξε άλλο πρόσωπο: "Κάναμε το καθήκον μας. Ξέραμε ότι ήταν ένα πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, δεν είχαμε άλλη ευκαιρία, αφού ήταν η τελευταία μας. Έπρεπε να παίξουμε συγκεντρωμένα από την αρχή συμπαγείς στην άμυνα με μεγάλη προσοχή και να αξιοποιήσουμε τις επιθέσεις μας, κόντρα σε μία ομάδα που έχει δείξει πάρα πολύ καλά στοιχεία.

Ξέραμε ότι ο αντίπαλος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτριες. Πρέπει να το αφήσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι πίσω μας. Σίγουρα θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τον εαυτό ματς ότι βρισκόμαστε σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Είναι κάτι που μας πλάκωνε, γιατί έχουμε δει μεγάλους αθλητές και ομάδες να μην μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά κακά τα ψέματα οι δικαιολογίες πρέπει να σταματάνε γιατί αδικούσαμε τους εαυτούς μας. Να βγουν στην πισίνα όσα έχουμε δουλέψει και δεν ζητάω τίποτα παραπάνω. Νομίζω ότι η εικόνα μας θα είναι βελτιωμένη στη συνέχεια".

Για τη σκληρή άμυνα: "Η Γαλλία μέχρι τα μισά του ματς ήταν μέσα στο σκορ και διεκδικούσε επί ίσοις όροις το παιχνίδι. Αυτό ήταν αγχωτικό για εμάς. Η εμπειρία όμως μας μέτρησε".

Για το μετάλλιο του Πετρούνια: "Μένουμε σε διπλανά διαμερίσματα στο Ολυμπιακό Χωριό, τον ακούω συνεχώς. Είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι τεράστιος αθλητής. Νομίζω ότι τεράστιο κάνει έναν αθλητή η διάρκειά του και αυτό τα λέει από μόνο του όλα. Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και θα το γλεντήσουμε πολύ τη βεράντα σήμερα".

Για το εάν τους ανοίγουν την όρεξη τα ελληνικά μετάλλια: "Προφανώς και όταν βλέπουμε τους Έλληνες αθλητές να διαπρέπουν μας γεμίζει με περηφάνια για την πατρίδα μας. Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι οι άνδρες του πόλο είναι ασημένιοι ολυμπιονίκες και θα έλεγα ότι θέλουμε να τους μοιάσουμε. Όλα αυτά είναι λίγο παγίδα αυτή τη στιγμή. Εντάξει όλοι ονειρευόμαστε, οι παίκτριες και εμείς, αλλά τώρα πρέπει να μην το σκεφτώ ως προπονήτρια. Να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι και τίποτα άλλο".

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ