ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα - ΗΠΑ 6-15: Βαριά ήττα στην πρεμιέρα για την Εθνική Πόλο Γυναικών

Η Ελευθερία Πλευρίτου σε αγώνα της Εθνικής πόλο γυναικών στο World League απέναντι στην Ιαπωνία | 18 Ιουνίου 2021
Η Ελευθερία Πλευρίτου σε αγώνα της Εθνικής πόλο γυναικών στο World League απέναντι στην Ιαπωνία | 18 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Πόλο Γυναικών δεν τα κατάφερε στην δύσκολη πρεμιέρα με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ηττήθηκε με 15-6, στην επιστροφή της μετά από 16 χρόνια στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού.

Η Εθνική Πόλο Γυναικών είχε εξ αρχής δύσκολο έργο με αντίπαλο τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ηττήθηκε με 15-6 από τις Αμερικανίδες στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής. Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Ισπανία (31/7, 21:05).

Οι ΗΠΑ μπήκαν καλύτερα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, την ώρα που η Ελλάδα αδυνατούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 3-0 υπέρ των Αμερικανίδων, οι οποίες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο οκτάλεπτο. Το σκορ γρήγορα έγινε 7-0, την ώρα που οι επιθέσεις της Ελλάδας με αξιώσεις σταματούσαν στο δοκάρι.

Η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε το πρώτο γαλανόλευκο γκολ, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η Ελλάδα βρήκε κι άλλο γκολ με την Ξενάκη, ωστόσο οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει τον ρυθμό του και έκλεισαν το πρώτο μέρος στο +7 (2-9).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο περνούσε η ώρα έβρισκε λίγο περισσότερο τα πατήματά της στην επίθεση, ωστόσο οι Αμερικανίδες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Οι ΗΠΑ έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενες με 12-4, έχοντας βάλει ισχυρότατες βάσεις νίκης. Τελικό σκορ το 15-6 υπέρ των ΗΠΑ.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-3, 2-9, 4-12, 6-15

Η βαθμολογία του Group B

  1. ΗΠΑ 3
  2. Ελλάδα 0
  3. Ισπανία 0
  4. Γαλλία 0
  5. Ιταλία 0

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ